yuka 11.09.2010 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Wiedziałam , że nie śpisz :wiggle: to dla Ciebie o tej godzinie wstawiam zdjęcia, choć łapki mam do samych kostek. Obiecałam to słowa trzeba dotrzymać Hehehehe... Czujem siem zaszczycona:D Ale faktycznie chatka prezentuje się mmmmmm....... CUDNIE!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.09.2010 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 a wiesz , że teraz to najlepiej poleciałabym do sklepów NA ZAKUPY !!! Już bym chciała kupować kafle, panele i farby. Bo na zewnątrz to jeszcze budowa, ale w środku już prawie.... prawie ...DOM. Muszę to oblać Idę sobie zrobić whisky z pepsi . Chcesz też ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 11.09.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Jasne:DChociaż ja piwko z sokiem już od czasu jakiegoś w oczekiwaniu na te Twoje tynki sączę....Ale taka okazja to chcem:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 11.09.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Wiesz co ja ostatnio wymyśliłam?? Zrobię kabinę prysznicową w łazience "gościnno-codziennej" z luksferami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.09.2010 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Proszę Cię bardzo Piwko z sokiem też lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 11.09.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Mmmmm.... pojechałaś po całości:D Ale taką robote trzeba porządnie oblać nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.09.2010 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 No ba. Mordka mi sie cieszy jak nie wiem i to wcale nie wpływ pewnego złocistego płynu To moje ściany tak na mnie działają:wiggle: swoja droga to trochę dziwne , żeby kobieta tak się cieszyła piaskiem i cementem z domieszką wapna . Ale to przeciez mój cement, moje wapno i MÓJ DOM. Bo to naprawdę zaczyna wyglądać jak dom :wiggle: A co tam u Ciebie ? ścianki działowe już wszystkie stoją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 11.09.2010 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Wiesz, jeszcze stemple strop podtrzymują Ale tam gdzie mozna było postawić juz stoją. Właściwie to wszystkie, tylko wiatrołap i łazienka właśnie ta gościnno-codzienna nie do samej góry;) A, i wieńce na górze już mam i ścianki szczytowe w poniedziałek skończy:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 11.09.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Anuś, to piję za Twoje tynki, niech trzymają się jak należy;) a ja zmykam spać:sleep: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.09.2010 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 To czemu w dzienniku zdjęć nie ma? Sama radocha patrzeć jak z wielkiej przestrzeni wyłaniają się poszczególne pomieszczenia. Dachowcy na kiedy umówieni?Co planujecie zrobić w tym roku?Gonią was terminy , czy budujecie tak spokojnie ? Bo przecież mieszkanie macie , nie? Pamiętam , że na dziesiątym piętrze mieszkasz. Ależ tam musisz mieć widoki . A, i napisz jeszcze jak się miewa nasza mała przedszkolanka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.09.2010 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Dobranoc Siostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 12.09.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 No i spóźniłam się na imprezę ale tynki z wylewkami wyglądają ślicznie:lol: teraz tylko czekać aż wyschną i dalej do dzieła! Rozumiem, że teraz ocieplenie dachu robicie? Jaką wełnę wybrałaś w końcu i jaką grubość kładziecie? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 12.09.