Tatarak 24.09.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Hej Marjucha Dzięki za odpowiedź. Właśnie słyszałam już podobne opinie, i zastanawiałam się, które tynki wybrać (wiem, daleko mi jeszcze do tynkowania, ale jest tyle decyzji, które trzeba podjąć, że jeśli można coś wybrać wcześniej, staram się zrobić rekonesans:)). Z kolei na gipsowe tynki wiele osób narzeka, że są bardzo miękkie. Więc myślę sobie, że faktycznie takie tradycyjne cementowo-wapienne są najlepsze, a na nie można zrobić gładź tam, gdzie ma być tylko farba, a miejscami położyć tapetę, płytki (łazienka, kuchnia), tynki strukturalne (korytarze, hall)... Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 24.09.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Hej Marjucha Dzięki za odpowiedź. Właśnie słyszałam już podobne opinie, i zastanawiałam się, które tynki wybrać (wiem, daleko mi jeszcze do tynkowania, ale jest tyle decyzji, które trzeba podjąć, że jeśli można coś wybrać wcześniej, staram się zrobić rekonesans:)). Z kolei na gipsowe tynki wiele osób narzeka, że są bardzo miękkie. Więc myślę sobie, że faktycznie takie tradycyjne cementowo-wapienne są najlepsze, a na nie można zrobić gładź tam, gdzie ma być tylko farba, a miejscami położyć tapetę, płytki (łazienka, kuchnia), tynki strukturalne (korytarze, hall)... Pozdrowienia! Z tą miekkością tynków gipsowych to gdzieś trafiłem na taką informację, że są dwa rodzaje tynku - miękki i twardy. Miękki na sufity a twardy na ściany. Ten miękki jest łatwiejszy w obróbce dla ekipy i często lecą cały dom tym miękkim. Nie wiem ile w tym prawdy, ale jeśli temat Cię interesuje to sprawdź to ten trop, zanim podejmiesz decyzję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.09.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 25.09.2010 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 witajcie. Tatarak z tynkami tak jak napisał Marjucha. Będziemy kładli gładzie. jakoś nie przekonały mnie tynki gipsowe, a mąż od początku chciał tradycyjne , to byliśmy jednomyślni. Marjucha temat wełny do przemyślenia, chociaz juz zakupiliśmy 15 + 5 i wieszaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 26.09.2010 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 witajcie. Tatarak z tynkami tak jak napisał Marjucha. Będziemy kładli gładzie. jakoś nie przekonały mnie tynki gipsowe, a mąż od początku chciał tradycyjne , to byliśmy jednomyślni. Marjucha temat wełny do przemyślenia, chociaz juz zakupiliśmy 15 + 5 i wieszaki. Wełnę 5 i wieszaki można oddać i w rozliczeniu wziąć 15 i dłuższe wieszaki, ale to już Wasza decyzja. Wiem tylko, że 20cm wełny to takie minimum, aby spełnić normę budowlaną w tej dziedzinie. Też miałem w projekcie 20cm. Styropian miałem na elewacji 10, a dałem 15cm, więc na połaci dachowej też dałem grubszą izolację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 27.09.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Oooo kochana, to dzieje się u Ciebie!!!!:wiggle: Super!!!:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 27.09.2010 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Coś się rusza. Teraz Marjucha dał mi zagwozdkę z tą wełną. Nie mam kiedy przedyskutować tego tematu z K , bo się mijamy praktycznie w drzwiach. Dzwoniłam do jednego pana w sprawie ocieplenia poddasza. Jak już uda mi się spotkać z mężem to pojedziemy zobaczyć jego pracę i może będzie u nas robił. Szwagier ma dobrą pracę w Norwegii i na razie nie wraca. Buuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 27.09.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 (edytowane) Niestety Marjucha ma rację z tą wełną (No, może niekoniecznie "15" ale "10"byłaby już sporo lepsza;)). A jaką w końcu kupiłaś (jakie parametry?) A ze szwagrem u Ciebie to wyszło tak jak z bratem u mnie;) Miał rozłożyć nam elektrykę i do Włoch pojechał Edytowane 27 Września 2010 przez yuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 28.09.2010 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Coś się rusza. Teraz Marjucha dał mi zagwozdkę z tą wełną. Nie mam kiedy przedyskutować tego tematu z K , bo się mijamy praktycznie w drzwiach. Dzwoniłam do jednego pana w sprawie ocieplenia poddasza. Jak już uda mi się spotkać z mężem to pojedziemy zobaczyć jego pracę i może będzie u nas robił. Szwagier ma dobrą pracę w Norwegii i na razie nie wraca. Buuuuu Naprawdę nie chciałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 28.09.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Cześć, Atijka Wpadłam popodglądać co u Was. Nie przejmuj się bramą, bo co ma wisieć, nie utonie - niestety, pogoda się kiełbasi i mnie też to smuci. Od piątku będą nam robić dach i już się trochę martwię czy aura szyków nie pomiesza... Widzę, że Ty też jesteś ciepłolubna i słonkolubna... - ja już nie mogę się doczekać wiosny, żeby znowu robiło się coraz cieplej i w perspektywie było jeszcze caaaałe lato. Pokaż nam drzwiczki, nie bądź taka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BozenaEwa 29.09.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 no wlasnie pokaz, pokaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 29.09.2010 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Cześć dziewczyny i chłopaku Pokażę, pokażę Tylko trochę później, bo nie mam fotek. A w ogóle to są zafoliowane i nieładnie to wygląda. Marjucha i widzisz co narobiłeś?? W zgryzocie przyszło mi teraz żyć No, ale wybaczam wspaniałomyślnie. Bo w dobrej wierze namieszałeś mi w głowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.09.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Atjija , nie daj się prosić i pokaż drzwiczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 29.09.2010 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Hej Moose'ka Kurczę , teraz to mi głupio. Naprawdę nie mam fotek. Byłam dziś ale nie wzięłam aparatu. Jednak jak pogoda dopisze to jutro się zrehabilituję i pokażę też bramę. Był dziś telefon zapowiadający Panów Montażystów na jutro na ósmą rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 29.09.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Oooo to super!!! Czekamy z niecierpliwością:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.09.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Dobra, czekam do... jutra?Czy dłużej...?Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 30.09.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Aniu no normalnie wstyd że tak rzadko do Ciebie zaglądam, ale tylko w pracy mam czasem czas na fm, w domu to zyjemy na wariackich papierach. Jak już do Ciebie zajrzę to widze ze cały czas cos się dzieje, aby patrzeć jak zaczniesz meble wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 30.09.2010 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Cześć Dziewczyny. Powiem tylko tak : Bramy nie ma , bo przyjechała z pierdołą a nie z monterem. Obiecuję na jutro zdjęcia drzwi i .... zobaczycie co mam jeszcze :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 30.09.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Cześć Dziewczyny. Powiem tylko tak : Bramy nie ma , bo przyjechała z pierdołą a nie z monterem. Obiecuję na jutro zdjęcia drzwi i .... zobaczycie co mam jeszcze :wiggle: Cześć Ja zgaduję: zaczęliście płytki w kotłowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 01.10.2010 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Cześć Ja zgaduję: zaczęliście płytki w kotłowni? A ja stawiam na wymienioną wełnę mineralną z 5 na 15:) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts