Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Ani

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odnośnie wentylacji połaci dachowej trochę informacji znajdziesz w wątku "ocieplam poddasze"

Według mnie w powietrze powinno wchodzić przez szczelinę pomiędzy ścianą a dachem, a wychodzić szczeliną w szczycie dachy.

Pewnie masz deskowanie na całej połaci, więc ruch powietrza przez membranę jest utrudniony.

Myślę, że najlogiczniej byłoby zadać pytanie w wątku o którym pisałem wcześniej.

Dachówka wentylacyjna służy tylko wspomaganiu w wentylacji połaci dachowej(np. nad oknami połaciowymi), a Ty potrzebujesz przy pełnym deskowaniu solidnej wentylacji.

Pozdrawiam:)

Taką sytuację mam u siebie z tym że u mnie dachówka, ale to nie ma znaczenia.

W takim przypadku pomiędzy folią a wełną nie musi być szczeliny.

Wymiana powietrza a w zasadzie usuwanie wilgoci odbywa się całą powierzchnią poszycia dachowego.

Z tym że zaznaczam - ekspertem nie jestem:)

Strop nie ma znaczenia.

Aaaaa, tio ja jeszcze wrócę troszkie tematem do okna w kuchni..:oops:....

bo mnie to Anusiaczku Nasz kochany urzekła taka kuchnia-znaczy takie mniej więcej okno, o:5..JPGa w tej to w ogóle się zakochałam(kiepawe zdjęcie wybrałłam, ale może coś widać):6a00e554d7b8278833&#48.jpgale może lepiej tu:6a00e554d7b8278833&#48.jpg- tylko nie rozumie po ki grzyb tu 2 zlewy??- ale nie warzywne;) okno je fajowe:D

A... kij z tym zlewem, Okna zamówione, będzie wyżej i już. Będzie dobrze, to dobrze. Jak nie to nie,. Jak będę się martwić każdą pierdołą to sfiksuję zanim dojdę do wykończeniówki:eek:

Teraz ta cholerna wentylacja dachu chodzi mi po głowie. To jest BARDZO ważne.

NIwusia , kuchnie piękne, a najbardziej podoba mi się podłoga....

Marjucha , dzięki, lecę czytać

Aaaaa... był dziś na budowie pan od ocieplenia budynku z zewnątrz w celu konsultacji.

Zasugerował, żeby całkiem wywalić te cegły, którymi jest obmurowana murłata.....?? Podobno ocieplenie poddasza, znaczy wata musi schodzić się ze styropianem ,żeby nie powstał tam mostek termiczny.

Mówił tez, żeby przyciąć gazobeton na szczytowych ścianach, aby nie dotykał do deskowania... ????

Wszystkie nowobudowane domy, które widzieliśmy wracając do domu, miały domurowane szczyty do samego dachu. Wszyscy robią źle? Czy pan coś miesza?