Pawciuniu 24.08.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Hejka , Trochę przyspałam z tematem ale chcę się upewnić czy ostatecznie zdecydowaliście się na kołki czy nie , bo wiem że miałaś wątpliwości , jeśli mogę cos doradzić to lepiej dajcie kołki bo przy tak dużej inwestycji 100 czy 150 zł was nie zbawi . Ostatnio był u nas znajomy który pracuje w firmie która robi elewacje i mówi żeby kołkować bezwzględnie bo spotkł się już z trzema przypadkami gdzie na niekołkowanym domu cała ściana "zjechała" . Na szczęście nie obiła tego ich firma. Jeśli chodzi o listwy startowe ,to nie bardzo masz czego żałować , my co prawda zamontowaliśmy u siebie ale te listy to badziewie straszne , podobno teraz mało kto je montuje .Z tego co wiem to Zamiast tego zawijają siatkę od spodu i zaciągają klejem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 24.08.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o listwy startowe ,to nie bardzo masz czego żałować , my co prawda zamontowaliśmy u siebie ale te listy to badziewie straszne , podobno teraz mało kto je montuje .Z tego co wiem to Zamiast tego zawijają siatkę od spodu i zaciągają klejem . Listwy wykonane sa z perforowanej blachy aluminiowej wiec nie wydaje mi sie zeby bylo to jak piszesz badziewie ..... nie chodzi tez o ich urode , ale stosuje sie je w konkretnym celu ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 24.08.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Listwy wykonane sa z perforowanej blachy aluminiowej wiec nie wydaje mi sie zeby bylo to jak piszesz badziewie ..... nie chodzi tez o ich urode , ale stosuje sie je w konkretnym celu ..... Najpierw sprawdziłam sobie jak wygląda blacha perforowana Listwy startowe które my kupiliśmy na pewno nie są z takiej blachy , napisałam że to badziewie dlatego że te listwy które są u mnie są aluminiowe a dokładnie takie : i one niestety są fatalnej jakości , bardzo się wyginają i mocniejsze ich dotkniecie powoduje ich deformację , ale to moja opinia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 24.08.2011 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Hejka Pawciuniu Nie zaluj wydatku jak juz zalozylas je na domek to zawsze jakas ochrona jest i przed szkodnikami i styropian tez lepiej jest osadzony ... nie wiem jakie masz styro na domku u mnie bedzie 20 cm. grafit frezowany ( pioro i wpust ) samo ukladanie takiego styropianu nie jest latwe jeszcze przy moich wymyslach , ze maja wszedzie Panowie przy otworach okiennych i drzwiowych robic " L " co dodatkowo umila im zycie dlatego listwa startowa tez bedzie im pomocna po prostu latwiej bedzie dokladac kolejne kawalki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.08.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 A jeszcze a'propos listwy: znalazłaś na styro 20cm? p.s. U nas też frezowany i idealnie frez na fundamencie się opiera, bo tam 10cm;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.08.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Yuczka znalazlam .... ja nie znajde :cool:z pod ziemi a zalatwie ..... ale oczywiscie nie na miejscu , zaden sklad w okolicy nie prowadzi ( listwa cokolowa na 203 mm) wiec zamowilam przez internet az z Koszalina dostawa przyszla dosc sprawnie w ciagu 2 dni otrzymalam towar - lacznik gratis !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 25.08.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 O rzesz ty, Orzeszku... Nieźle Taki kawał ściągać styro... Trzeba było poszukać jakiegoś lokalnego producenta może... Oni na 100% pocięli by styro tak, jak chcesz Przy dużych ilościach się opłaci producentowi nawet puścić transport za free Mi przywozili transport za free, bo jechał cały furgon od producenta i miał pod drodze, to zwalił mi kilkanaście paczuszek na działkę Listwy startowe mam z blachy stalowej, nie alu. Alu faktycznie mogą być miętkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.08.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Martinezio ...... to o listwy chodzilo !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.08.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Hej, ale Edyta nie styro ściągała, tylko listwy do "20" styro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.08.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ciutkę się spóźnilam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.08.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 No widzisz Yuczka jak to inteligentnym ludziom czasem trudno sie dogadac ..... P.S. Nie pije to mysle ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 25.08.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Aaaaaa.... Kurna gupi ja Nie zakumałem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.08.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 P.S. Nie pije to mysle ...... Jakaś aluzja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.08.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Kurcze zmykam do pracy ...... milego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.08.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Jakaś aluzja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 25.08.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 A ja mykam upichcić coś na ząb a'la obiad Kindery już się drą, że głodne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.08.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Martinezio, to Ty kucharzysz w domu dzisiaj? To urlopik jakiś? P.S. Ja dzieciom musiałam ukucharzyć rano, a teraz w pracy siedzę i okazało się, ze Teściowa przyjechała, to mogłam sobie darować gotowanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 25.08.2011 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Wpadłam na sekundę powiedzieć, że Pana Szefa jeszcze nie pogoniłam. Chłopaki gruntują ściany. Wczoraj wygoniła ich burza z pierunami jadę zakupić książki dla młodzieży szkolnej. Juz mnie boli kieszeń. Obiada ukucharzyłam wczoraj. Zupa gulaszowa prawie jak sos a'la Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 25.08.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 No, kobieto, nareszcie jesteś, bo już martwić się zaczęłam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BozenaEwa 25.08.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Ale ladnie robia te ocieplenie, nie to co u mnie ,ale brawo ze zmiotlas faceta, brawo, brawo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts