Wujor 25.03.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Robił ktoś ostatnio takie odwierty? Jaki koszt wykonawców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.03.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Robił ktoś ostatnio takie odwierty? Jaki koszt wykonawców? wykopalem sobie sam dziure lopata kosztowalo mnie to zero zeta z tym ze mielismy juz wykopana dziure pod piwnice wiec bylo latwiej przyjechal gosc co robil adaptacje, zmierzyl ze woda gleboko i zajal sie dalszymi sprawami robilem to bo mowil ze wysokie i nie da rady robic piwnicy a ja bylem przekonany ze wody sa dostatecznie gleboko i piwnica bedzie bezpieczna. ja mialem racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terbor 25.03.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Jestem świeżo po badaniach geotechnicznych koszt 600 zł.Wykonano 2 odwierty na głębokość 4m po przekątnej budynku.Dokumentacja w 4 egzemplarzach ( po jednej do projektu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabi74 26.03.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Nam za darmo zrobiła to firma, od której kupiliśmy później oczyszczalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rioter 26.03.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Nam za darmo zrobiła to firma, od której kupiliśmy później oczyszczalnie Czy możesz podać namiary na tą firmę, o ile jest godna polecenia i jeśli to nie tajemnica to ile Was kosztowała oczyszczalnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michmich 27.03.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 terbor możesz podać namiar na firmę która robiła badanie geologiczne w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulalaulala 28.03.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witajcie.O ile wiem to minimum by dobrze zbadać grunt to 3 odwierty i koniecznie SONDOWANIE !Sondowanie to sprawdzenie czy dom nie osiądzie, czy jakoś tak. W toruniu znam i polecam firme ktora robi cale takie badania z odwiertami, sondowaniem i zbadaniem poziomu wody. Robia 3 odwierty do 4 metrow, 3 sondowania do 3 metrow za 900 do 1000 zł z dokumentacja oczywiscie. firma to geodesign wygooglujecie ja jak bedzie trzeba niezdecydowanych zachecam do badania gruntu przed postawieniem domu, lub nawet a moze zwlaszcza przed zakupem dzialki !!!! kumpel kupil dzialke i okazalo sie ze ma torf na 2 metrach ! zadne kopanie szpadlem tego nie pokaze ! i co? i postawisz sobie chalupke i po jakims czasie wpadnie ci w dziure e nie nieja wole wydac ten tysiaczek i miec swiety spokoj pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejo 09.04.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 6 odwiertow po 5 metrow, cena 1500pln + VAT, 4 egzemplarze. Dom o powierzchni zabudowy 180m2, dzialka przy skarpie wysokosci okolo 3 metrow, jeden odwiert pod GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boa 10.05.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Poszukuję właśnie kogoś sensownego i w miarę taniego do zrobienia badania gruntu w okolicach Warszawy - możecie kogoś polecić? Będę bardzo wdzięczny. Skąd jesteście, moi przedmówcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gringolo 20.05.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Witam,prosiłabym o polecenie dobrej firmy zajmującej badaniem się wód gruntowych w okolicy trójmiasta.dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcys20 20.05.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Ja robilem 3 miesiace temu (Mysłowice), 3 odwierty na 3m, cena 100zl/m odwiertu..oczywiscie z dokumentacja..z tym ze dostalem 3 sztuki ;/ ponoc tyle tu na slasku tego daja ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urgot 21.05.2010 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Witam,Często mam kontakt z opracowaniami geotechnicznymi. Czasem są to zaledwie dwie trzy kartki bez sondowań sprawdzających zagęszczenie gruntu, bez badań laboratoryjnych wykonane w formie uproszczonej czyli opini geotechnicznej. Mogę polecić (z okolic Warszawy) firmę która w ramach dokumentacji geotechnicznej wykonuje wiercenia, sondowanie sprawdzające zagęszczenie gruntu oraz badania laboratoryjne parametrów gruntu. W marcu 2010 cena pod niepodpiwniczony dom 3 odwierty po 3m oraz sondowania była 900zł więc chyba normalnie. Polecam. Kontakt na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 21.05.2010 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Poziom wód gruntowych się zmienia.Jesienią, kiedy mi podłączali wodę, kopali na 1,3 m i było sucho.Po ostatnich deszczach poziom podniósł się na 10 cm pod powierzchnią.Pytanie:Co nam da taki "profesjonalny" pomiar jeśli jest robiony raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike21pl 09.05.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Poszukuję właśnie kogoś sensownego i w miarę taniego do zrobienia badania gruntu w okolicach Warszawy - możecie kogoś polecić? Będę bardzo wdzięczny. Skąd jesteście, moi przedmówcy? Robiłem niedaleko Łodzi - robiła mi firma PGI http://www.uslugigeologiczne.pl. 1200zł za całą dokumentację. Może do Warszawy też jeżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
początkujący123 02.06.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Ostatnio się znów pozmieniało prawo i pod każdy nowy dom będą wymagać badań geologicznych:( zdzierają już na czym się tylko da:( ja poszukiwałem kogoś z okolicy Brzesko - Bochnia, i lipa straszna najbliżej w Krakowie kogoś wynalazłem:(:(dopiero po dłuższym dopytywaniu od znajomego dostałem namiar na Piotra Marecika, ma firmę chyba w rybniku ale mieszka w Brzesku:) i przyjechał zobaczył, doradził miały być 4 otwory do 3 metrów a podczas wiercenia zmniejszono ilość do 3 otworów bo ziemia był taka sama:)i koszt badań spadł do 650 zł netto:) dostałem 4 dokumentacje :)i dość dużo się dowiedziałem:):) projektant powiedział że badania są ok!!:)polecam:):) miło i szybko:) a teraz czekam na pozwolenie na budowę:):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amstrong89 03.06.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Ostatnio się znów pozmieniało prawo i pod każdy nowy dom będą wymagać badań geologicznych:( zdzierają już na czym się tylko da:( ja poszukiwałem kogoś z okolicy Brzesko - Bochnia, i lipa straszna najbliżej w Krakowie kogoś wynalazłem:(:(dopiero po dłuższym dopytywaniu od znajomego dostałem namiar na Piotra Marecika, ma firmę chyba w rybniku ale mieszka w Brzesku:) i przyjechał zobaczył, doradził miały być 4 otwory do 3 metrów a podczas wiercenia zmniejszono ilość do 3 otworów bo ziemia był taka sama:)i koszt badań spadł do 650 zł netto:) dostałem 4 dokumentacje :)i dość dużo się dowiedziałem:):) projektant powiedział że badania są ok!!:)polecam:):) miło i szybko:) a teraz czekam na pozwolenie na budowę:):):) Trzy lata temu gość zrobił mi 5 otworów za 400zł z dokumentacją. Głębokość wiercenia 4m. Okolice Lublina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.06.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Badanie geologiczne pod POŚ robił mi gościu z Opola, koszt 400pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.06.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Aha, inna firma także z Opola chciała za to samo 1400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
początkujący123 03.06.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 straszne rozbieżności cenowe tych badań. Od czego to zależy ?? ja już jestem po ich zrobieniu, ale tak na przyszłość chciałbym wiedzieć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.06.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Pewnie zależy od tego, ile uda się wydrzeć od klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts