atija 24.11.2010 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 (edytowane) Jak dobrze, że jesteście:hug: Przekażę mojemu K. wszystko czego się dowiedziałam od Marjuchy na temat spoin w kominie. Przekażę , jak tylko się z nim spotkam bo pracuje jak szalony. Nawet pogadać nie ma kiedy.Mijamy się w drzwiach, ale dziś to nawet udało się razem zjeść obiad . i już go nie ma. Wróci może jutro, albo nie. A kafle w kotłowni nie skończone..... Papuch najgorsza jest ta bezsilność i świadomość, że człowiek odpowiedzialny za tragedię pozostaje praktycznie bezkarny. Edytowane 24 Listopada 2010 przez atija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 24.11.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Atija brak mi słów... popłakałam sobie nad tym marnym życiem... tak mi przykro... nawet sobie nie wyobrażam co twoja siostra i ty czujecie... jak musicie być silne,aby się po czymś takim pozbierać... odkąd jestem matką jestem w stanie zabić w obronie/lub za swoje dziecko.Jak sąd może wypuścić kogoś takiego na wolność!!!! do pracy w kamieniołomach, albo śmierć za śmierć!!!Podziwiam, bo ja nie byłabym w stanie wybaczyć. Mocno Cię, Was ściskam. I wstyd mi za ten nasz kraj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 24.11.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 (edytowane) Atija, w tym strasznym nieszczęściu dobrze, że jesteś tak wielkim wsparciem dla Siostry.Rozumiem ból i potworne poczucie bezsilności, że niczego już nie można odwrócić.Dokładając do tego poczucie żalu dla braku sprawiedliwości, dla kary nieadekwatnej do czynu można się zamęczyć.Nie rozumiem tylko tego, jak sprawcy takich wypadków mogą żyć spokojnie, mało tego, nie wyrażać skruchy, nie próbować błagać o przebaczenie.Tego nie pojmuję.Moją kuzynkę jadącą poboczem rowerem wciągnął pod Żuka pijany kierowca.Miała 24 lata.Atija, spokoju wewnętrznego Wam życzę. Edytowane 24 Listopada 2010 przez tola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 24.11.2010 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Tola przykro mi z powodu kuzynki. Najbardziej boli to , że jest społeczne przyzwolenie dla pijanych kierowców. Dopóki nie zmieni się mentalność nas jako społeczeństwa, będą ginęli niewinni ludzie. Na sądy nie ma co liczyć.Każdy z nas powinien rozejrzeć się wokół i reagować jak tylko zobaczy, że nietrzeźwy pcha się za kierownicę. Niestety, każdy odwraca głowę. Bo przecież MNIE to nie dotyczy, to innych spotykają tragedie. A to nieprawda, może dotknąć każdego z nas, niestety. Martusia bezsilność z powodu niemożności cofnięcia czasu jest przygnębiająca. Nie chciałam , żebyście płakały .Choć przyznaję, że Wasza obecność pomaga. Czasami nie mam siły być tą silną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 24.11.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 każda strata jest nieprawdopodobnie bolesna.... a pijanym kierowcom powinni odbierać prawo jazdy do końca życia... niestety w takim wypadku nie ma słów pocieszenia...ale dobrze zrobiłaś pisząc o swoim bólu, złości i wściekłości, bo to pozwala rozładować emocje....uwolnić się choć troszkę od chęci zabicia gada.... bo do człowieka mu daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 24.11.2010 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Aniu zabieranie prawa jazdy nie skutkuje. Jeśli ktoś jeździ pijany , to będzie jeździł i bez prawa jazdy. Trafnie to ujęłaś z tym rozładowaniem emocji. Ale teraz proszę nie smućcie się już.. Nie chciałam , żeby w moich komentach była żałobna atmosfera. To , że się wyżaliłam to był impuls i teraz mi głupio, że się tak rozkleiłam. Nie jestem wylewną osobą. Przesyłam wszystkim tulaczki :hug:i i głowa do góry. Trzeba zdusić ból i zająć się życiem , nie ? choć nie jest łatwo, damy radę. Każdy ma swoje problemy, mniejsze lub większe i nie potrzeba Wam moich Czasami tylko, kiedy już nie będę dawała rady to się pożalę, a Wy wtedy postawicie mnie do pionu, dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 24.11.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 ...dobrze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 25.11.2010 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 dobrze ale też dobrze, że możemy to robić - dobrej nocki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 25.11.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Przyszłam zostawić gorące pozdrowienia na te zimne dni Zaglądam codziennie i myślami jestem z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 27.11.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Ja też jestem z Wami. Głupota ludzka niestety nie zna granic... na szczęście nie nam osądzać innych, choć wszystkim powtarzam, że gdybym była sędzią, to zawsze najsurowsze kary bym orzekała i sumienie w takich wypadkach wcale by mnie nie gryzło... No a ku pokrzepieniu to miłego weekendu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 27.11.2010 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Połowa weekendu mija całkiem fajnie. Właśnie wybieramy się do męża siostry na drineczka z okazji Andrzejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 27.11.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Połowa weekendu mija całkiem fajnie. Właśnie wybieramy się do męża siostry na drineczka z okazji Andrzejek Aaaa, to dlatego Cię nie ma:D Mam nadzieję, że impreza udana:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 28.11.2010 02:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Anusia Milego wypoczynku ..... POIMPREZOWEGO :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 28.11.2010 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Żyję i się melduję. Impreza to w sumie nie była, takie bardziej spotkanie w wąskim gronie, ale było bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.11.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Zawsze w miłym gronie jest fajnie, nawet jeśli ono małe (albo zwłaszcza;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 28.11.2010 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 No właśnie Yuczka, no właśnie.Muszę jechać do sklepu na spożywcze zakupy , a śniegu tyle, że nie chce mi się nosa za drzwi wystawić. Brrr... jeszcze mi się nie znudziła poprzednia zima, a tu już jest następna brrr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.11.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Ale ma być króciutka a wiosna wczesna i SUCHA!!!:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 28.11.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Ale ma być króciutka a wiosna wczesna i SUCHA!!!:D:D Tak do mnie mow Kochana ........... :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 28.11.2010 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Krótka? powiadasz? jak dla mnie od wczoraj to i tak za długo, ale niech będzie. Daję jej czas do lutego, a potem WON !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.11.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Mam nadzieję, że tak będzie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts