Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Ani

Recommended Posts

Oj daaaaawno mnie nie było u Ciebie , Hańba mi :oops:

Widziałam u Ciebie w dzienniku ładny gresik , kurde ja mam straszny dylemat bo kuchnie z salonem mam w podłogówce i strasznie nie chcę mieć płytek w salonie :cry:

Wiem że płytki najlepiej przewodzą ciepło ale jakoś się nie mogę przekonać , dla mnie płytki w salonie choćby nie wiem jak piękne były to takie jakoś mało przytulne są :roll:

Chcemy z mężem kuchnie zrobić w płytkach lub gresie a w salonie położyć panele , ale czy to dobry wybór?

Opinie są podzielone jedni sobie chwalą inni odradzają , paradoks polega na tym że najczęściej odradzają ci którzy nie mają paneli :) Dodam że oprócz podłogówki w salonie będą grzejniki .

Może ktoś mi doradzi ?

Sorry Aniu że zaśmiecam ci wątek ale u Ciebie taki ruch i tyle osób , że a nóż ktoś pomoże , u mnie pustki :(

Pozdrawiam

Anka

Odradzam panele.

Mam terakotę:D

Tak na poważnie, to możesz sobie położyć kafle typu np Woodentic i może to rozwiąże problem?

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odradzam panele.

Mam terakotę:D

Tak na poważnie, to możesz sobie położyć kafle typu np Woodentic i może to rozwiąże problem?

Dzięki za radę Marjucha

Widziałam kafle Woodentic i faktycznie przypominają drewno ale są dość drogie :roll: , przynajmniej dla mnie .

Poza tym mi nie chodzi tylko o wygląd kafli ale przede wszystkim o to że kafle są twarde ,zimne ( nie mówię o okresie grzewczym)

I za cholerę nie chce ich w salonie :oops: No chyba że będzie to musowe :rolleyes:

Pozdrawiam

Dzięki za radę Marjucha

Widziałam kafle Woodentic i faktycznie przypominają drewno ale są dość drogie :roll: , przynajmniej dla mnie .

Poza tym mi nie chodzi tylko o wygląd kafli ale przede wszystkim o to że kafle są twarde ,zimne ( nie mówię o okresie grzewczym)

I za cholerę nie chce ich w salonie :oops: No chyba że będzie to musowe :rolleyes:

Pozdrawiam

Cena rzeczywiście boli, ale w sumie to ile zaoszczędzisz na tym?

Różnica w cenie do innych kafli x powierzchnia salonu to chyba nie jest aż taka kwota?

A przecież za rok nie będziesz zmieniała podłogi.

Inna rzecz, że te kafle "łódkują" i dlatego trzeba wziąć sprawdzonego glazurnika i z tego powodu my z nich zrezygnowaliśmy, bo kładłem sam terakotę, a nie miałem doświadczenia

Co do zimnych kafli, to miałem podobne obawy.

Zupełnie bezsadne, bo w zimę są fajnie ciepłe od podłogówki, a w wakacje dają przyjemny chłód.

Ale to Wasza decyzja :D

Pawciuniu, nasz spec od ogrzewania, mówi, że nie ma problemu, można położyć drewno czy panele, tylko trzeba się liczyć z tym, że panele (drewno) nie będą tak długo utrzymywać ciepła jak płytki, ale to byłoby np. istotne w momencie, kiedy ogrzewanie się wyłącza. Skoro masz jeszcze grzejniki w salonie to ja bym brała te panele!

Zresztą będę kładła u siebie w salonie też;) A ja mam tylko podłogówkę.

Pytałam go nawet ostatnio, czy wykładzina dywanowa mogłaby być, bo marzy mi się w sypialni, ale wykładzinę delikatnie odradził;)

Pawciuniu, nasz spec od ogrzewania, mówi, że nie ma problemu, można położyć drewno czy panele, tylko trzeba się liczyć z tym, że panele (drewno) nie będą tak długo utrzymywać ciepła jak płytki, ale to byłoby np. istotne w momencie, kiedy ogrzewanie się wyłącza. Skoro masz jeszcze grzejniki w salonie to ja bym brała te panele!

Pytałam go nawet ostatnio, czy wykładzina dywanowa mogłaby być, bo marzy mi się w sypialni, ale wykładzinę delikatnie odradził;)

Po prostu trzeba przed położeniem policzyć podłogówkę i odpowiednie rozstawy pętli.

Po prostu trzeba przed położeniem policzyć podłogówkę i odpowiednie rozstawy pętli.

No chyba, ze ta podłogówka już jest... Albo nie do końca jeszcze wiesz, czy np. ta wykładzina tam będzie albo czy po jakimś czasie z innych względów z niej nie zrezygnuję....

Ech dylematy....

Dzięki Yuczka za odpowiedź :)

No właśnie wszędzie dylematy , a najgorsze jest jak mając dopiero stan surowy trzeba decydować , gdzie gniazdka ,co gdzie będzie stało w kuchni , no skąd na takim etapie mam wiedzieć takie rzeczy, to co na początku sobie wymarzymy i tak najczęściej zostaje zmienione , z różnych powodów , a to finansowych , a to zobaczymy cos nowego , ładniejszego :rolleyes:

Jak to mówi mój kolega - " Ehhhh baby ........." :oops:

A w ogóle to fajnie wiedzieć że w razie czego to ktoś oprócz nas też decyduje się na panele na podłogówce :D

Pozdrawiam

Wczoraj karmiłam męża i dbałam o małżeńskie stadło :cool::cool:

Dziś byłam u szwagierki , popiłyśmy sobie SHERIDANS'A ... słodkie toto , że aż za uszami drze ...:D bleee... wolę Jaśka, a ostatnio to chyba nawet PASSPORT czy jakoś tak to się zwie.

Byłam u Ciebie też i widziałam te cuda , które zamierzasz kupić do łazienki:).Na ceny nawet nie patrzę, boję się , że mnie zabiją :cool:

Pawciuniu

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080710/DOM/754536578

Tak mi sie zdawało, że kiedys czytałam o drewnie na podłogówce. O panelach nie wiem nic, natomiast drewno typu merbau lub jatoba nadaje sie podobno idealnie. Nie jest to niestety rozwiązanie tanie.

Panele się nadają, bo mam w sypialni i jest ok, z tym że miałem to wcześniej zaplanowane i podłogówka była policzona.

No, ale jeśli i tak dodatkowo będą grzejniki, to chyba nie ma problemu:D