Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Ani

Recommended Posts

Yuczka

obsmarowałam w dzienniczku;)

Edytka

nie lubię się handryczyć, raczej jestem zgodną osobą, ale nie znoszę jak mam poczucie , że ktoś mnie chce wykorzystać.Poza tym wydaje mi się , że robią dobrze, chłopaki są fajni, tylko ten szef..... A nie chce mi się teraz na wariata szukać kogoś innego.lenistwo przemawia ;) No chyba , że nie zdzierżę......:D:D

Marjucha

ja też nie znoszę takich ludzi i ciesze się , że to ostatnia praca w naszym domku wykonywana przez fachowców. Żadnej innej ekipy nie wpuszczę na posesję . mam dość. Teraz tylko zacisnąć zęby i dotrwać do końca elewacji.

Idę wstawiać foty, jak zobaczycie, że coś jest nie tak to proszę o sygnał .

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Furiatko :D;)

Kurcze ale Gnój ci się trafił , współczuję ..

Ja bym chyba utłukła gada , ale Anusia liczę że rozreklamujesz stosownie Firmę :cool: niech ludzie wiedzą kogo się wystrzegać ,

My nie mamy problemu z fachowcami bo moje chłopaki ocieplają sami . Idzie pewnie wolniej ale niestety brak funduszy na obce ręce :(

Ale nie ma co narzekać , grunt że domek na zimę będzie ocieplony , jestem z nich dumna :D

Kładziecie od razu tynk ? Bo my na razie zaciągniemy siatką i klejem .

Ale ,ale zastanowiły mnie słowa Edytki o jego pierwszych krokach. czy na fotkach widać, że cos jest nie tak?

Aniu juz pisze o co mi chodzi ....

Czy przed rozpoczeciem przyklejania styro zamocowali listwy cokolowe wokol budynku ? ... jest to dosyc wazne ... Profile cokolowe poza ulatwieniem montazu i wyznaczeniem poziomu maja jeszcze zadanie chronic ocieplenie przed zawilgoceniem , otwartym ogniem ,gryzoniami , ptakami czy owadami .....

W poblizu otworow okiennych i drzwiowych tak powinni dobierac ( docinac ) plyty styropianowe aby spoiny poziome i pionowe miedzy plytami nie pokrywaly sie krawedziami otworow .... ( u Ciebie sie pokrywaja niestety ) ...... takie postepowanie zapobiega powstawaniu pekniec warstwy elewacyjnej w pozniejszym okresie Czy kontroluja pion ??? za pomoca poziomicy ? Sprawdz jak uzupelniaja Ci szczeliny miedzy plytami ...... mam nadzieje . ze nie zaprawa ktora kleja plyty do sciany ale kawalkami styropianu lub pianki .. Jesli uzupelnia Ci zaprawa powstaje mostek termiczny i jeszcze zwieksza sie ryzyko powstania pekniec wzdluz stykow plyt ...

Dopilnuj aby na wszystkie naroza przed rozpoczeciem wykonania warstwy zbrojonej nalozyc siatke !!!!!! ( narozniki ochronne z siatki ) .....

Przepytaj gnojka ( szefa ) z systemow docieplen ..... to przestanie sie wymadrzac

Buziaki :hug:

Aniu juz pisze o co mi chodzi ....

Czy przed rozpoczeciem przyklejania styro zamocowali listwy cokolowe wokol budynku ? ... jest to dosyc wazne ... Profile cokolowe poza ulatwieniem montazu i wyznaczeniem poziomu maja jeszcze zadanie chronic ocieplenie przed zawilgoceniem , otwartym ogniem ,gryzoniami , ptakami czy owadami .....

W poblizu otworow okiennych i drzwiowych tak powinni dobierac ( docinac ) plyty styropianowe aby spoiny poziome i pionowe miedzy plytami nie pokrywaly sie krawedziami otworow .... ( u Ciebie sie pokrywaja niestety ) ...... takie postepowanie zapobiega powstawaniu pekniec warstwy elewacyjnej w pozniejszym okresie Czy kontroluja pion ??? za pomoca poziomicy ? Sprawdz jak uzupelniaja Ci szczeliny miedzy plytami ...... mam nadzieje . ze nie zaprawa ktora kleja plyty do sciany ale kawalkami styropianu lub pianki .. Jesli uzupelnia Ci zaprawa powstaje mostek termiczny i jeszcze zwieksza sie ryzyko powstania pekniec wzdluz stykow plyt ...

Dopilnuj aby na wszystkie naroza przed rozpoczeciem wykonania warstwy zbrojonej nalozyc siatke !!!!!! ( narozniki ochronne z siatki ) .....

Przepytaj gnojka ( szefa ) z systemow docieplen ..... to przestanie sie wymadrzac

Buziaki :hug:

Pokrywające się krawędzie znalazłem w jednym miejscu, więc tragedii nie ma moim zdaniem. No chyba, że jest ich więcej i mój stary wzrok już ich nie wyłapie:).

Wydaje mi się, że na łączeniach widać zółtawy kolor, więc stawiam na piankę.

Co do pionu, to mogą to wszystko jeszcze w razie co wyrównać pacą cierną do styropianu podczas szlifowania przed nałożeniem kleju.

Ważne moim zdaniem jest przypilnowanie, aby podczas zatapiania siatki pamiętali o wzmocnieniu narożników wszystkich otworów(okna, drzwi, brama garażowa) poprzez wklejenie dodatkowego pasa siatki szer. ok. 15-20cm pod kątem około 45o do płaszczyzn tego otworu. Zapobiega albo minimalizuje to pokazywaniu się późniejszych rys na elewacji w pobliżu tychże otworów, co wcale nie jest rzadkością.

A tak poza tym, to nie wywiało Was jeszcze z tą podbitką?

Wieje ostro, ale też mam w planach po powrocie z pracy zając się podbitką u siebie bo muszę skończyć zabudowywanie powierzchni pod daszkiem nad filarami.

Pozdrawiam:)

Pokrywających się krawędzi nie ma , poza jednym lub dwoma miejscami. Nie zwróciłam uwagi na te przy oknach,:(

Pion kontrolują, znaczy widzę, że biegają z poziomicą. dziś widziałam jak przestawiali rusztowanie, żeby doszlifować u góry, bo coś było nierówno. Nie wiem czy wklejają ten pas siatki o którym pisze Marjucha ale zdaje mi się , że tak. Zrobię parę fotek i może wstawię wieczorem.

Oni robili wiele okolicznych domków, wszyscy zadowoleni, nic nie mówią o tym , że coś pęka . ja tylko nie mogę zdzierżyć Pana Szefa :)

Walczę dzielnie z podbitką, schowałam się przed wiatrem za blaszakiem ;). Właśnie przewróciło mi balot styropianu na którym leżał duży pustak kominowy :jawdrop:.

Aaaaa.... Pan Szef mówił , że koło 17 -tej przestanie wiać i jutro będzie piękna pogoda. ano zobaczymy.....

Atijka o taka listwe cokolowa mi chodzi .....

http://img508.imageshack.us/img508/6838/listwacokolowa.jpg

Uploaded with ImageShack.us

O takie przyklejanie styro ......

http://img696.imageshack.us/img696/9706/przyklejaniestyro.jpg

I najwazniejsze o " L " - ki w narozach tak jak na rysunku po lewej ......

http://img31.imageshack.us/img31/9230/oknoukladaniestyro.jpg

Draze temat bo jak gosc chce wiecej kasy za robote to niech sie postara bardziej ..... a pianka niskoprezna tylko sporadycznie powinna sie pojawic na Twojej elewacji ..... a nie przy kazdym placie styropianu ....

Wow, kochana!!! Należało się sku...

Wiesz co, dla mnie też takie aluzje są najgorsze w relacjach tzw "międzyludzkich" bo niby wszystko miło i z kulturą ale atmosfera ciężka... W sumie dobrze, ze cofnąl wtedy, bo moglaś wyrzucić to z siebie a gnojek nie wiedzial co go czeka:D:D:D

Edytka

Z listwą startowa to my zawaliliśmy.Pytał czy mają być, a my nie chcieliśmy. ( cholera , nie pomyślałam o myszach:bash:)

mamy ocieplony fundament i górny styro opiera się na tym dolnym.

Pianka jest widoczna, ponieważ nasz styro jest bez frezu i na łączenia dawali piankę.

Ceny na PW ;)

Dziś Pan Szef z uśmiechem na ustach . No nie ten sam człowiek. ;)

No to Atijka zawalilas ........ z ta listwa startowa , a trzeba bylo siostr popytac aaaaaaaaaaa :rolleyes:. Miejmy nadzieje , ze w Twoich okolicach myszki sa dobrze dokarmiane i nie przyjda nieproszone w odwiedziny do Ciebie ;).

Prawie robi wielką różnicę;)

Ale prawda jest taka, ze zawsze tych pazerniaków z tego względu, ze mamy na nich złość i krew nam zagotowali odradzamy wszędzie gdzie się da, czy tylko z taką samą konsekwencją polecamy tych "spardzonych i rzetelnych"?

Jest taka sprawdzona reguła: zadowolony klient poleci Cię 3 innym klientom, niezadowolony odradzi 11:)

Czasami warto się zastanowić, że może tylko nam współpraca nie wyszła, a wielu innych klientów będzie już zadowolnych?

Ja na szczęście miałam szczęście do fachowców:D Przed nami jeszcze jedna ekipa, mam nadzieję, ze nadal będę taką optymistką;)

P.S. Ania i to nie do Twojego Pana Szefa się tyczyła ta wypowiedź, wiadomo, ze wyjątki potwierdzają regułę:)