Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Kasia i Tomek budowali domek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 613
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja lecę w lipcu na prawie miesiąc, wracam tu w sierpniu i we wrześniu na stałe wracam do Pl. :D Ale teraz mam okazje wysłać do PL. większość rzeczy, które już mi nie będą potrzebne, dlatego pakuje wszystko.

Nakupowałam stosy naczyń, ręczników, pościeli i ogólnie wyposażenia, więc muszę to teraz jakoś przesłać :rolleyes:

od razu mi się przypomniało jak robiłam to samo 2 lata temu:) kilka paczek wysłałam kurierem, głównie szkło i ręczniki. Moją kolekcje kryształów z wyspy uwielbiam, muszę kiedyś porobić zdjęcia i sie Wam pochwalić;). Ciekawa jestem co ty nakupiłaś? nie mogę sie doczekać kiedy pokażesz:D

Jeśli chodzi o sprzęt to ja mam boscha piekarnik i zmywarkę, użytkuje rok i jestem bardzo zadowolona:D

no to ja sie piszę na ten zlot ;)

I jestem ciekawa sofek, chwal się zaraz jak przyjadą

Ja też się piszę oczywiście... ale może u mnie to zaaranżujemy :confused: Mam nadzieję,że nasza Celinka do nas dołączy?!

Jejku... ale fajnie by było spotkać się z Wami :yes:

Inkuś powiem Ci,że ja nakupowałam milion różnych bzdetów... dużo mam jeszcze w Niemczech. Zostały u mojej siostry, bo nie miałam jak ich pozabierać, więc jak ona będzie jechać do Pl. przywieźć dzieci na wakacje to zabierze mi je. A tam mam te plecione doniczki, różne pomarańczowe ozdoby do salonu i wiele innych "śmieci" :D

kilka paczek wysłałam kurierem, głównie szkło i ręczniki. Moją kolekcje kryształów z wyspy uwielbiam, muszę kiedyś porobić zdjęcia i sie Wam pochwalić;)

No to koniecznie się pochwal... ja też wysyłam szkło, ręczniki, pościele, zimowe ubrania, lampki do sypialni i trochę sprzętów ;)

Jeśli chodzi o sprzęt to ja mam boscha piekarnik i zmywarkę, użytkuje rok i jestem bardzo zadowolona:D

Ja właśnie się zastanawiam nad tym boschem... ale wizualnie bardziej podoba mi się siemens ;) Dzięki za info, zawsze dobrze znać czyjąś opinię :lol:

kas, bosh i siemens to jeden pies obecnie tz jedna firma i modele bebechowymi parametrami sa takie same albo bardzo zblizone - teraz jest tylko sprawa co sie komu podoba ;) ja mam boscha lodowke - najwyzsza inox, a tylko dlatego ze mialam bialo niebieska kuchnie a bosch pojemniki ma niebieskie hihi w siemensie sa zielone - czyli jeden grzyb. Pozniej wybieralam co mi sie bardziej, czyli kuchenka boscha ale zmywarka i pralka siemensa :)

udanej przeprowadzki zycze - ufff ja mam to juz za soba i od miesiaca ciesze sie Rubikiem ... no niekiedy wkurzam ale mysle ze jak juz poprawiam te wszystkie kfiatki magikow to nie bedzie zle :)

Ja też się piszę oczywiście... ale może u mnie to zaaranżujemy :confused: Mam nadzieję,że nasza Celinka do nas dołączy?!

Jejku... ale fajnie by było spotkać się z Wami :yes:

hej ale tu sie dzieje ;- ) Ja wlasnie wrociłam na stare smieci Jutro montowac będa bramę .... znaczy szkielet bramy.

A jesli chodzi o kawke to gdzie by to nie było ja na to jak na Lato ;-) :lol2: d momentu powrotu do Pl samchd to mj drugi dom - ciagle w rozjazdach. Własnie mam za soba 380 km, w niedziele było 280 do Warszawy Teraz skoro ulokuje się w srodkowej Polsce wszędzie bedzie blisko (bo 350 km czy cos koło tego to dla mnie krótkie wycieczki ;-) ) Zmykam bo rano wczesnie trzeba wstac:goodnight:

hej:D super, zaczyna nam sie rysowac zlocik:)

gdziekolwiek, u mnie jedyny klopot to maluszki (2 i 4), nie bardzo chca zostawac z rodzinka, bo znaja glownie mame i tate, cos wymyslimy:D

Inka pokazuj szklo:) oczywiscie, ze kanapy pokaze, jak tylko przyjada wkleje nowe zdjecia do albumu

Celinko, buuu, ale masz przejechane (sorki:) taki zarcik), zastanawialam sie wlasnie gdzie zniknelas:)

Dzień dobry wszystkim!!!

Kurczę, chyba ta kawka jest naprawdę możliwa w REALU (albo tesco ;) ) a nie tylko wirtualna :lol2:

Ja znikam... idę się szykować (muszę kupić więcej folii bąbelkowej) i pakować dalej ;)

Celinko ja też wciąż w samochodzie... tutaj bardziej z lenistwa (jak tylko lekko pada ładuję swój tyłek i w drogę :cool: ) a w Pl. wciąż coś mam do załatwienia, więc bez auta ani rusz :yes: Chyba dup... przyrosła mi już do fotela :eek:

miłego dzionka dziewczynki :D

:oops:cos malo Kasi, a ciagle ja pisze

mam zgryzote z sofami, zamawiane bez ogledzin, tak po prostu mi sie spodobaly i wywiercilam dziure menszowi, zeby zamawiac bez proby nasiadowkowej;) i teraz moze byc wielkie rozczarowanie

http://www.italydesignireland.com/images/italy/sofas/koinor/romero_large.jpg

Edytowane przez Aba-m

Abuś ja zaglądam i podczytuję co tam skrobiesz ;) Zresztą pisałyśmy na priva. :)

Sofki suuuper!! Jakiej to firmy, po ile, gdzie zamawiane itp. spowiadaj się tu szybko :lol: Chyba nie będą niewygodne... wydają się takie solidne. Ja też będę zamawiać bez próby nasiadowej :D i mam nadzieję,że się nie zawiodę:confused:

Ale twoje mi się baaardzo spodobały... skórkę zamówiłaś czy materiałowe obicie??

Już mam spakowane 3 wielkie pudła... ze szkłem było najgorzej... boję się czy wytrzyma, bo jak nie... :mad:

:) tylko raz zamawialam cos ze szkla do domku, nic sie nie potluklo a zapakowane byly cudenka kazde osobno w bable i pomiedzy kazdym talezykiem, filizanka byl jeszcze karton, ten grubszy waflowy. Chyba klucz do sukcesu to madrze porozdzielac szklo, zeby sie nie mialo szans w drodze dotykac;) czy jakos tak...:D

sofy sa dwie, tzw duze dwojki, z zamawianiem to byl ubaw po pachy, bo chcialam skorzane, a nie wiedzialam, ze jest tyle odmian i gatunkow, stanelo na skorze czarnej, anilinowej i zobaczymy, czy sofki podolaja moim dzieciakom:D gdybym miala robic zaklady, to stawiam na moje dwa szkodniki:) reszta na pw