Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Ani

Recommended Posts

Z pilnowaniem szwagra to nie tak. :D:D

To on jest wariat, coś jak Twój mąż.:). Jak już coś robi, to musi być zrobione dobrze i koniec. Nie ważne, czy robi u siebie, u rodziny czy u ludzi. Daje z siebie wszystko i robi najlepiej jak potrafi. Nie marudzi , że poprzednicy spaprali tylko poprawia , żeby było dobrze.

To on właśnie wypatrzył te wszystkie niedociągnięcia u nas. Az mi żal fachowców jak on będzie budował swój dom ;):D:D

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Eeeeech tak to z tymi fachowcami jest... Ja ciągle przerabiam temat przeciekającego komina...Płakać mi się czasem chce, bo jak tak można pracować?? Człowiek chce jak najlepiej, płaci w terminie a wykonawcy to aby jak najwięcej dla siebie mogli dostać... Szkoda gadać.

Najważniejsze że wszystko ślicznie sie wam sunie do przodu:)

Cześć mariomili :D

Miło mi , że zajrzałaś. Do zamawiania jeszcze daleko. A wszystko zależy od finansów. Istnieje możliwość, że kuchnia będzie made in IKEA .Wzorowana trochę na tej.

Czekam właśnie na Wasze opinie, czy funkcjonalność takiej kuchni się sprawdzi. Chodzi mi o ergonomię.

Cholera nie umiem śmigać w programie projektowania IKEA (czy to się odmienia?? :) ) Pobawiłabym się chętnie:yes:.

No właśnie;)

Już upisałam posta dłuższego i mi prądu brakło;)

Projekt kuchni wydaje się fajny, jak jeszcze troszkę nad nim popracujesz, będzie bomba:D Powiedz mi tylko, czy ta szafka wyższa koło kuchenki ma jakieś uzasadnienie np. na lini kuchnia-salon?

No i jeszcze jedno a'propos gresu polerowanego na podłodze:

Gresu polerowanego bym nie załozyła za zadne skarby - no chyba że miałabym sprzątaczkę... po myciu takiego gresu trzeba latać z froterką. W salonie moze latwiej utrzymac czystośc, ale w kuchni życzę powodzenia...:D Ale za to wygląda ślicznie :D

Rozumiem, że masz jakieś doświadczenia w tym zakresie? Moja kuzynka (znana już niektórym z mojego dzienniczka;)) ma takowy W KUCHNI:D:D:D Specjalnie dzisiaj ją zapytałam jak to z tym czyszczeniem i mówi mi: Super!!! Przetrę czymkolwiek, najczęściej samą wodą i jest super!!! Gdybym jeszcze raz miała wybierać zrobiłabym tylko ciemniejsze fugi ale gres na pewno bym zostawiła:) Mówi to użytkowniczka gresu polerowanego, która na dodatek kuchnię traktuje jak kuchnie, czyli sporo gotują (zarówno ona, mąż jak i nastoletnie córki, które wiadomo, nie zawsze zwracają uwagę na to, żeby tu i tam się nie zachlapało) Ale w jednym masz rację: wygląda ślicznie!!!!

Yuczka

Ta wyższa szafka przy kuchence jest przy samym wejściu do kuchni od strony holu. Wchodząc do kuchni mamy ją po lewej a za nią gary i cały bałagan jaki robię wokół siebie przy gotowaniu;) Tak więc chowa przed oczami gości zaglądających do kuchni to czego widzieć nie powinni;)

A od strony salonu spełnia to samo zadanie

Odnośnie gresu polerowanego. Są może jakieś różne gatunki? jedne mniej lub bardziej błyszczące, co przekłada się na utrzymanie czystości?

Wstawiłaś więcej zdjęć, więcej widać:D Z tą szafką rzeczywiście wytłumaczenie, ale ograniczyłaś sobie tym sposobem miejsce przy kuchence...

No i te maciupkie szufladki, niestety nie w moim stylu.... ale jeżeli Tobie się podobają...

Co do gresu, jeżeli jest jednolity to niestety wszystko bardziej rzuca się w oczy, ale jak ma jakieś maziaje, to już trochę lepiej:D

Ale moim zdaniem, błyszcząca powierzchnia zawsze wygląda na bardziej czystą....

A, widziałaś kiedyś kuchnę Toli? Próbuję ją znaleźć, ona ma fantastycznie rozwiązany barek z witrynkami

To jeszcze wkleję jedno zdjęcie (Atijka jak za dużo to już kasuję;)) tym razem gresu polerowanego: http://img.naszemiasto.pl/grafika2/nowy/da/b1/4becafb7f411e_o.jpg

To jest zdjęcie z CH ze Rzgowa. Jest tam kilka tysięcy metrów kw. Gresu polerowanego, po którym codziennie chodzą tłumy ludzi. Sama też byłam tam kilka razy i żeby nie wiem jaka pogoda była na dworze, tam zawsze jest wrażenie, że jest czysto. A gres jest z Nowej Gali.