Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Ani

Recommended Posts

Jak dobrze, że jesteście:hug::hug:

Przekażę mojemu K. wszystko czego się dowiedziałam od Marjuchy na temat spoin w kominie. Przekażę , jak tylko się z nim spotkam :bash: bo pracuje jak szalony. Nawet pogadać nie ma kiedy.Mijamy się w drzwiach, ale dziś to nawet udało się razem zjeść obiad . i już go nie ma. Wróci może jutro, albo nie. :eek:

A kafle w kotłowni nie skończone.....;)

Papuch

najgorsza jest ta bezsilność i świadomość, że człowiek odpowiedzialny za tragedię pozostaje praktycznie bezkarny.

Edytowane przez atija

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Atija brak mi słów... popłakałam sobie nad tym marnym życiem... tak mi przykro... nawet sobie nie wyobrażam co twoja siostra i ty czujecie... jak musicie być silne,aby się po czymś takim pozbierać... odkąd jestem matką jestem w stanie zabić w obronie/lub za swoje dziecko.

Jak sąd może wypuścić kogoś takiego na wolność!!!! do pracy w kamieniołomach, albo śmierć za śmierć!!!

Podziwiam, bo ja nie byłabym w stanie wybaczyć.

Mocno Cię, Was ściskam.

I wstyd mi za ten nasz kraj....

Atija, w tym strasznym nieszczęściu dobrze, że jesteś tak wielkim wsparciem dla Siostry.

Rozumiem ból i potworne poczucie bezsilności, że niczego już nie można odwrócić.

Dokładając do tego poczucie żalu dla braku sprawiedliwości, dla kary nieadekwatnej do czynu można się zamęczyć.

Nie rozumiem tylko tego, jak sprawcy takich wypadków mogą żyć spokojnie,

mało tego, nie wyrażać skruchy, nie próbować błagać o przebaczenie.

Tego nie pojmuję.

Moją kuzynkę jadącą poboczem rowerem wciągnął pod Żuka pijany kierowca.

Miała 24 lata.

Atija, spokoju wewnętrznego Wam życzę.

Edytowane przez tola

Tola

przykro mi z powodu kuzynki.

Najbardziej boli to , że jest społeczne przyzwolenie dla pijanych kierowców. Dopóki nie zmieni się mentalność nas jako społeczeństwa, będą ginęli niewinni ludzie. Na sądy nie ma co liczyć.

Każdy z nas powinien rozejrzeć się wokół i reagować jak tylko zobaczy, że nietrzeźwy pcha się za kierownicę. Niestety, każdy odwraca głowę. Bo przecież MNIE to nie dotyczy, to innych spotykają tragedie. A to nieprawda, może dotknąć każdego z nas, niestety.

Martusia

bezsilność z powodu niemożności cofnięcia czasu jest przygnębiająca.

Nie chciałam , żebyście płakały .Choć przyznaję, że Wasza obecność pomaga. Czasami nie mam siły być tą silną.

każda strata jest nieprawdopodobnie bolesna.... a pijanym kierowcom powinni odbierać prawo jazdy do końca życia...

niestety w takim wypadku nie ma słów pocieszenia...ale dobrze zrobiłaś pisząc o swoim bólu, złości i wściekłości, bo to pozwala rozładować emocje....uwolnić się choć troszkę od chęci zabicia gada.... bo do człowieka mu daleko....

Aniu

zabieranie prawa jazdy nie skutkuje. Jeśli ktoś jeździ pijany , to będzie jeździł i bez prawa jazdy.

Trafnie to ujęłaś z tym rozładowaniem emocji.

Ale teraz proszę nie smućcie się już.. Nie chciałam , żeby w moich komentach była żałobna atmosfera. To , że się wyżaliłam to był impuls i teraz mi głupio, że się tak rozkleiłam. Nie jestem wylewną osobą.

Przesyłam wszystkim tulaczki :hug::hug:i i głowa do góry. Trzeba zdusić ból i zająć się życiem , nie ?:yes: choć nie jest łatwo, damy radę. Każdy ma swoje problemy, mniejsze lub większe i nie potrzeba Wam moich :)

Czasami tylko, kiedy już nie będę dawała rady to się pożalę, a Wy wtedy postawicie mnie do pionu, dobrze?:)

Ja też jestem z Wami. Głupota ludzka niestety nie zna granic... na szczęście nie nam osądzać innych, choć wszystkim powtarzam, że gdybym była sędzią, to zawsze najsurowsze kary bym orzekała i sumienie w takich wypadkach wcale by mnie nie gryzło...

No a ku pokrzepieniu to miłego weekendu życzę :D