Karollinka 07.07.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 zgadzam sie z Niwusia, ale macie z nimi spisana umowe? jak tak to powiedz że kasy nie zapłacisz jak Ci nie poprawia, człowiek wyszukuje najlepszych okazji, kombinuje materiały na promocjach a tu przyjd a takie patałachy i parę tys w plecy. Aniu powiedz mi czy Twoi fachmeni nie maja nic przeciw temu zeby najpierw robic wylewki a potem tynki? my tez tak planujemy ale z kim nie rozmawiac to mowia że tak sie nie robi, ale dlaczego tego juz nie poweidzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.07.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 yuka a Ty wiesz, że mi też z tym uzależnieniem dobrze? Edytko otrzymałam odpowiedź w temacie mojego dachu. : jest wykonany niestarannie, krzywo i za szeroko przycięte dachówki. w kwestii przecieków, to ze zdjęcia trudno to ocenić. Cholera, człowiek wydaje grube pieniądze, żeby kupić dachówkę, a im nie chciało się wziąć miary do ręki ,żeby równo przyciąć Jakich przecieków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 07.07.2010 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Marjucha Tam jest łączona blacha ( kosz chyba się nazywa? )pod dachówką. i ogólnie chodziło o to czy nie będzie zaciekała woda .Od zrobienia dachu nie było jeszcze porządnej ulewy. Nie mogłam wiec stwierdzić, czy dach przecieka czy nie. Dopiero wczoraj wieczorem porządnie przylało. Muszę lecieć teraz na budowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.07.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Jeśli blacha w okapie jest podwinięta pod dachówkę, to powinno być ok.Rzeczywiście pofolgowali sobie z cięciem dachówki, ale nie są to koszty, jak ktoś napisał, za kilka tysięcy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 07.07.2010 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Marjucha Blacha jest podwinięta, mam nadzieję, że nie będzie zaciekało. Myślę, że zobaczę pracę dachowców u sąsiada i jeśli będą solidni to zapytam o ewentualną poprawkę u nas. Jeśli nie będą to duże koszty to się zdecydujemy, tym bardziej , że dachówek zostało od groma i ciut ciut:) Karollinka umowy nie było niestety z nimi, tylko z Głównym Bobem. Dekarze to jego podwykonawcy. I tu zaczął się zgrzyt z dotąd chwalonym Bobem. Obiecał, że przyjedzie i sam poprawi drobne usterki, ale jeśli chodzi o szerokość docięcia dachówek, twierdzi, że ma tak być , bo w przeciwnym wypadku może się zapchać kosz i nie odprowadzać prawidłowo wody. Jak mówił to miało to sens, przyznaję. Tyle, że nie widać go do tych drobnych poprawek, czekam cierpliwie, bo nie są to jakieś straszne rzeczy. Z tym koszem, to głównie czepiam się estetyki, ale mogę z tym żyć . Jeśli tak zostanie , to sie po prostu przyzwyczaję i już jeśli chodzi o wylewki przed tynkami. pan od tynków zasugerował takie rozwiązanie, żeby nie było przestojów na budowie. Chodzi o to , aby tynkarze nie nachlapali na gotowe wylewki, bo to trzeba potem skuwać. Ciężko to idzie i dlatego najpierw robi się tynki. Moi tynkarze obiecali, że będzie ok. oni będą po sobie sprzątać i nic nie będzie do skuwania. A ja uprzedziłam , że nie zapłacę jeśli zostawią kupki zaschniętego tynku na podłogach. Dziś rozmawiałam z panem od wylewek i był kolejną osobą, która nie widzi problemu, aby najpierw zrobić wylewki. Ale tak naprawdę to ja będę mądra już po obu tych pracach i wtedy wam powiem, czy to było mądre;) Niwa chyba nie mam ochoty już oglądać tych panów. A jak w ramach poprawki zrobią jeszcze gorzej? Bo dla nich jest przecież dobrze teraz. Najważniejsze ,żeby nie ciekło. Oglądałam dziś dokładnie chałupkę od środka pod kątem zacieków. Wczoraj przeszła niezła ulewa, a dziś nic nie widziałam. Nie wiem , czy ewentualne zacieki zdążyłyby wyschnąć? Lenka ani się nie obejrzysz a już będziesz wstawiać zdjęcia z elektryki i hydrauliki. Teraz rozplanuj sobie gdzie i co ma stać w kuchni i łazience, gdzie pstryczki, kinkiety i inne bajery. Później nie będzie na to czasu. A fachowcy stoją z wiertarką w ręku i pytają Pani to gdzie ten zlew? albo podświetlenie schodów, co ile stopni? Grzejniki gdzie?Drzwi będą się otwierały na zewnątrz czy do środka?i tysiące innych pytań o rzeczy o których myślałam ,że decyzje podejmuje się na etapie wykończeniówki:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.07.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Jak na moje oko, to nie będzie zaciekać. I przyzwyczaisz się. Za chwilę nie będziesz tego zauważać. Jeśli tynki robi Ci pan B.(zapomniałem jak dokładnie ma na nazwisko) to będzie czysto. Konkretna ekipa. Lepiej oczywiście najpierw wylewki, ale tak też można. U kolegi ta sama ekipa tynkowała i było git, a też było po wylewkach. Pozdrawiam i samych dobrych ekip życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 07.07.2010 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Marjucha tynki rzeczywiście robi pan Berent. Najpierw ktoś mi go polecił,potem okazało się, że szwagier robił po nim gładzie i malowanie, chwalił bardzo.Nie znałam wtedy jego nazwiska a już go zaklepałam. A potem jeszcze Ty chwaliłeś. Jak dla mnie wystarczyło rekomendacji. No i obiecał, że nie spaskudzi wylewek.Zresztą to on zasugerował, żeby robić wylewki przed tynkami. :)Bo szkoda lata, jak się wyraził A dziś rozmawiałam z panem Zenkiem od wylewek, którego też polecałeś. Mówisz, że robi czysto i równo?Na coś szczególnie powinnam zwrócić uwagę przed , w trakcie i po wylewkach. Przed ostatecznym rozliczeniem? jeśli chodzi o wybór ekip to hmmm...... w dużej mierze kieruję się doświadczeniem innych ( biała lista) i własną intuicją. Mam tak ,że zobaczę człowieka, zamienię z nim kilka słów, chwilę poobserwuję i wiem czy go lubię czy nie. Czy się z nim dogadam czy nie. Zobaczymy po wybudowaniu domu co jest warta moja intuicja;).............Tylko raz w życiu się pomyliłam, ale za to na całej linii. A poza tym wolę zapłacić trochę więcej i brać sprawdzone ekipy. Nauczona doświadczeniem innych z forum, wiem ,że to co jest najtańsze wychodzi cholernie drogo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 08.07.2010 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Pan Zenek - lekko styrany facet, ale co się dziwić po tylu latach na kolanach, gdy się walczy z posadzkami. Nie miałem do ich pracy żadnych zastrzeżeń. Jedno na co zwróć uwagę, to omów z nimi, gdzie mają być dylatacje w wylewkach. U mnie w jednym miejscu zrobili na czuja, a nie tam gdzie jest przerwa pomiędzy dwoma pętlami podłogówki. Generalnie jest ok. Gdy kładłem terakotę na podłodze, to nawet w rogach mają tylko minimalne wybrzuszenia, ale to normalne, po wygrzaniu posadzki. Żadnych złuszczeń, czy odprysków. A tynkami, to się w ostatni weekend znajomi zachwycali. I mieli racje, bo przez pewien czas nawet się zastanawiałem czy jest sens gładź dawać Pozdrawiam p.s. Jak spotkasz, to pozdrów "Małego" ode mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 08.07.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Anuś, aaaaaaaaaaaaaale u Was podgonili..... :o:o EE EH w jednym domu;) to prawie jak pies i kot razem, nieem bardzo mi się podoba buźki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 08.07.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Cześć AniuPędzicie jak szaleni:)Połapac sie trudno tu kabelki, rurki super !!! Po tynkach domek bedzie wygladał tak 'domowo" Powodzenia z ekipami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 08.07.2010 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Małego pozdrowię z przyjemnością. Nie wiem tylko kiedy do nas zawita. jestem jednak z nim w kontakcie telefonicznym, to pozdrowienia przekażę. dzięki za dobre rady, to ważne porozmawiać z kimś kto wybudował i już mieszka. Pozdrowienia dla Ani, buziaki dla Pawełka i pogłaskaj Parysa ode mnie Niwusia Chyba jakoś się...... dogadują? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 08.07.2010 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Marimili Dzięki za dobre słowo ,a co u Ciebie? lecę zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 08.07.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 08.07.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 No kochana teraz obejrzałam wszystko na spokojnie iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii idziecie jak burza ........................ życze by tempo sie nie zmieniło.Dachuweczka superancka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 08.07.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Cześć Anuś Domeczek pięknie się prezentuje, a te kabelki :eek: Zawsze podziwiam elektryków, że te plątaniny tak potrafią połączyć, że potem wszystko działa:rolleyes::rolleyes: Oczywiście różyczka piękna:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 08.07.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 I ja przyszłam imienniczce inspekcję budowlana zrobić i jestem pod wrażeniem. Cieszy prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 08.07.2010 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witaj AGP-ka jeszcze jak cieszy :wiggle: Jakoś tak domowo się robi, a jak przyjdą tynki i wylewki..... to już w ogóle odjazd.... Yuka też mnie to dziwi, że elektrycy wiedzą co i jak. Agulka, Ola czeee laski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 08.07.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Anuśka, no za Tobą też nie nadanżam Jaki pan posadzkarz? Od wylewek, czy od płytek? Ale pędzicie, szok:eek::eek: Ale to dobrze, czekamy na EURO, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 08.07.2010 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Od wylewek Yukunia, od wylewek do płytek to jeszczeeee ho ho dużo wody w Wiśle upłynie Idę teraz coś poczytać do podusi i a Ty chyba do pracy idziesz co? To czemu jeszcze nie śpisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 08.07.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 :sleep: Już śpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts