Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Kasia i Tomek budowali domek

Recommended Posts

hej hej Wy tu o trawie ;-) a ja w sobote zasiałam pól ogródka ...tylko ze w niedziele znów zaczeło lać i pewnie trawka a dokładnie nasionka spłynia z górki na dół. Nie wiem co jest z tą pogodą u nas ciągle pada. Dzis juz w łodzi jestem i tu piekne słńce normalnie inny swiat. Kasia u Was chyba upały nie? Znajomi własnie dzwonili i mówili ze na wyspie lato w pełni (przynajmniej koło Belfastu)

Kiedy mniej wiecej bedzie kuchnia Żebym nie przegapiła prezentacji:lol2:

• Odpowiedzi 613
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej dziewczynki :)

Celinko może jednak coś z tej trawy będzie :rolleyes: może nie wszystko spłynęło...

U nas pogoda nas rozpieszcza :wiggle: jest super... dzisiaj coś się chmurzy, ale ogólnie przez jakiś czas ostatnio są dosłownie upały :cool:

A mebelki miały być montowane na koniec lipca, ale ja idę na wesele kuzynki, więc umówiliśmy się na 1 sierpnia :wave: jak ja jestem już tym podjarana ;)

Abuś proszę bardzo :lol: Tutaj pokaże projekt... oczywiście to tylko rozstawienie, nie kolorowy i fronty będą oczywiście takie jak wcześniej pokazałam ;)

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/33013686_niemstow_115a.jpg

taka szafa do sufitu będzie za ścianką kominkową czyli na przeciwko lodówki, piekarnika i mikrofali :)

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/33013687_niemstow_115b.jpg

Barek będzie lekko poprawiony...z boku będzie "zakryty. Szafka przy samej ścianie będzie się otwierać na salon (te dwie połówki od strony ściany), a dwie następne to atrapy i będą się otwierać tylko od strony kuchni. A szafki po bokach okapu (wiszące) będą podwójne... wyższa będzie jak całe meble a niższa z mlecznego szkła (tak jak na zdjęciu które pokazałam wcześniej)

Wysoka zabudowa z lodówką też do samego sufitu. Na początku miała mieć jasne fronty (prawie identyczne jak płytki zebrano krem) w ciemnej jak całe meble ramie :) Ale zrezygnowałam z łączenia kolorów, bo obawiam się że szybko mi się znudzi... całość będzie ciemna, a jasne płytki zebrano będą na ścianie. Faktura drewna będzie taka lekko "czesana" z baaaardzo delikatniuśkim polotem szarości.... ale ogólnie to ciemno-brązowe meble ;)

Blat jasny, w kolorze płytek i zlew granitowy w kolorze blatu :D

Przy barku będą stały dwa hokery w kolorze pomarańczowym :D

Mam nadzieje,że całość wyjdzie dobrze... bo mam już mętlik w głowie :rolleyes:

Edytowane przez kasiulakp

Kasiu, bardzo fajna kuchnia, duzo miejsca na roznosci, swietny pomysl z szafkami pod barkiem:) tez nie moge sie doczekac kiedy Twoja kuchnia bedzie montowana:D

Celinko:) bardzo chcialabym mieszkac w Llandudno (rzeczywiscie Walia), dwie plaze, swietny resort wypoczynkowy... niestety, my z cardiff:)

moje upaly zostaly nagle przerwane rozbitym 4letnim kolankiem, malucha na widok wody utlenionej dostaje szalu, wiec spedzilismy popoludnie w domu:D

Kasiu, bardzo fajna kuchnia, duzo miejsca na roznosci, swietny pomysl z szafkami pod barkiem:) tez nie moge sie doczekac kiedy Twoja kuchnia bedzie montowana:D

Zapomniała dodać dziewczynki, że między szafkami wiszącymi a blatem będę miała takie podświetlane półeczki jak Celinka :lol2: taka jestem zołza,że zerżnęł...m ;) Ale za pozwoleniem Celinki więc jestem usprawiedliwiona hihi :)

Abuś szkoda było by gdyby szafki pod barkiem się nie otwierały... zawsze tam można schować jakieś pierdółki jak podkładki pod kubki czy cóś :D Więc tak sobie ubzdurałam,że mają być i już ;)

Ja też chciałabym mieszkać gdzie Celinki kuzynka :lol: ale najbardziej to w swoim domku!!

tak grzebię po niecie i znalazłam krzesła które mi sie podobają: myślałam,że decyzja o krzesłach już dawno zapadła, kiedy to zakochałam się w prezentowanych wcześniej (gdzieś na początku) a tu zonk.... wpadły mi w oko inne ;)

pokażę wam wszystkie :)

to te pierwsze, które znalazłam już dawno

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/33064920_krzeslo.jpg

ale zobaczyłam dzisiejszego wieczoru te:

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/34372185_krzesla_i_stol1.jpg tylko boję się,że mogą być niewygodne w oparciu :(

więc znalazłam takie (oczywiście kolor obicia byłby inny)

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/34372473_krzeslo_3.jpg

no i te niczego sobie :)

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/34372187_krzeslo1.jpg

hmm... ciężki orzech do zgryzienia będę miała... dobrze,że na razie kasy nie ma na to hahah ;)

Edytowane przez kasiulakp

Hej dziewczynki :)

Celinko może jednak coś z tej trawy będzie :rolleyes: może nie wszystko spłynęło...

U nas pogoda nas rozpieszcza :wiggle: jest super... dzisiaj coś się chmurzy, ale ogólnie przez jakiś czas ostatnio są dosłownie upały :cool:

A mebelki miały być montowane na koniec lipca, ale ja idę na wesele kuzynki, więc umówiliśmy się na 1 sierpnia :wave: jak ja jestem już tym podjarana ;)

no to ja będę pierwsza ( mam taka nadzieje) bo mebleki u nas maja być przed naszymi wczasami czyli przed 11 lipca:wiggle:

Kasia widze, że jestesmy na bardzo podobnym etapie, ja wczoraj własnie przyjmowałam kuriera z naszymi krzesełkami, kuchnia zapowiada się miodzio;)

Hej wszystkim!!

Co do krzeseł, to tak jak pisałam, mam jeszcze trochę czasu...

Najbardziej podobają mi się te co na zdjęciu są przy stole... ale boję się,że oparcie może być niewygodne... zobaczymy :rolleyes:

Ale wiesz Celinko... problem jest taki,że albo zamówię przez internet, albo pokaże tylko wzór gościowi od kuchni i on mi wykona te krzesła... więc tak czy siak na nich wcześniej nie usiądę. Będę musiała ryzykować jak Aba i zdecydować w ciemno :eek:

No chyba,że pojadę do Opola do salonu gdzie te krzesła są, usiądę, dotknę i tam je zamówię ;)

Agulka mniej więcej jesteśmy na tym samym etapie, ale coś wydaje mi się, że ty jednak wcześniej się wprowadzisz :( u mnie wciąż nie ma tych nieszczęsnych podłóg... salon jeszcze nie pomalowany :evil: i sypialnia też....

ale optymistycznie myślę i ciągle mam nadzieję,że jak już pojadę do Pl. to co nieco nadrobię ;)

Czekam z niecierpliwością na zdjęcia twojej kuchni :D

Ale tu się dzieje!! Kuchnia będzie super, bardzo fajnie rozplanowana, nie mogę się doczekać realizacji. A krzesła tez te na 2 zdjęciu się mi podobają:D

A w salonie jakie kolory na ścianach???

Dzięki Inkuś :)

Na ścianach będzie taki kolorek kawy z mlekiem, a kominek taki ciemny brąz. Na tym zdjęciu, gdzie pokazałam jakie kupiłam obrazy do salonu właśnie jest taka ściana jak będę miała ;) może będzie minimalnie jaśniejsza :)

Mi się podobają te na 2 i 3 zdjeciu:wiggle:

A do Opola zapraszam ,stamtąd do mnie już bliziutko,to może jakaś kawka przy okazji:rolleyes:

Dzięki Olcia za zaproszenie.... ja kawosz jestem :D więc może wpadniemy ;)

Ale tak poważnie, to nie wiem czy się wybiorę tam. Ale jak nie znajdę w sklepie gdzieś u nas któryś z tych krzeseł,żeby sobie przysiąść to pojadę do producenta :lol:

A czy będą stabilne? Nogi z tyłu są bliżej siebie, a przecież w tamtych rejonach osadza się szanowny tył siedzącego ;)

Hej Famelko ;)

Wydaje mi się,że będą stabilne, bo mimo że te nogi z tyłu są blisko siebie, to są też dość szerokie, więc myślę,że nawet będą bardzo stabilne :) ale mogę się mylić :rolleyes: dlatego bardzo chciałabym przed zamówieniem "osadzić swój szanowny tył" :cool:

Dziewczyny chciałam powiedzieć,że decyzja zapadła:

SPRZĘT AGD ZAMÓWIONY I NIE MA ODWOŁANIA

Ostatecznie zdecydowałam się na piekarnik, mikrofale i zmywarkę siemens czarno-srebrne, lodówka Lg czarna, okap mastercook czarno-srebrny :wave:

Mam nadzieje,że wszystko dojdzie całe i zdrowe... żeby nie zaprzątać sobie głowy reklamacjami itp. :)