Edyta M 15.06.2010 02:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Kawka pieknie pachnie ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 15.06.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Ja Ciebie też Yuka:hug: hihihih:) A kawusia, nie tylko piknie pachnie, aaale jak smaaaakuje , mniaaam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 15.06.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 CześćAtija z tym dachem to na pewno musicie poprawić. Nie widać na zdjęciach, wiec nie wiem czy macie dachówki wentylacyjne (nie wiem jak to się fachowo nazywa)? One są od tego żeby był przewiew na stryszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 15.06.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 ja tam się nie znam na dachach ale nasz architekt uczulał nas właśnie na tą przestrzeń wentylacyjną po dachem bo u jego klienta firma napchała waty pod sam dach i w tym roku jak były takie opady śniegu i mróz to zrobił się tam lód i potem wszystko ciekło po ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 15.06.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 co do dachu to tez nie pomogę ale jakbys Aniu zaserwowała taką kawkę jak wczoraj to bym się skusiła bo dziś zarywam nockę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BozenaEwa 15.06.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 wlaze tutaj ,a tu tyleeeeeeeeeee zmian. Dzieki wszystkim za zyczonka ,ale przede wszystkim gratulacje dla Ciebie Atija. Pare dzionkow mnie nie bylo, no i prosze. Oby tak dalej gnac. Byle do przodu, zawsze byle do przodu. Pozdrawiam cieplutko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 15.06.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 dziewczyny bardzo fajnie się Was czyta - od razu humorek lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 15.06.2010 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 no baaaa;) siła sióstr;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 16.06.2010 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Odnośnie wentylacji połaci dachowej trochę informacji znajdziesz w wątku "ocieplam poddasze"Według mnie w powietrze powinno wchodzić przez szczelinę pomiędzy ścianą a dachem, a wychodzić szczeliną w szczycie dachy.Pewnie masz deskowanie na całej połaci, więc ruch powietrza przez membranę jest utrudniony.Myślę, że najlogiczniej byłoby zadać pytanie w wątku o którym pisałem wcześniej.Dachówka wentylacyjna służy tylko wspomaganiu w wentylacji połaci dachowej(np. nad oknami połaciowymi), a Ty potrzebujesz przy pełnym deskowaniu solidnej wentylacji. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 16.06.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Anusiu, ja Cię bardzo przepraszam za :offtopic:ale muszę zapytać, bo potem zapomnę marjucha, a jak nie ma pełnego deskowania- tylko folijka pod blacho- dachówką?aaa i jest strop lany- tiio co wtedy z wentylacją??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 16.06.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Taką sytuację mam u siebie z tym że u mnie dachówka, ale to nie ma znaczenia.W takim przypadku pomiędzy folią a wełną nie musi być szczeliny.Wymiana powietrza a w zasadzie usuwanie wilgoci odbywa się całą powierzchnią poszycia dachowego.Z tym że zaznaczam - ekspertem nie jestem:)Strop nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 16.06.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Aaaaa, tio ja jeszcze wrócę troszkie tematem do okna w kuchni...... bo mnie to Anusiaczku Nasz kochany urzekła taka kuchnia-znaczy takie mniej więcej okno, o:a w tej to w ogóle się zakochałam(kiepawe zdjęcie wybrałłam, ale może coś widać):ale może lepiej tu:- tylko nie rozumie po ki grzyb tu 2 zlewy??- ale nie warzywne;) okno je fajowe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BozenaEwa 16.06.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 kuchnia miodzio, podobuje sie i to bardzo . Co do tych dwoch zlewow to moze jak sie poklocisz z mezem to Ty przy jednym robisz a maz przy drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 16.06.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Hiehiehieh:D BożenkaEwunia- nie powiem, nie powiem fajowy pomysł ale na Nasze możliwości finansowe i kłótniowe tio spokojnie jeden zlewina wystarczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 16.06.2010 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 A... kij z tym zlewem, Okna zamówione, będzie wyżej i już. Będzie dobrze, to dobrze. Jak nie to nie,. Jak będę się martwić każdą pierdołą to sfiksuję zanim dojdę do wykończeniówki:eek: Teraz ta cholerna wentylacja dachu chodzi mi po głowie. To jest BARDZO ważne. NIwusia , kuchnie piękne, a najbardziej podoba mi się podłoga.... Marjucha , dzięki, lecę czytać Aaaaa... był dziś na budowie pan od ocieplenia budynku z zewnątrz w celu konsultacji. Zasugerował, żeby całkiem wywalić te cegły, którymi jest obmurowana murłata.....?? Podobno ocieplenie poddasza, znaczy wata musi schodzić się ze styropianem ,żeby nie powstał tam mostek termiczny.Mówił tez, żeby przyciąć gazobeton na szczytowych ścianach, aby nie dotykał do deskowania... ???? Wszystkie nowobudowane domy, które widzieliśmy wracając do domu, miały domurowane szczyty do samego dachu. Wszyscy robią źle? Czy pan coś miesza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 16.06.2010 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Polatałam po wątku o dociepleniach i wychodzi mi , że to pan ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 16.06.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 no widzisz... ja tam nie wiem, ale masz rację, to bardzo ważna sprawa.... bo jak sie nie dopilnuje tio potem wyłażą grzyby i inne pleśnie:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 16.06.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Hejka Anuś Mój M. mówi, że jemu dachowcy też powiedzieli, że tak się powinno robić jak sugeruje Twój pan od ocieplenia..... P.S. Ty nam się techniczna robisz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 16.06.2010 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Przecieram drogę dla Was;)...:D:D Wiele mi się już klaruje i .....odpukać....chyba....chyba...... Casting na elektryka ma się ku końcowi:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 16.06.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Wow, no fajnie masz jak nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts