Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Ani

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Archi

tak jak wejdę na FORUM ATENA to jest po staremu:D:D

Mariomili

Dachówka to Roben, kolor kasztan angoba. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona jakością tej dachówki. w całym zamówieniu było tylko 5 szt pękniętych.

Jeśli chodzi o elewację to chyba w tym roku nie damy rady. Chciałabym taką jasną kawę z mlekiem, więcej mleka jak kawy,ale nijak nie mogę sobie wyobrazić czy będzie dobrze, poczekam jak będą okna, może wtedy będzie łatwiej:)

pozdro

U nas jak zrobiliśmy tynki, nasz budowlaniec powiedział nam że najlepiej będzie jak zrobimy ocieplenie zewnętrzne, bo pustaki mogą przepuszczać wodę podczas deszczu, a deszcze jakie ostatnio mamy były okropne! A wiadomo co może być jak wejdzie wilgoć do domu, ale jeśli będzie dobrze wietrzone to powinno być ok. My mieliśmy w planach najpierw hydraulikę a z czasem ocieplenie, ale będzie odwrotnie:bash:

Wpadłem zobaczyć na jakim jesteś etapie i widzę,że mkniecie aż miło.

Ładny dom się buduje:)

Jedna rzecz mi się podoba - na zdjęciach widzę że wykonawca nie zostawił szpary pomiędzy deskowaniem dachu a ścianą zewnętrzną.

Z tego co mi wiadomo to przy deskowaniu dachu pomiędzy ociepleniem a deskowaniem powinna być szczelina wentylacyjna, żeby można było usunąć ewentualne zawilgocenia.

Przy takim szczelnym domurowaniu nie będzie ruchu powietrza:(.

Pomyślcie o tym.

Może się mylę ale zanim położycie wełnę to lepiej się nad tym zastanowić.

pozdrawiam:)

Marjucha

Dzięki za podpowiedź. Problem już zauważony i zgłoszony do usunięcia;)

Dobrze wiedzieć, że ktoś czuwa. Po to właśnie założyłam dziennik i wstawiam zdjęcia, aby uzyskać tego typu informacje. Sami wszystkiego nie zauważymy, lub nie mamy świadomości, że powinno być inaczej.:)

Pozdrawiam i nadal czekam na zdjęcia synka:)

Hi , hi Hiii

Dzieci ciągle pytają kiedy przeprowadzka. Ostatnio Krzyś na to pytanie odpowiedział Oli:

hmm... córeczko, myślę, że za jakieś dwa tygodnie. W jej oczach pojawiła się panika. Bo ona nie chce zmieniać szkoły. Po wakacjach idzie do piątej klasy. Gimnazjum też tu jest Zakomunikowała nam ,że będzie dojeżdżać do obecnej. To raptem trzy kilometry.

Więcej nie pyta kiedy przeprowadzka.:D:D

Dzieci, niedowiarki nie wierzą w rodziców i myślały, że budowa będzie trwała z pięć lat;)

Oby się nie okazało ,że miały rację... tfu.... tfu

Bo wtedy będę oglądała Euro 2012 u którejś z WAS ( chociaż to akurat byłoby miłe):D