atija 20.08.2011 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Yuczka obsmarowałam w dzienniczku;) Edytka nie lubię się handryczyć, raczej jestem zgodną osobą, ale nie znoszę jak mam poczucie , że ktoś mnie chce wykorzystać.Poza tym wydaje mi się , że robią dobrze, chłopaki są fajni, tylko ten szef..... A nie chce mi się teraz na wariata szukać kogoś innego.lenistwo przemawia No chyba , że nie zdzierżę......:D Marjucha ja też nie znoszę takich ludzi i ciesze się , że to ostatnia praca w naszym domku wykonywana przez fachowców. Żadnej innej ekipy nie wpuszczę na posesję . mam dość. Teraz tylko zacisnąć zęby i dotrwać do końca elewacji. Idę wstawiać foty, jak zobaczycie, że coś jest nie tak to proszę o sygnał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 20.08.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Cześć Furiatko ;) Kurcze ale Gnój ci się trafił , współczuję .. Ja bym chyba utłukła gada , ale Anusia liczę że rozreklamujesz stosownie Firmę niech ludzie wiedzą kogo się wystrzegać , My nie mamy problemu z fachowcami bo moje chłopaki ocieplają sami . Idzie pewnie wolniej ale niestety brak funduszy na obce ręce Ale nie ma co narzekać , grunt że domek na zimę będzie ocieplony , jestem z nich dumna Kładziecie od razu tynk ? Bo my na razie zaciągniemy siatką i klejem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 20.08.2011 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Ooooo na reklamę z całą pewnością może pan liczyć panie G.:P:P Mam małą przerwę na kawkę w malowaniu podbitki Podoba mi sie ta robota , żeby jeszcze tak nie wiało...... Robimy na gotowo Pawciuniu i płuczemy do reszty konta, portfele, skarpety i debety też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.08.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Ale ,ale zastanowiły mnie słowa Edytki o jego pierwszych krokach. czy na fotkach widać, że cos jest nie tak? Aniu juz pisze o co mi chodzi .... Czy przed rozpoczeciem przyklejania styro zamocowali listwy cokolowe wokol budynku ? ... jest to dosyc wazne ... Profile cokolowe poza ulatwieniem montazu i wyznaczeniem poziomu maja jeszcze zadanie chronic ocieplenie przed zawilgoceniem , otwartym ogniem ,gryzoniami , ptakami czy owadami ..... W poblizu otworow okiennych i drzwiowych tak powinni dobierac ( docinac ) plyty styropianowe aby spoiny poziome i pionowe miedzy plytami nie pokrywaly sie krawedziami otworow .... ( u Ciebie sie pokrywaja niestety ) ...... takie postepowanie zapobiega powstawaniu pekniec warstwy elewacyjnej w pozniejszym okresie Czy kontroluja pion ??? za pomoca poziomicy ? Sprawdz jak uzupelniaja Ci szczeliny miedzy plytami ...... mam nadzieje . ze nie zaprawa ktora kleja plyty do sciany ale kawalkami styropianu lub pianki .. Jesli uzupelnia Ci zaprawa powstaje mostek termiczny i jeszcze zwieksza sie ryzyko powstania pekniec wzdluz stykow plyt ... Dopilnuj aby na wszystkie naroza przed rozpoczeciem wykonania warstwy zbrojonej nalozyc siatke !!!!!! ( narozniki ochronne z siatki ) ..... Przepytaj gnojka ( szefa ) z systemow docieplen ..... to przestanie sie wymadrzac Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 20.08.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Aniu juz pisze o co mi chodzi .... Czy przed rozpoczeciem przyklejania styro zamocowali listwy cokolowe wokol budynku ? ... jest to dosyc wazne ... Profile cokolowe poza ulatwieniem montazu i wyznaczeniem poziomu maja jeszcze zadanie chronic ocieplenie przed zawilgoceniem , otwartym ogniem ,gryzoniami , ptakami czy owadami ..... W poblizu otworow okiennych i drzwiowych tak powinni dobierac ( docinac ) plyty styropianowe aby spoiny poziome i pionowe miedzy plytami nie pokrywaly sie krawedziami otworow .... ( u Ciebie sie pokrywaja niestety ) ...... takie postepowanie zapobiega powstawaniu pekniec warstwy elewacyjnej w pozniejszym okresie Czy kontroluja pion ??? za pomoca poziomicy ? Sprawdz jak uzupelniaja Ci szczeliny miedzy plytami ...... mam nadzieje . ze nie zaprawa ktora kleja plyty do sciany ale kawalkami styropianu lub pianki .. Jesli uzupelnia Ci zaprawa powstaje mostek termiczny i jeszcze zwieksza sie ryzyko powstania pekniec wzdluz stykow plyt ... Dopilnuj aby na wszystkie naroza przed rozpoczeciem wykonania warstwy zbrojonej nalozyc siatke !!!!!! ( narozniki ochronne z siatki ) ..... Przepytaj gnojka ( szefa ) z systemow docieplen ..... to przestanie sie wymadrzac Buziaki Pokrywające się krawędzie znalazłem w jednym miejscu, więc tragedii nie ma moim zdaniem. No chyba, że jest ich więcej i mój stary wzrok już ich nie wyłapie:). Wydaje mi się, że na łączeniach widać zółtawy kolor, więc stawiam na piankę. Co do pionu, to mogą to wszystko jeszcze w razie co wyrównać pacą cierną do styropianu podczas szlifowania przed nałożeniem kleju. Ważne moim zdaniem jest przypilnowanie, aby podczas zatapiania siatki pamiętali o wzmocnieniu narożników wszystkich otworów(okna, drzwi, brama garażowa) poprzez wklejenie dodatkowego pasa siatki szer. ok. 15-20cm pod kątem około 45o do płaszczyzn tego otworu. Zapobiega albo minimalizuje to pokazywaniu się późniejszych rys na elewacji w pobliżu tychże otworów, co wcale nie jest rzadkością. A tak poza tym, to nie wywiało Was jeszcze z tą podbitką? Wieje ostro, ale też mam w planach po powrocie z pracy zając się podbitką u siebie bo muszę skończyć zabudowywanie powierzchni pod daszkiem nad filarami. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 20.08.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Witam:) Napisz proszę czym malowaliście podbitkę Nazwa producenta i koloru - bardzo proszę. Szukamy czegoś do pomalowania elewacji - Twoje deski wyglądają podobnie jak pomalowane Sadolinek kolor orzech , ale może mi się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 20.08.2011 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Pokrywających się krawędzi nie ma , poza jednym lub dwoma miejscami. Nie zwróciłam uwagi na te przy oknach, Pion kontrolują, znaczy widzę, że biegają z poziomicą. dziś widziałam jak przestawiali rusztowanie, żeby doszlifować u góry, bo coś było nierówno. Nie wiem czy wklejają ten pas siatki o którym pisze Marjucha ale zdaje mi się , że tak. Zrobię parę fotek i może wstawię wieczorem. Oni robili wiele okolicznych domków, wszyscy zadowoleni, nic nie mówią o tym , że coś pęka . ja tylko nie mogę zdzierżyć Pana Szefa Walczę dzielnie z podbitką, schowałam się przed wiatrem za blaszakiem . Właśnie przewróciło mi balot styropianu na którym leżał duży pustak kominowy . Aaaaa.... Pan Szef mówił , że koło 17 -tej przestanie wiać i jutro będzie piękna pogoda. ano zobaczymy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 20.08.2011 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 dziobeczek o tym malujemy a kolor nazywa się Nussbaum. tylko , ze my malujemy trzy razy żeby uzyskać kolor podobny do naszych okien, strasznie ta nasza podbitka to pije. Po dwukrotnym malowaniu, po wyschnięciu wygladała jak stare drewno do renowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.08.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Atijka o taka listwe cokolowa mi chodzi ..... http://img508.imageshack.us/img508/6838/listwacokolowa.jpgUploaded with ImageShack.us O takie przyklejanie styro ...... http://img696.imageshack.us/img696/9706/przyklejaniestyro.jpgUploaded with ImageShack.us I najwazniejsze o " L " - ki w narozach tak jak na rysunku po lewej ...... http://img31.imageshack.us/img31/9230/oknoukladaniestyro.jpgUploaded with ImageShack.us Draze temat bo jak gosc chce wiecej kasy za robote to niech sie postara bardziej ..... a pianka niskoprezna tylko sporadycznie powinna sie pojawic na Twojej elewacji ..... a nie przy kazdym placie styropianu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 20.08.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Wow, kochana!!! Należało się sku... Wiesz co, dla mnie też takie aluzje są najgorsze w relacjach tzw "międzyludzkich" bo niby wszystko miło i z kulturą ale atmosfera ciężka... W sumie dobrze, ze cofnąl wtedy, bo moglaś wyrzucić to z siebie a gnojek nie wiedzial co go czeka:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 20.08.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Wystraszyl sie , ze nie zaplacisz za robote to spokornial ..... Ania a ile jemu placisz jesli mozna wiedziec za calosc na gotowo ..... za m2 ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 22.08.2011 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Edytka Z listwą startowa to my zawaliliśmy.Pytał czy mają być, a my nie chcieliśmy. ( cholera , nie pomyślałam o myszach:bash:) mamy ocieplony fundament i górny styro opiera się na tym dolnym. Pianka jest widoczna, ponieważ nasz styro jest bez frezu i na łączenia dawali piankę. Ceny na PW Dziś Pan Szef z uśmiechem na ustach . No nie ten sam człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 22.08.2011 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 No to Atijka zawalilas ........ z ta listwa startowa , a trzeba bylo siostr popytac aaaaaaaaaaa . Miejmy nadzieje , ze w Twoich okolicach myszki sa dobrze dokarmiane i nie przyjda nieproszone w odwiedziny do Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 23.08.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Styropian od dołu można zabezpieczyć tynkiem mozaikowym, albo ceramiką klejoną do niego (jakiś gres techniczny np. w kolorze dobranym do podmurówki). Tylko trzeba jakiś okapnik do tego dołożyć, aby woda nie podciekała pod gres, bo zimą może ten gres odsadzić i pospada wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 23.08.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Cześć Atijka. Poczytałam sobie o "panu szefie" i mnie normalnie zatrzęsło. To pazerniak jeden. Ale jedno w tym pewne - wprost o podniesieniu ceny to on nie ma odwagi rozmawiać - i dobrze. A jakie parapety zewnętrzne masz, bo ja jeszcze do tej pory nie zrobiłam a już rok domek ocieplony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 23.08.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 No i ja se poczytałam... Zgroza, że tacy to jeszcze chodzą po świecie... Oby to pierwszy i ostatni na waszej budowie... Tak fajnie już to wszystko wygląda, że znów sobie bym pobudowała... (choć mój własny jeszcze nie wykończony z braku płynności ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 23.08.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 atijia trzymaj się i nie dawaj znam te nerwy dobrze, mam takie coś z hydraulikiem...( jak jest to robi ale zdarza mu się i trzy dni nie przyjść... szlag mnie już trafia:( ) Pozdrawiam serdecznie i cierpliwości życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.08.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Cześć kochana:hug: Co u Ciebie? Długo nie pisałaś nic? P.S. My też nie mamy listwy startowej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 23.08.2011 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Dziewczyny .... prawie kazdy wykonawca to typ PAZERNIKA u mnie na 5 ..... 4 takich sie trafilo ..... kazdy chce wiecej .... widze , ze staje sie to prawidlowoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 24.08.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Prawie robi wielką różnicę Ale prawda jest taka, ze zawsze tych pazerniaków z tego względu, ze mamy na nich złość i krew nam zagotowali odradzamy wszędzie gdzie się da, czy tylko z taką samą konsekwencją polecamy tych "spardzonych i rzetelnych"? Jest taka sprawdzona reguła: zadowolony klient poleci Cię 3 innym klientom, niezadowolony odradzi 11:) Czasami warto się zastanowić, że może tylko nam współpraca nie wyszła, a wielu innych klientów będzie już zadowolnych? Ja na szczęście miałam szczęście do fachowców:D Przed nami jeszcze jedna ekipa, mam nadzieję, ze nadal będę taką optymistką P.S. Ania i to nie do Twojego Pana Szefa się tyczyła ta wypowiedź, wiadomo, ze wyjątki potwierdzają regułę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts