BozenaEwa 11.06.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 No wlasnie!! Skad ludzie to wiedza na "juz" . Ale jestem pewna,ze znajdziesz rozwiazanie, a na pocieszenie: to i tak nigdy nie zrobisz wszystkiego tak jakbys chciala, zawsze bedzie jakies "cos". Takze nie przejmuj sie, i najwazniejsze zeby glowna koncepcja byla zachowana, czyli :cel: wybudowac dom . A te drineczki :mmmmmmmmmmm, paluszki lizac. Chociaz na dzis to ja bym raczej zaproponowala orzezwiajace Mojito http://asimetriasurbanas.files.wordpress.com/2009/07/mojito.jpg yummmyyy, yum . A co, ja wiem,ze dopiero 13,ale ja juz tuz, tuz zaczynam swoj weekendzik dlugo oczekiwany. W koncu outside POZNAN . Ach, jaka mnie radosc rozpiera. Apel do wszystkich : w ten weekend bardzo uprasza sie o picice mojego zdrowia , wlasnie mialam urodzinki i to nie 18ste Ale,ale co ja w czyims dzienniku tak sobie. Wstyd.. Przepraszam, zachowalm sie jak gowniara, to sie wiecej nie powtorzy . Atijka wybacz to radosc weekendowa mnie rozpiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.06.2010 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Możemy świętować Twoje urodziny u mnie . Ciesze się na każda okazję do wypicia i zjedzenia czegoś dobrego. A ten Twój drink ...mmmmniaaam Z najlepszymi życzeniami i miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 11.06.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Atijuś aleś mnię wycałowała.... łoooch:) już mi lepiej... a wczoraj ojojjjjjj się działo.... co do okna tio jaa by ciała chyba też na równo z blatem(bo nie lubie jak się syfi...) .... chociaż będę miała jedno okno przy zlewie hmmm- i tu chciałabym wyżej parapet- bo gdzie ja kurna ziółka postawię- muszą stać tam;) no a drugie to chyba na równo, ale to wtedy głupio będzie wyglądać- jedno tak drugie śmak, hmmmm i już kurna teraz to sama nie wiem..... i normalnie powiem Ci Anusiu Kochana.... łączę się z Tobą w tym dylemacie i współczuję wyborów, bo kurczę ja już mam mętlik z tym oknem a gdzie mi jeszcze do takich wyborów... 3mam kciuki , buźki Niunia:hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.06.2010 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Decyzja zapadła : będzie wyżej. Czy to dobra decyzja powiem Wam za czas jakiś, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 11.06.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Atijko, wpadłam na tę wieczorną imprezkę a tu się okazuje, że jeszcze urodzinki świętujemy BożenaEwa (2w1) Wszystkiego naj....lepszego:D Anuś, Niwa ma rację z tymi ziołami:yes: I co ja teraz zrobię??? Ty już wybrałaś i masz to z głowy:) a to jeszcze przede mną:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.06.2010 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 (edytowane) yuka Twoja ekipa jest ok, ale z tego co wiem ,zdarzały się takie, które otwory okienne robiły za nisko lub za wysoko. i jeśli inwestor nie dopilnował to potem był cyrk ,już po wylewkach okazywało się, że parapet wychodzi NIŻEJ od blatu . Pół biedy jeśli kuchnia duża i nie trzeba stawiać pod nim szafki. A jak mała ? To płacz w oczach i zgrzytanie zębami. Dzięki Bogu moje Boby wszystkie otwory okienne zrobili dobrze.Uff. Czasami lepiej zapłacić więcej i nie mieć stresów. Chciałabym, aby każda następna ekipa na mojej budowie dorównywała moim Bobom, wtedy budowa będzie tylko przyjemnością, a martwić będę się tylko, żeby kasy wystarczyło;) Edytowane 12 Czerwca 2010 przez atija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 11.06.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 No ja będę miała zlew pod oknem.... Ale jeszcze trochę do tej decyzji, ale zaczynam już oglądac pod tym kątem.... U nas na jednej ścianie z oknem kuchennym jest okno w jadalni i oba maja mieć ten sam rozmiar więc zmniejszając okno w kuchni musiałabym też zmniejszyć w jadalni....:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 12.06.2010 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 lubię jak jest wystarczająco dużo światła w domu. w ogóle lubię mój dom tylko te wybory:eek: Jesoooo gdzie te wszystkie kontakty w kuchni zrobić, żeby było dobrze? chyba polecę gdzieś jakiś wstępny projekt kuchni robić pozdrawiam weekendowo bez całusków;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 12.06.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 atija witaj no i gratulację stanu surowego!!! właśnie przeczytałam cały dzienniki no i jak widzę po problemach z wodą na początku teraz Wam idzie szybciutko! Bożena mojito taaaakk ja zrobiłam dzisiaj, kupiłam nawet specjalny gin w makro - jest pycha Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 12.06.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Atija - GRATULUJĘ ! ! ! A masz może już jakąś listę kosztów? taką wiesz, z podziałem na etapy, czy coś takiego ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 12.06.2010 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Dziękuje za gratulacje:) Eiremjp fajnie, że podczytujesz. rzeczywiście jak wyszliśmy z tego błota to już pooooszłoooo:) Sama się czasem dziwię, że trzy miesiące temu na miejscu domku leżał śnieg;) Archi dokładnych wyliczeń z podziałem na etapy nie mam. Na dzień dzisiejszy wydaliśmy jakieś 150 000. Bez działki i papierologii. W tym 48 000 za robociznę. Taką rozbitą na etapy zamierzam zrobić, ale czy znajdę czas? Nie wiem Pozdrawiam i w razie pytań zapraszam. Na same pogaduchy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 12.06.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 a pewnie teraz już będę regularnie dzisiaj poświęciłam na przegryzienie się przez dziennik więc już będę na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 12.06.2010 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Eiremjp Lubię gości, a będzie jeszcze fajniej jak się zadomowisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 12.06.2010 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 haha widzę, że też spać nie możesz jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 12.06.2010 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Ze spaniem to tak różnie W tygodniu zmykam stąd szybko ( z wyjątkiem tego, bo mam urlop), ponieważ wstaję o nieludzkiej porze. Nie jest łatwo dopchać się do kompa, mając dwoje nastolatków w domu. Teraz padli , zmęczeni basenem a ja korzystam . W domu spokój,cisza. Można pobuszować po FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 13.06.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 (edytowane) gratuluję ukończenia pierwszego etapu budowy! SSO skończony jakie dalsze plany? Edytowane 13 Czerwca 2010 przez Pan&PaniSmith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 13.06.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 cześć Aniu, jak tam mija wekkend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 13.06.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 ATIJA, znowu coś pomieszali z dziennikami? Do kogo mam się z tym zwrócić, hm, dzięki za info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 13.06.2010 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Archi spróbuj może tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161970-Przenosimy-Dzienniki-Budowy-w-now%C4%85-struktur%C4%99-blog%C3%B3w Witaj Karolinko weekend mija powoli i leniwie. Szkoda że się tak mocno ochłodziło, o kawce w ogródku nie ma mowy. Jednak zawsze lepsze to niż deszcz;) Pani Smith Dalej pomału do przodu, na ile wystarczy kredytu;) na razie w planie okna , elektryka i hydraulika. Zaraz po tym tynki, żeby kabelki i rurki nie kusiły ewentualnych złodziei A zimą pewnie będziemy dłubać w środku i wtedy tempo prac zdecydowanie zwolni, bo wiele rzeczy będziemy robić sami. A jakie Wy macie plany? Zamknąć przed zimą i wykańczać ? Czy zostawić przez zimę i dalej ruszać wiosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 13.06.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Dzięki ATIJA, napisałem ciekawe czy coś to zmieni, ale mam jeszcze jedno pytanko, w moim podpisie umieściłem "Forum Atena" czy jak tam wejdziesz to jest stara forma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts