Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Kasia i Tomek budowali domek

Recommended Posts

Znalazłam kiedyś w necie... może komuś się przyda :rolleyes:

(nie wiem czy tak można wklejać nie swoje, ale to w dobrej wierze :yes:

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/33013680_firanka.jpg

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/33013681_firanka_1.jpg

a teraz z innej beczki :) ale jakie piękne...

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/34412680_kostka_7.jpg

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/34412687_tarasik.jpg

taki marzy mi się na mojej trawce za domem (oaza spokoju i kawki :) )

• Odpowiedzi 613
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a to... podoba się wam?? mój połówek-piłkarz o takim marzy ;)

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/34412689_pokoj_synka.jpg

I jeszcze dwa zdjęcia, może kogoś zainspirują :)

Zanim kupiłam swoje obrazy, takie miała mi namalować przyjaciółka mojej siostry... (ale bardziej z ciemnym brązem niż czarnym)

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/34412685_obraz_4.jpg

i te też dość fajne:

http://www.empikfoto.pl/albumy38/405111/852929/previews/34412684_obraz_3.jpg

dobra spadam....

życzę wszystkim :goodnight:

na momencik...... Plan kuchni wygląda ciekawie bardzo czekam na realizacje A póleczki podświetlane beda sie tam prezentować MIODZIO !! ;-)

widze ze watek zszedł teraz na temat zasłon firanek i innych cudniek d okien. Ja osobiscie jestem fanka żaluzji.... drewnianych najlepiej. Tylko ze jakos tak za dorgo by to wyszło przy naszych wielkich oknach i zostały zamontowane normalne (choc teraz to juz nie sa takie normalne zaluzje jakie byly kilkanascie lat temu co było dla mnie miłym zaskoczeniem) My nie chcielismy firanek do okien przynajmniej na razie i szukałam czegos co zasłoni wetrze przed sasiadami a nie bedzie mi graniczac swiatła I powiem ze zaluzje spisywały sie znakomicie Kiedy chcialam podnosiłam a kiedy nie chciałam zeby ktos do srodka zagladał w ciagu dnia tak je ustawiałam ze swiatlo wpadalo do srdka i nawet ja widziala co sie dzieje za onem ale sasedzi przechodzacy bok mieli trudnści z zagladaniem do srodka. Pliski, rolety sa sliczne ale nie ma mozliwosci "pół zasłoniecia" tak zeby nie ograniczac sobie swiatła Ok pliskami sie da ale wtedy musimy zasłonic pół okna i to juz nie to samo.

Tak jak powiedziałam drewniane zaluzje dla mnie sa super..... jak bedzie mnie stac to będe takie mieć ;-) .... gdzies na nastepnych oknach Tylko jeszce ciagle bije sie z myslami czy maja isc po oknie czy po ścianie bo w sumie i tak i tak mi sie podoba.

Celinko ,dzieki:) mnie tez po glowie chodzily drewniane zaluzje, nawet dwie firmy zbieraly pomiary bo chcialam zamawiac

ale

1 minus, po sciagnieciu do gory rzeczywiscie zabieraja troszke okna, po prostu uroda materialu, nie zniknie, ani nie zmiesci sie w malej kasetce;)

2 minus - jesli zamontowane na scianie, ciagle pozostaje problem swobodnego wychodzenia do ogrodka, montowane w swietle okna moga sprawiac klopoty przy otwieraniu (czesc drzwi mam na szynie, otwieranie boczne)

i badz tu madry czlowieku

jak weekend babeczki?:D

jesli chdzi zaluzje w drzwiach które są "na szynie" to nie ma problemu Tam jest wystarczajaco miejsca My tez jedne tak mamy i jak Pan do zaluzju byl to mowil ze nie ma problemu i sie zmieści. No i oczywiście wszystkiego sa plusy i minusy ;-)

a weekend - fajnie byliśmy w Warszawie na wyscigach konnych ;-)

Tak jak powiedziałam drewniane zaluzje dla mnie sa super..... jak bedzie mnie stac to będe takie mieć ;-) .... gdzies na nastepnych oknach .

Fakt... drewniane żaluzje są suuper!! Pięknie wyglądają, sama zastanawiałam się nad takimi... ale teraz to już sama nie wiem. Moja przyjaciółka ma na kilku oknach...na jednym balkonowym ma te makarony. Wydawałoby się,że trochę ma pstrokato :rolleyes: ale nieeee.... wygląda bardzo dobrze :wiggle:

Celinko kochanie :) doczekasz się tych drewnianych żaluzji u siebie ;)

u nas dzisiaj pogoda okropna :( leje od rana, aż nie chce się nic robić :cry:

no ale cóż... trzeba zebrać dupę w troki :cool: i ugotować jakiś obiad... czy coś ;)

Abuś a zastanawiałaś się nad tymi panelami w oknach... mówię ci że cudnie wyglądają :) Ja chyba się jednak na nie zdecyduję.... no chyba,że na te drewniane żaluzje. Choć z żaluzjami może być za surowo u mnie (wolałabym rozjaśnić i ocieplić salon)

ach... dylematy :bash:

miłego dzionka dziewczyneczki :lol:

Witaj Kasiu. Czy mogłabyś mi napisać jaką masz dachówkę? Prezentuje się ślicznie a ja właśnie stoję przed tym trudnym wyborem...

Witam imienniczkę w moich progach ;)

Moja dachówka to dachówka ceramiczna z Roben'a w kolorze czarno-brązowym. Jak świeci słońce to ma kolor takiej gorzkiej czekolady, ale ogólnie wygląda jak czarna :) Niestety nie pamiętam dokładnej nazwy (wiem, że są jakieś rodzaje jak monza czy coś :) )

pozdrawiam :D

Olcia nie mów tak, bo naprawdę zacznie padać. Poza tym u nas lało jak z cebra cały dzień a nie tylko popadał letni deszczyk :(

A swoją droga, to myślę,że Polacy to taki naród który lubi narzekać... pada źle, przestaje padać też źle, świeci słońce źle, zachmurzy się też źle itd. Ja jestem ciepło-lubna a do tego po pięciu latach w Irl. kocham słońce i nawet jak jest 40 stopni to nie narzekam... :lol:

Jakie zapomniala?:D melduje sie

pakuje, pakuje, pakuje....... poza tym u nas wczoraj sloneczne upaly - wiec duzo spacerkow:)

musze kurcze znalezc jakies fajne realizacje z panelami - bo ciagle sie zastanawiam, gdybys cos miala wrzuc, szukam inspiracji;)

wczoraj przyjechaly dywaniki dla dziewczynek, sliczne sa i tyle, bardzo sie maluszkom podobaly a to najwazniejsze:D

milego dnia!!

:D

Abuś jak tylko coś zobaczę to wkleję na pewno... tylko przyznam sie szczerze, że mało siedzę przy kompie... właściwie tylko wieczorami trochę grzebię w necie.

Ale obiecuję,że wkleję,jak tylko coś ciekawego znajdę.

Dzisiaj u nas nie leje... nawet wyszło słoneczko :cool: tylko jak długo się to utrzyma?!

Ja mam dylemat... moja była managerka, którą wczoraj spotkałam powiedziała,że jak zdecyduję się, to po powrocie z Pl. w sierpniu mam się do niej odezwać, a ona spróbuje dać mi do końca roku pracę... jeszcze nie wiem ile godzin tygodniowo miałoby to być, ale kusi mnie :rolleyes:

nie chcę tu zostać... zwłaszcza,że jak będzie kuchnia to planowałam już zamieszkać, ale dodatkowa kasa się przyda :bash::bash:

No cóż... na razie nie podejmujemy decyzji. Zobaczymy jak to będzie w Pl.

Inkuś tutaj się dzieje... a ty coś przysnęłaś ;) Nie znikaj więcej na tak długo :lol:

dobra... lecę na zakupki :) miłego dzionka!!!

Cześć Kasiu! To i ja sie dołączam do dyskusji o roletach i żaluzjach.:) Otóz u mnie w wykuszu na 100% będę żaluzje drewniane a na dole w salonie lub jadalni tez planuje dac makarony-zakochałam się w tych a'la firankach.A i muszę powiedzieć ze śliczna jest ta ścieżka z kostki oraz okrągły tarasik który zamieściłaś na Twoim forum BOMBA !!!

Co do Twojego powrotu do pracy-to musisz poważnie przemyśleć decyzję Twojej byłej managerki.

Pozdrawiam :rolleyes:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu

Kasiu, co Ci szkodzi spotkac sie z managerka i wybadac co i jak? Ja tak wlasnie bym zrobila - dodatkowe pieniadze zawsze mozesz przeznaczyc na domek;)

decyzja Twoja, ale moim zdaniem warto zapytac o rade Celinke (ma doswiadczenie w trudnych wyborach - dom czy praca)

u mnie z nowosci - ogrodek wyrownany i odchwaszczony, trawa zielona jest, skarpa obsadzona roslinkami, teraz musze tylko zagospodarowac front domu:D

milego dnia!