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 No wreszcie się pochwaliłaś tynkami Piękne są , no i twój dom nie przypomina już budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 12.09.2010 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Emiluś Imprezę to pewnie przespałaś, ale zapraszam częściej . W weekendy dość często balujemy o takich godzinach. Jak nie u mnie to u Yuki można się czegoś napić i pogadać o przysłowiowej DUPIE MARYNI Wełna jeszcze nie wybrana. Czekam aż fachman od poddasza wróci z Norwegi, mam więc czas. Nauczona doświadczeniem wiem ,że czasami warto poczekać na porządną ekipę . Czytałam u Ciebie , że nastąpiła zmiana ekipy. Bardzo podoba mi się kolor Twojej elewacji, napisz proszę jaki to producent i nr koloru. Dzięki z góry Pozdrawiam i w dalszym ciągu trzymam kciuki za Wasze święta u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 12.09.2010 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Yuka ja na tej naszej zakrapianej imprezie nie doczytałam o luksferach w łazience:confused: Co to oznacza " kabina z luksferami ", że w sensie będzie murowana cała z luksferów ?Proszę o dokładny opis pomysłu, bo coś mi świta , że to fajne może być. Może do spapugowania.....:) Jeśli nie masz nic przeciwko oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 12.09.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Ja o Waszych imprezowych godzinach najczęściej już śpię w łóżeczku... znaczy usypiam malucha i juz zostaję...do rana Ale jak tylko "dożyję" to postaram się wpaść na lampkę czegoś mocniejszego. hi hi hi Co do wełny. Założonego między krokwiami mamy isovera. A że nie było w hurtowni naszego "majstra" maty termoizolacyjnej w takiej ilości (a tak ją nam polecał), to zamówilismy wełnę - bo we czwartek od rana mieli układać. I znowu nie isover, bo nie mieli tyle, a megarock rockwoola. Nowy gość od poddasza powiedział, że ta jest i lepsza jakościowo i wygodniejsza w układaniu, bo skalna (isover to szklana i trzeba uważać zeby nie dostała się do płuc bo strasznie pyli) O kolorze elewacji zupełnie zapomniałam... Były u mnie dziś dwie forumki oglądać woodentica. Jedna chce zrobić jeszczce elewację dokładnie taka jak my mamy i spisywała z pozostałego jeszcze wiaderka numerki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 12.09.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Już mam - wykorzystałam męża siedzi na budowie i tłucze pozostałości Silki na gruz na drogę... i wnosi z tatem płyty OSB na strych... Na opakowaniu jest napisane... Nanotynk 031 silikonowy, komponent baza A, struktura baranek 1,5mm, producent Kreisel. Ponoć grubszej ziarnistości nie ma co brać, bo powstają prześwity i tynk przeba nakładać podwójnie - a to podwójne koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 12.09.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 atija te Twoje tynki jakosik tak udomowiły wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 12.09.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 To czemu w dzienniku zdjęć nie ma? Sama radocha patrzeć jak z wielkiej przestrzeni wyłaniają się poszczególne pomieszczenia. Dachowcy na kiedy umówieni?Co planujecie zrobić w tym roku?Gonią was terminy , czy budujecie tak spokojnie ? Bo przecież mieszkanie macie , nie? Pamiętam , że na dziesiątym piętrze mieszkasz. Ależ tam musisz mieć widoki . A, i napisz jeszcze jak się miewa nasza mała przedszkolanka . Uuuu kochana:rolleyes: Zasypałaś mnie pytaniami;) Po pierwsze najważniejsze, zdjęć nie ma, bo... nie ma:oops: Ja taka pierdółka trochę jestem i najpierw nie miałam w piątek aparatu, w sobotę jak wzięłam to się robotą zajęłąm i zorientowałam się jak wsiadłam do auta, że aparat leży.... a już ciemno było... Ale sobie myślę: nic to będę w niedzielę to obfocę i jak myslisz;) Mama przyjechała, to się jej chwaliłam i chwaliłam.... i znów bez zdjęć wróciłam:rolleyes: Co do dachowców wchodzą w poniedziałek za tydzień W tym tygodniu przyjeżdżają Panowie robić dolne źródło do pompy ciepła:D Początek października to okna, ok. połowy tynki, początek listopada wylewki..... takie są plany. Niby mieszkanie mamy, ale małe.... Widoki faktycznie niezłe:D Klaudia (moja starsza) mówi, że tych widoków będzie jej kiedyś najbardziej brakowało A przedszkolanka ZADOWOLONA!!!! O dziwo baaardzo szybko przeszła adaptację, obawiałam się, że długo będzie się oswajać... Ale to mądra dziewczynka jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 12.09.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Emiluś Imprezę to pewnie przespałaś, ale zapraszam częściej . W weekendy dość często balujemy o takich godzinach. Jak nie u mnie to u Yuki można się czegoś napić i pogadać o przysłowiowej DUPIE MARYNI ;) Ja też zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts