Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Ani

Recommended Posts

No wlasnie!! Skad ludzie to wiedza na "juz" :) . Ale jestem pewna,ze znajdziesz rozwiazanie, a na pocieszenie: to i tak nigdy nie zrobisz wszystkiego tak jakbys chciala, zawsze bedzie jakies "cos". Takze nie przejmuj sie, i najwazniejsze zeby glowna koncepcja byla zachowana, czyli :cel: wybudowac dom ;) . A te drineczki :mmmmmmmmmmm, paluszki lizac. Chociaz na dzis to ja bym raczej zaproponowala orzezwiajace Mojito

http://asimetriasurbanas.files.wordpress.com/2009/07/mojito.jpg

yummmyyy, yum :p. A co, ja wiem,ze dopiero 13,ale ja juz tuz, tuz zaczynam swoj weekendzik dlugo oczekiwany. W koncu outside POZNAN :). Ach, jaka mnie radosc rozpiera. Apel do wszystkich : w ten weekend bardzo uprasza sie o picice mojego zdrowia ;), wlasnie mialam urodzinki i to nie 18ste ;)

Ale,ale co ja w czyims dzienniku tak sobie. Wstyd.. Przepraszam, zachowalm sie jak gowniara, to sie wiecej nie powtorzy ;). Atijka wybacz ;) to radosc weekendowa mnie rozpiera :)

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Atijuś aleś mnię wycałowała.... łoooch:) już mi lepiej... a wczoraj ojojjjjjj się działo....

co do okna tio jaa by ciała chyba też na równo z blatem(bo nie lubie jak się syfi...:)) .... chociaż będę miała jedno okno przy zlewie hmmm- i tu chciałabym wyżej parapet- bo gdzie ja kurna ziółka postawię- muszą stać tam;) no a drugie to chyba na równo, ale to wtedy głupio będzie wyglądać- jedno tak drugie śmak, hmmmm :roll: i już kurna teraz to sama nie wiem..... ;)

i normalnie powiem Ci Anusiu Kochana.... łączę się z Tobą w tym dylemacie i współczuję wyborów, bo kurczę ja już mam mętlik z tym oknem a gdzie mi jeszcze do takich wyborów...

3mam kciuki , buźki Niunia:hug::hug::hug:

yuka

Twoja ekipa jest ok, ale z tego co wiem ,zdarzały się takie, które otwory okienne robiły za nisko lub za wysoko. i jeśli inwestor nie dopilnował to potem był cyrk ,już po wylewkach okazywało się, że parapet wychodzi NIŻEJ od blatu . Pół biedy jeśli kuchnia duża i nie trzeba stawiać pod nim szafki. A jak mała ? To płacz w oczach i zgrzytanie zębami.

Dzięki Bogu moje Boby wszystkie otwory okienne zrobili dobrze.Uff.

Czasami lepiej zapłacić więcej i nie mieć stresów. Chciałabym, aby każda następna ekipa na mojej budowie dorównywała moim Bobom, wtedy budowa będzie tylko przyjemnością, a martwić będę się tylko, żeby kasy wystarczyło;)

Edytowane przez atija

No ja będę miała zlew pod oknem.... Ale jeszcze trochę do tej decyzji, ale zaczynam już oglądac pod tym kątem.... U nas na jednej ścianie z oknem kuchennym jest okno w jadalni i oba maja mieć ten sam rozmiar więc zmniejszając okno w kuchni musiałabym też zmniejszyć w jadalni....:confused::confused::confused:

Dziękuje za gratulacje:)

Eiremjp

fajnie, że podczytujesz.;) rzeczywiście jak wyszliśmy z tego błota to już pooooszłoooo:) Sama się czasem dziwię, że trzy miesiące temu na miejscu domku leżał śnieg;)

Archi

dokładnych wyliczeń z podziałem na etapy nie mam. Na dzień dzisiejszy wydaliśmy jakieś 150 000. Bez działki i papierologii. W tym 48 000 za robociznę.

Taką rozbitą na etapy zamierzam zrobić, ale czy znajdę czas? Nie wiem ;)

Pozdrawiam i w razie pytań zapraszam. Na same pogaduchy też;)

Ze spaniem to tak różnie

W tygodniu zmykam stąd szybko ( z wyjątkiem tego, bo mam urlop), ponieważ wstaję o nieludzkiej porze.

Nie jest łatwo dopchać się do kompa, mając dwoje nastolatków w domu. Teraz padli , zmęczeni basenem a ja korzystam . W domu spokój,cisza. Można pobuszować po FM ;)

Archi

spróbuj może tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161970-Przenosimy-Dzienniki-Budowy-w-now%C4%85-struktur%C4%99-blog%C3%B3w

Witaj Karolinko

weekend mija powoli i leniwie. Szkoda że się tak mocno ochłodziło, o kawce w ogródku nie ma mowy. Jednak zawsze lepsze to niż deszcz;)

Pani Smith

Dalej pomału do przodu, na ile wystarczy kredytu;)

na razie w planie okna , elektryka i hydraulika. Zaraz po tym tynki, żeby kabelki i rurki nie kusiły ewentualnych złodziei ;) A zimą pewnie będziemy dłubać w środku i wtedy tempo prac zdecydowanie zwolni, bo wiele rzeczy będziemy robić sami.

A jakie Wy macie plany? Zamknąć przed zimą i wykańczać ? Czy zostawić przez zimę i dalej ruszać wiosną?