yuka 07.10.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Uuuu, to tak jak u nas:( Zimno, brrrr:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 07.10.2011 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ale wiatr ucichł i widać rozgwieżdżone niebo, miejscami zasnute chmurkami. Jest pięknie. Chociaż chłodno. jednak jak Marjucha pisał, tak koło 18 -tej było zimno i brzydko brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.10.2011 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 no może jakąś naleweczką Szanowną Koleżankę powitamy w kraju Dobra naleweczka nigdy nie jest zla .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.10.2011 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Już my Jej urządzimy powitanie..... Boje sie !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 10.10.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 No myślałby kto, że taka strachliwa jesteś Witam poniedziałkowo i ciacho z wesela do kawki przyniosłam:D http://lovesupreme.org/wp-content/uploads/2009/07/szarlotka-500x332.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 10.10.2011 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Mniaaaammmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 10.10.2011 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Hej, Łakomczuchy Został jeszcze jakiś okruszek...? http://emotikona.pl/emotikony/pic/2glodny.gif Atijka, ale się u Ciebie szybko krajobraz zmienia: dom biały, potem jeszcze bielszy, potem szary, aż wreszcie cappuccino.. Ślicznie Wasza chałupka wygląda i droga imponująca! Fajny ten wójt - może bym go od Ciebie wypożyczyła, bo my z jednej strony domu mamy miasto - śliczna nową drogę, a z drugiej głęboko zapadłą wieś, o której zapomniał...burmistrz. Najsłodszy jest Gratis - słodszy nawet od wójta. Chciałabym Cię zobaczyć w tej akcji z tynkarzem - oj jak bardzo... Buziolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 14.10.2011 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 (edytowane) Hejka W moim dzienniku jest coś specjalnie dla Ciebie Miłego czytania... Edytowane 14 Października 2011 przez Lidia_G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 16.10.2011 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Już lecęęęęę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 16.10.2011 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 17.10.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Anuś, musiałam przegrzebać Twoje komenty, bo pamiętam, że u Ciebie pisałam, że nalewkę robiłam... Trochę jeszcze zostało i pasowałoby już przefiltrować, tylko nie do końca pamiętałam kiedy to było... Ale okazało się, ze dzisiaj już można:yes: Teraz jeszcze 2 tyg i powinna być przepisowa:D (chociaż wg mnie to już 1,5 tygodnia temu nic jej nie brakowało, nawet lecznicze właściwości miała;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 17.10.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 (chociaż wg mnie to już 1,5 tygodnia temu nic jej nie brakowało, nawet lecznicze właściwości miała;)) No na pewno nic jej nie brakowało skoro to sama osobiście sprawdziłaś K. robi właśnie cytrynówkę z nowego ,ale już przetestowanego przepisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 17.10.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Niedawno myślalam o tej Twojej cytrynówce:D:D:D A jaki ten nowy przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 17.10.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Mniam, jak tak czytam, to właśnie mi ślinka pociekła i przypomniałam sobie, że w zamrażarce mam 2 porcje aronii i wiśniowych liści na nalewkę - dzięki za przypomnienie, Dziewczynki - jutro lecę po spirytus i wieczorem zabawię się w Palikota z czasów, gdy jeszcze miał wiele wspólnego z produkcją wódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 17.10.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Jak widać to dobre na początek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 19.10.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 no to może dacie jakiś przetestowany przepis na cytrynówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 19.10.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Kiedyś (wieki temu;)) Atijka taki przepis podawała, ale ponoć coś ulepszyli... Yuczka K przyszedł i mówi tak: 0,4 l spirytusu 0,25 l soku z cytryn 4 stołowe łyżki cukru dolać wody do pełnego litra. Tylko, że on co chwila coś udoskonala, idzie do kuchni, próbuje i wraca coraz bardziej wesoły :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 19.10.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 no to chyba też sobie zrobię i bedę wesoła chodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 19.10.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ja wczoraj odlałam te maliny:D W szoku byłam, jakie one jędrne po czterotygodniowym moczeniu były:D I ten smak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 20.10.2011 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Eeejjjj nie dostawałam powiadomień, że tu jesteście oto proszę bardzo, nowy przepis. Bezczelnie zerżnięty z neta, ale za to suuuper. Składniki: cytryna 0.5 l wody 0.5l spirytusu szklanka cukru Jak przygotować: Potrzeba nam ok. 3-4 cytryn. 1) Cytryny dokładnie myjemy. 2) Obieramy ze skórki, skórek nie wyrzucamy, tylko wkładamy do słoika, dodajemy cukier, zalewamy 0,5l wrzątku, mieszamy. 3) Obrane cytryny kroimy na kawałki (raczej większe niż mniejsze) i wrzucamy do drugiego słoika, zalewamy spirytusem 4) Słoiki przykrywamy, ale nie zakręcamy, odstawiamy w spokojne miejsce (parapet nie jest dobrym pomysłem) 5) Kilka razy dziennie potrząsamy 6) Po 24h zlewamy (najłatwiej przez lejek) oba roztwory do butelki (np. po Kubusiu - koniecznie szklanej!). Jeżeli chcemy uzyskać klarowny roztwór, do lejka wkładamy gazę. Cytrynówka powinna "przegryzać się" co najmniej 3 dni. W razie jakby co, na nasze spotkanie pić będziemy miały co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts