Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak Kasia i Tomek budowali domek

Recommended Posts

hej hej Dziewczyny troszke mnie nie bylo Znaczy byłam czytałam ale cichaczem ;-)

Pytacie jak w pracy powiem ze w sumie ok na razie lightowo za jakies 2 mies zaczenie sie hard core ;( ale na razie spoko. Tylko jakos nie moge sie przyzwyczaic do takiego systemu pracy ale nie bede Was tu zanudzac ;-)

Inka czytałam ze w ogródku sie napracowałaś Ja przed wyjazdem tez sie kło dmku na robilam a póxniej tata skonczył reszte i podobno teraz TRAWA SIE ZIELENI lekko:wiggle: Będe miec troszke wolnego t pojade moze w przyszłym tyg a jak nnie to poczatkiem sierpnia na pewno. Tylko az sie boje co tam zastane bo Ci lokatorzy..... nie chce sie teraz denerwowac.

Sprawa sprzedazy domku zacznie sie na poczatku sierpnia Mamy juz kilku zainteresowanych i bedziemy rbic "drzwi otwarte" wlasnie chyba w pierwszy weekend sierpnia jesli nic sie nie zmieni. A tutaj szukamy mieszkania Oj jakich cudów sie naoogladałam ;-) lofty, piekne mieszkania na nowych osiedlach itp....tylko jak przyjdzie co do czego to ciezko wybrac b zawsze cos nie pasuje Tam gdzie mi sie podoba nie ma juz metrazu takiego jaki u nas by wchdził w gre a tam gdzie sa to nie ma balkonu itp A ja mam tylko dwa życzenia: zeby był duzy balkon i wielkie okna a nie pojedyncze drzwi wychodzace na balkon... wiec szukamy dalej ale mało juz do wyboru zostało. dzis tez idziemy cos tam ogladac wieczorem co sie dopiero buduje i ma byc oddane w styczniu.

A tak wogle to ma dzis wolne :rotfl: i będę sie byczyć :lol2:

Kasia Ty pewnie odliczasz dni do wylotu nie?

Aba Zagladam czasem do Twojego albumu i czekam i czekam na jakies nowe zdjecia kiedy cos przybedzie??????

Pozdrawim Was cieplutko!

• Odpowiedzi 613
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej dziewczyny... :)

Ja tylko na chwilę :cool:

Aba ja wiem,że jedziesz jutro... zrozumiałyśmy się doskonale :wiggle: Miłego lotu kochana i szybkiego zaaklimatyzowania się w Polskiej rzeczywistości :hug:

Celinko czekam z wielką niecierpliwością na wyjazd do Pl. ale mamy teraz trochę inne sprawy, zupełnie nie związane z budową i mogą nam się plany posypać :eek: no ale zobaczymy...

Fajnie,że już szukacie nowego gniazdka :wave: trzymam kciuki mocno żebyś nalazła takie o jakim marzysz :lol:

Będę zaglądać i podczytywać co skrobiecie... Aba odezwij się jak dojedziesz i będziesz miała dostęp do neta :)

Dobry wieczór. Piszę do państwa bo zaciekawiły mnie wasze schody w domu, bardzo mi się podobają. Chciałbym się dowiedzieć jeśli nie jest to dla państwa problem z jakiego materiału są one wykonane i czy jest to duży koszt. Bardzo bym na zależało na może jakiś namiar na wykonawcę :) bardzo był bym wdzięczny o wysłanie informacji na mój adres email: [email protected]. Z góry bardzo dziękuję

halo!!! gdzie wszyscy są???

Inkuś ja jestem... zaglądam ale cichaczem :D

Celinkę gdzieś pochłonęła nowa praca... o nas zapomniała :cry: a Aba pojechała do Pl. i nie ma neta... ale obiecała,że się odezwie jak tylko dorwie jakieś podłączenie z siecią ;)

Ja potwierdziłam montaż kuchni na 3 sierpnia :wave: :wave: :wave:

za tydzień moja siostra przylatuje a za dwa tyg. razem z nią ja odlatuję do Pl. :lol2:

miłego dzionka dziewczynki :)

hej dziewczyny

jestem jestem w ukryciu przewaznie. Takie upały ze w klawiature nie chce sie stukać. Ale dzi mam wolne ...i jutro.... i potem w sobote .... i niedziele.... ;-) wiec za pracowana nie jestem ;-) koło 3 sierpnia jade do domku ;-) zobacze zielona trawke i nie omieszkam Wam jej pokazac ;-)

pozdrawiam

Dzwonił do mnie gość od kuchni... przełożył montaż na 12 sierpnia... przepraszał za kłopot, ale będą akurat na urlopie. Jak umawialiśmy się wcześniej na 3 to jeszcze nie wiedzieli :rolleyes: no ale jak już tyle czekam to przeżyję jeszcze ten tydzień :cool:

A co do pogody :cry: :cry: :cry: :cry: u nas 10 stopni i deszcz leje jak oszalały :evil:

tak więc uwierzcie mi słońce jest super nie narzekajcie, bo pochlastalibyście się gdyby od dwóch tyg. wciąż lało :evil:

Dzwonił do mnie gość od kuchni... przełożył montaż na 12 sierpnia... przepraszał za kłopot, ale będą akurat na urlopie. Jak umawialiśmy się wcześniej na 3 to jeszcze nie wiedzieli :rolleyes: no ale jak już tyle czekam to przeżyję jeszcze ten tydzień :cool:

A co do pogody :cry: :cry: :cry: :cry: u nas 10 stopni i deszcz leje jak oszalały :evil:

tak więc uwierzcie mi słońce jest super nie narzekajcie, bo pochlastalibyście się gdyby od dwóch tyg. wciąż lało :evil:

CZeśc

nie zazdroszczę opadów............. ale juz niedługo będziesz w słonecznej PL:wiggle:

a co do terminu to normalka.......... mało kiedy terminy są takie jak na początku ustalane

Inkuś nie wiem,czy te sprawy można nazwać problemami... wszystko może nam wyjść na dobre :rolleyes: ale może też na złe...

jedyny malutki minusik to taki,że może trzeba będzie znów przesunąć termin montażu kuchni... ale nie chcę gdybać... okaże się :D

jak tylko uporamy się se sprawami to wrócę na forum.. teraz raczej mnie nie będzie... może będę zaglądać i po cichaczu czytać co u was, ale na odpis raczej czasu nie będę miała :wiggle:

miłego dzionka dziewczynki :)

hej

ja znów na chwilke. Kasiu mam nadzieje że u Ciebie wszystko ok i za jakis czas jak juz się pouklada w dobrą stronę to bedziesz znów tutaj często i zasypiesz nas zdjeciami.

Ja na razie zabiegana. Dom prawie sprzedany teraz szukamy mieszkań. Na razie nie wiem jak to będzie. Będe pisac jak juz umowy będą w rękach i akty notarialne tez. Ale to jeszce potrwa ze dwa miesiace. Wiec na razie zycie w lekkim stresie choć z głową pełna marzeń ;-)

pozdrawiam ;-)

PS ogladalismy Lofty w łodzi - cudo - a jakie wyzwanie dekoratorskie i planistycze Cos pięknego.... tylko ze juz nie ma dostepnych metrazy jak na nasz gust dpowiednich dla nas w tym momencie ;(

hej wszystkim :)

jakoś ostatnio mam mało czasu na forum... mam wiele innych spraw nie związanych z budową....

Agulka byłam u Ciebie i widziałam jakie postępy... no super po prostu :D ależ ci zazdroszczę...

a jak było na urlopie?? odpczęłaś, nabrałaś siły na przeprowadzkę ?? :rolleyes:

kochana....................... urlop szybko minął, ale pogoda dopisała, Egipskie upały mielismy nad polskim morzem:wiggle:

takiej przeprowadzki BOOM nie ma, co dziennie małzonek jeździ ociplać itp....... i za każdym razem cos weźmie,

Czekamy na ten dodatkowy domawiany front i okucia............ góra jest już zrobiona na tip-top........... posprzątane nawet jest.......... w tym tygodniu bierzemy się z mama ostro za porządki na dole.

Buziak.

hej

ja znów na chwilke. Kasiu mam nadzieje że u Ciebie wszystko ok i za jakis czas jak juz się pouklada w dobrą stronę to bedziesz znów tutaj często i zasypiesz nas zdjeciami.

Ja na razie zabiegana. Dom prawie sprzedany teraz szukamy mieszkań. Na razie nie wiem jak to będzie. Będe pisac jak juz umowy będą w rękach i akty notarialne tez. Ale to jeszce potrwa ze dwa miesiace. Wiec na razie zycie w lekkim stresie choć z głową pełna marzeń ;-)

pozdrawiam ;-)

PS ogladalismy Lofty w łodzi - cudo - a jakie wyzwanie dekoratorskie i planistycze Cos pięknego.... tylko ze juz nie ma dostepnych metrazy jak na nasz gust dpowiednich dla nas w tym momencie ;(

celinko życzę trafienia okazji na super mieszkanie............ należy Wam się

hej dziewczyny... :)

Celinko... mam nadzieję,że znajdziesz w końcu takie mieszkanie jakie Ci się marzy i urządzisz je w pięknym stylu.... jak ty to potrafisz ;)

Agulka fajnie,że odpoczęłaś... mi też się marzy wylegiwanie przez kilka dni na plaży :wiggle:

Ja dzisiaj w nocy jadę do Pl. więc nie wiem kiedy się odezwę... mam w Pl. oczywiście dostęp do neta, ale za to brak czasu na siedzenie przy kompie :cool: spróbuję się choć raz zmobilizować i napisać co u nas.... pewnie ta kuchnię przełożyć będę musiała :cry: dam znać :bash:

Witam, ukradkiem czytam, oglądam i zbieram wzory do naszego przyszłego Granata. Zdjęcia dodatków bradzo mi się podobają..., ale z największą ciekawością czekam na fotki kuchni. Zazdroszczę Wam że już tak dużo macie zrobione ..... a my jeszcze w "pomidorach" . Jedno pocieszenie, że od dwóch dni mamy w domu projekt.

Pozdrawiam, Clea

Witam

Jestem pare dni po ślubie. Jeszcze jako narzeczeństwo marzyliśmy o własnym domku i wpadł nam w oko projekt Granat. Interesuje mnie jaki był koszt budowy, czy mieliście jakiś kosztorys. Martwi mnie to, że możemy mieć problem z kredytem. Pozdrawiam

hej dziewczyny... :)

Celinko... mam nadzieję,że znajdziesz w końcu takie mieszkanie jakie Ci się marzy i urządzisz je w pięknym stylu.... jak ty to potrafisz ;)

Agulka fajnie,że odpoczęłaś... mi też się marzy wylegiwanie przez kilka dni na plaży :wiggle:

Ja dzisiaj w nocy jadę do Pl. więc nie wiem kiedy się odezwę... mam w Pl. oczywiście dostęp do neta, ale za to brak czasu na siedzenie przy kompie :cool: spróbuję się choć raz zmobilizować i napisać co u nas.... pewnie ta kuchnię przełożyć będę musiała :cry: dam znać :bash:

poukładaj sobie wszystko i sie odezwij, bo my tu czekamy na realcje i to nie tylko foto