Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Ani

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie w garażu podłogówki nie ma, tylko ze względu na ciężar samochodu trza wzmocnić.:)

Edytko to ja czekam na to ciacho:).

Z ELEKTRYKUSEM I HYDRAULIKUSEM to rzeczywiście jest tak jak piszesz, pod warunkiem , że umawiasz się na to , że oni sami kupują materiał. Ty płacisz ustaloną cenę za całość i gra. Warto też uzgodnić czy chcesz materiał droższy, ale NIE CHIŃSKI.

A na etapie budowy to już tak jest, wiecznie krzyczą ....MAŁO ;)

Ale już niedługo i hawirki bedą stały :wiggle::wiggle:

a my będziemy latać za meblami.

Kurczę, chyba zaczyna mi się podobać ta myśl ....... chyba nawet sklepy nie będą mi straszne.... bo ten mój dom robi się taki domowy....... a jak będą już tynki to w ogóle........... czad.....i ...odjazd...:wiggle:

Ja elektryka juz mam , hydraulik tez zaklepany ( to ten sam chlopak ktory robi u mnie ogrzewanie i rekuperator ) wiec licze na solidny upust na robociznie .

Materialy tak szczerze to daje bardzo dobre do domku ....... wiem , ze mnie CHALPECZKA przezyje , ale jak cos robic to juz porzadnie

Jeśli kominek ma ważnym źródłem ciepła, a nie tylko dekoracją, w której od czasu do czasu zapłonie ogień, to proponuję żebyś nie sugerowała się aż tak bardzo ceną.

Opał robi się coraz droższy więc warto pogrzebać i sprawdzić jaką sprawność mają interesujące Cię wkłady kominkowe.

Na zdjęciach nie widzę podejścia do kaloryferów.

Nie będzie ich, czy rury pójdą w(na) ścianach ?

Zobaczysz ile tynki zmienią.

Dom będzie szary, ale już się zrobi domowo.

Ja poczułem że dom to dom, po tynkach i wylewkach, bo wcześniej to było budowanie czegoś nieokreślonego.

Widzę, że jak na razie jesteś zadowolona z Desto.

I dobrze:)

Kawał dobrej roboty.

Pozdrawiam:)

Juz biegne robic truskawkowca z bita smietanka ( oczywiscie 0% ) .......

Niwus ja tego etapu sie nie boje bo bedziesz miala jednego Pana od rurek i jednego od kabelkow elektrycznych to jakos idzie to wytrzymac ;) ..... szczerze to mnie bardziej meczy to co teraz sie dzieje ... ciagle domowienia materialow ( gwozdzie , papy , cement , wapno ...... ) totalitarny chaos budowlany , a do mnie tylko W-Z splywaja jak deszcz meteorytow ...... Niby material na budowe byl juz zakupiony dawno .......to jednak jakies braki zawsze wychodza . Dlatego Niunia jak przyjdzie ELEKTRYKUS powie co i jak , uzgodnicie cene i glowa przestaje bolec bo On juz sam martwi sie o wszystko Ty tylko na poczatku mowisz tu i tu chce " gniazdka " , a HYDRAULIKUS jeszcze latwiejszy bedzie wkladal rurki zgodnie z projektem domu wiec nawet tego nie musisz pilnowac . :cool:

No właśnie Edytuś, a ja sierotka Niwusia za cholerę ie wiem, gdzie powinny być te pie.rdzielone gniazdka, włączniczki, pstryczki, i inne duperałki :roll: i to nie żart ... ;)

Napisałam dłuuugaśnego posta i mi go WCIĘŁO :bash::bash:

To w skrócie:

Marjucha

kominek od wielkiego dzwonu. Do grzania piec taki samiuśki jak Twój ( zadowolony jesteś z niego, jaki koszt grzania tej zimy ??)

Grzejniki z podejściem od dołu, gdzieś na fotach są :)

Mały pozdrowiony ;) Dziękuje i również pozdrawia. Desto spoko, będę całkiem chwalić jak skończą, żeby nie zapeszyć

Czekam na te tynki, oj czekam :wiggle: a potem będę marudzić, że już chcę mieszkać;)

Już wylewki dużo zmieniły a tynki tooooo........... już całkiem domowo ,oby tylko ładne były:yes:

Niwa

a dlaczego dopiero w środę??

Hejka Aniu .... :wave:

Milego tygodnia zycze Kochana , u mnie jeszcze w tym tygodnu cisza tzn. ja korzystajac z " niebudowania " dokladniej przygladam sie projektowi mojego domku i dzisiaj doznalam kolejnego OLSNIENIA .... W poniedzialek dzwonie do wykonawcow z zapytaniem czy aby ta scianka dzialowa jest potrzebna ??? jeszcze jest czas na takie pomysly .... a Oni juz sie przyzwyczaili do moich " wymyslunkow " . :cool: