Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Ani

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Aniu, trafiłam przypadkiem do Ciebie od Marty i cieszę się bardzo, bo baardzo fajny dziennik piszesz. Ponieważ jesteśmy do tyłu z nazą budową w stosunku do Was - trochę podpytam :p. Czy ja dobrze zrozumiałam, ze u Was najpierw połozono instalacje, potem wylewki a dopiero potem tynki? I jeszcze pytanie o elektryka - rozumiem ze instalacja wyniosła jakos ok.10tys? Czy mozesz mi napisac ile tzw. puntków mieliscie i w jakiej części Polski budujecie? Pytam, bo domki mamy bardzo podobne wielkościowo, a nam zaspiewali od 15 do 20 tys.. Co do samego domku - bryła bardzo fajna - lubię małe domki z prostym tradycyjnym dachem - co do daszku - myślę ze jak przyjdzie podbitka będzie solidniejszy, ja nie widzę zeby był on za wysoko.. za to z ciekawości zapytam o to obnizone okno - w tej części domu maz nizej podłogę? Gratuluję kominka - czekam na zdjęcia na gotowo

pozdrawiam

Witaj dorben :D

Bardzo mi miło, że podoba Ci się nasz domek :yes:

U nas elektryka wyniosło równiutko 6 800 pln. Robił bardzo fajny pan Zdzisiu, polecany na FM. Sam kupował materiały. Zaznaczyłam tylko, ze nie chcę tych z najniższej półki, chińskich. Punktów jest coś koło 120. Nie liczyliśmy za punkt, bo to każdy elektryk inaczej liczy. Są i tacy , że za włącznik i np. dwa kinkiety policzą jako trzy punkty. :o Pan Zdzisiu przyjechał, zaznaczył co , gdzie i dał wycenę za całość.

Ale był i taki , co za to samo chciał 12 800 pln. Także szukaj, szukaj, na pewno znajdziesz taniej. jeżeli chcesz zwykła elektrykę na domek podobny do naszego, to dużo chcą Ci elektrycy.

Odpowiadając na kolejne Twoje pytanie.

Tak najpierw mieliśmy zrobione instalacje, wylewki, a dopiero później tynki. Tak wyszło z terminami u tynkarzy i sami zaproponowali takie rozwiązanie. Obiecali , że nie zniszczą wylewek i dotrzymali słowa. Chociaż tak naprawdę to wszystko wyjdzie przy kładzeniu kafli.

To obniżone okno jest w kotłowni i masz rację, tam jest tzw, część gospodarcza , na poziomie garażu , obniżona o trzy schodki.

Do daszku chyba już się przyzwyczaiłam i faktycznie, mam nadzieję, że jak będzie elewacja i podbitka to nie będzie źle. :)

Pozdrawiam i lecę do Ciebie podglądać ;)

Yuka

Do sprzedania mieszkania zabieramy się jak pies do jeża :D Ale muszę się wziąć w garść, bo kaska się strasznie szybko wykrusza :(

A w ogóle to gdzie Ty się podziewasz?