Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Ani

Recommended Posts

Hej Marjucha :)

Dzięki za odpowiedź. Właśnie słyszałam już podobne opinie, i zastanawiałam się, które tynki wybrać (wiem, daleko mi jeszcze do tynkowania, ale jest tyle decyzji, które trzeba podjąć, że jeśli można coś wybrać wcześniej, staram się zrobić rekonesans:)). Z kolei na gipsowe tynki wiele osób narzeka, że są bardzo miękkie. Więc myślę sobie, że faktycznie takie tradycyjne cementowo-wapienne są najlepsze, a na nie można zrobić gładź tam, gdzie ma być tylko farba, a miejscami położyć tapetę, płytki (łazienka, kuchnia), tynki strukturalne (korytarze, hall)...

Pozdrowienia!

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Marjucha :)

Dzięki za odpowiedź. Właśnie słyszałam już podobne opinie, i zastanawiałam się, które tynki wybrać (wiem, daleko mi jeszcze do tynkowania, ale jest tyle decyzji, które trzeba podjąć, że jeśli można coś wybrać wcześniej, staram się zrobić rekonesans:)). Z kolei na gipsowe tynki wiele osób narzeka, że są bardzo miękkie. Więc myślę sobie, że faktycznie takie tradycyjne cementowo-wapienne są najlepsze, a na nie można zrobić gładź tam, gdzie ma być tylko farba, a miejscami położyć tapetę, płytki (łazienka, kuchnia), tynki strukturalne (korytarze, hall)...

Pozdrowienia!

Z tą miekkością tynków gipsowych to gdzieś trafiłem na taką informację, że są dwa rodzaje tynku - miękki i twardy.

Miękki na sufity a twardy na ściany.

Ten miękki jest łatwiejszy w obróbce dla ekipy i często lecą cały dom tym miękkim.

Nie wiem ile w tym prawdy, ale jeśli temat Cię interesuje to sprawdź to ten trop, zanim podejmiesz decyzję.

Pozdrawiam

witajcie.:wiggle:

Tatarak

z tynkami tak jak napisał Marjucha. Będziemy kładli gładzie.

jakoś nie przekonały mnie tynki gipsowe, a mąż od początku chciał tradycyjne , to byliśmy jednomyślni.

Marjucha

temat wełny do przemyślenia, chociaz juz zakupiliśmy 15 + 5 i wieszaki.

Wełnę 5 i wieszaki można oddać i w rozliczeniu wziąć 15 i dłuższe wieszaki, ale to już Wasza decyzja.

Wiem tylko, że 20cm wełny to takie minimum, aby spełnić normę budowlaną w tej dziedzinie.

Też miałem w projekcie 20cm.

Styropian miałem na elewacji 10, a dałem 15cm, więc na połaci dachowej też dałem grubszą izolację.

Pozdrawiam

Coś się rusza. Teraz Marjucha dał mi zagwozdkę z tą wełną. Nie mam kiedy przedyskutować tego tematu z K , bo się mijamy praktycznie w drzwiach.

Dzwoniłam do jednego pana w sprawie ocieplenia poddasza. Jak już uda mi się spotkać z mężem to pojedziemy zobaczyć jego pracę i może będzie u nas robił.

Szwagier ma dobrą pracę w Norwegii i na razie nie wraca. Buuuuu

Niestety Marjucha ma rację z tą wełną (No, może niekoniecznie "15" ale "10"byłaby już sporo lepsza;)). A jaką w końcu kupiłaś (jakie parametry?)

A ze szwagrem u Ciebie to wyszło tak jak z bratem u mnie;) Miał rozłożyć nam elektrykę i do Włoch pojechał:(

Edytowane przez yuka

Coś się rusza. Teraz Marjucha dał mi zagwozdkę z tą wełną. Nie mam kiedy przedyskutować tego tematu z K , bo się mijamy praktycznie w drzwiach.

Dzwoniłam do jednego pana w sprawie ocieplenia poddasza. Jak już uda mi się spotkać z mężem to pojedziemy zobaczyć jego pracę i może będzie u nas robił.

Szwagier ma dobrą pracę w Norwegii i na razie nie wraca. Buuuuu

Naprawdę nie chciałem:)

Cześć, Atijka :)

Wpadłam popodglądać co u Was. Nie przejmuj się bramą, bo co ma wisieć, nie utonie - niestety, pogoda się kiełbasi i mnie też to smuci. Od piątku będą nam robić dach i już się trochę martwię czy aura szyków nie pomiesza... Widzę, że Ty też jesteś ciepłolubna i słonkolubna... - ja już nie mogę się doczekać wiosny, żeby znowu robiło się coraz cieplej i w perspektywie było jeszcze caaaałe lato. :D

Pokaż nam drzwiczki, nie bądź taka... :)

Cześć dziewczyny i chłopaku ;)

Pokażę, pokażę ;)

Tylko trochę później, bo nie mam fotek. A w ogóle to są zafoliowane i nieładnie to wygląda.

Marjucha i widzisz co narobiłeś??:D

W zgryzocie przyszło mi teraz żyć;) No, ale wybaczam wspaniałomyślnie. Bo w dobrej wierze namieszałeś mi w głowie .

:wiggle: