Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Ani

Recommended Posts

Dankan

oby Młodzi dostali kredyt. Wtedy robota pójdzie pełną parą. :D fajnie, że u Was też do przodu.

Bożenko

trzymaj, trzymaj, na pewno im więcej tym lepiej :yes:

W twojej sprawie niestety nie pomogę, nie mam pojęcia o oczyszczalni.

emilus

W ogóle Wasz domek jest już śliczny.

Karolinka

my swój kredyt przerabialiśmy też rok temu, a teraz równie niecierpliwie wyglądamy decyzji kredytowej pewnego młodego małżeństwa. chcą kupić nasze mieszkanie, a co za tym idzie? Kasa na wykończenie domku .:D

Zaglądam do Waszych Koniczynkowych komentarzy i widzę, że już bardzo, bardzo blisko, a u Ciebie będzie wykończeniówka. :D

Renatko

Twój mąż bardzo dobrze wymyślił. Tak powinno być zrobione i u nas, ale tynkarz zrobił u nas na odpier.... no.... i zostawił murłatę na wierzchu. Zabrakło wiedzy z naszej strony przy odbiorze i nie zwróciliśmy na to uwagi. Teraz Przemek od wykończeniówki robi co może, żeby było dobrze. Na ściany i tak kładziemy gips szpachlowy , to nie będzie różnicy w strukturze.

Ewerolka

Rzeczywiście zaczynaliśmy jak Wy. I czasami wierzyć mi się nie chce , że w miejscu, gdzie jeszcze rok temu było szczere pole stoi dom. NASZ DOM . To wspaniałe.

Potrzymamy kciuki. Ty za mnie , ja za Ciebie i będzie dobrze i do przodu . W stronę spełnionych marzeń :D

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja dałbym tam jeden kawałek płyty, w sensie od podłogi do potrzebnej wysokości.

Jakoś takie łączenia do mnie nie przemawiają.

Czy między murłatą a tymi doróbkami jest jakiś luz?

U mnie zrobiłem tak, że przed tynkami wkleiłem styropian a tynkarze dali na to siatkę i położyli tynk.

Jest git, ale u Was to trochę musztarda po obiedzie, bo i tynki dawno zrobione

Zaczyna domowo wyglądać domek, co?

Dziwnie Twój szwagier kładzie te k/g

Wszędzie czytam że kłaść należy w poprzek rusztu a On daje wzdłuż.

Nic to, może tak ma być.

Pozdrawiam:)

Atija: my też mamy tak zrobione wykończenie murłaty, jak u Ciebie i muszę Cię ostrzec, że to lubi pękać, niestety. Drewno, jak sama pokazujesz na słupie, pracuje jak diabli i bardzo ciężko jest zrobić to połączenie tak, by nie pękało. Na pewno miejsce łączenia płyty z tynkiem trzeba obłożyć siatką z włókien szklanych (taką, jak do ocieplania budynków) i zaszpachlować elastyczną zaprawą gipsową (są takie z włóknami), ale i tak gwarancji, że nie pęknie, nie będzie.

Najlepszą wersję wykończenia ściany pod skosem jest to, co napisał Marjucha. Drugim rozwiązaniem, jest odkucie kawałka tynku poniżej murłaty (jakieś 15cm) i założyć na murłatę i to odkucie siatkę Rebitz'a, a następnie pokryć to wszystko tynkiem takim samym, jak oryginalnie użyty (jeśli kręcony samodzielnie, to może być problem, ale chyba większość ekip dzisiaj używa gotowych tynków maszynowych z worków, więc wystarczy kupić parę worków takiego samego).

cześć chłopaki :D

Miło mi Was gościć.

mam świadomość ryzyka pękania.Trudno, jakoś to przeżyję, chyba ;)

Najlepszym ze wszystkich rozwiązaniem jest położenie styro i siatki przed tynkami, ale u nas to rzeczywiście musztarda po obiedzie. Przegapiliśmy moment , kiedy powinniśmy to zrobić.

Kiedyś ktoś nauczył szwagra tak kłaść płyty i zrobił wiele domów i reklamacji nie ma. To może tak też jest dobrze?Nie wiem, ale jakoś mu ufam .

a pomijając szczegóły techniczne.... tak domek robi się super domowy :wiggle: Już nie mogę się doczekać kiedy się tam przeprowadzimy.:D

Marjucha

jak Pawełek? Duży już co?

Chłopaki

pozdrowienia dla Waszych ładniejszych Połówek :D;)

Atija: spoko, da się przeżyć z tymi pęknięciami. Najpiękniejsze to nie jest, ale i też nie jest zbytnio widoczne, bo to jest praktycznie w samym kącie utworzonym przez zejście skosu ze ścianką kolankową, więc tam i tak zwykle panuje półcień ;) No, a skoro robi to człowiek wprawiony, to też myślę, że spokojnie parę latek wytrzyma, a po tych paru latach i tak pewnie będzie trzeba pokój odmalować i odświeżyć, to i te pęknięcia się zasmaruje akrylem :)

Najważniejsze, że będzie domowo i tylko to się liczy. A to, że gdzieś tam ryska pójdzie? No i co z tego? W blokowiskach ludziom sufity pękają po całej długości przez środek pokoju i co? ;)

Liczy się atmosfera i tak najbardziej. O.

Czeee :wiggle:

nareszcie mam ulubione emotki na wierzchu.

Z nowości... dalej cekolują się ściany... czyli nic nowego. Oprócz schodów na strych i podłogi na tymże właśnie. :wiggle:

Rezerwuj czas, bo do parapetów tuż, tuż. A dalej??... hm... coś cisza w sprawie kredytu.....:bash:

Martinezio

jak Ty mądrze prawisz :)Aby zdrowie było i miłość w rodzinie, to co mi tam jakieś pęknięcia podskoczą ?;)

Marjucha

u Ciebie w komentach ślad swój zostawiłam. Na Pawełka czekam :)

Ale za to dzisiaj z jakim poświęceniem;)

Całkiem spory ten stryszek u Ciebie wyszedł:yes: Będziesz miała gdzie ozdoby choinkowe trzymać;) Schodki pierwsza klasa:D:D:D Ale już fajnie u Was:D:D:D

No i bardzo się cieszę, że Pewne Młode Małżeństwo też jest blisko spełnienia swoich marzeń:D

No Czeee :lol:

Wieki nic nie pisałam , ale naprawdę brakuje mi czasu , ale za to śledzę postępy na bieżąco i powiem Ci Kochana że super się u Ciebie robi i baaaardzo mi się podoba łazienka , ale to baaaardzo :D

Poza tym jak ten bezcenny aczkolwiek pracujący za niewygórowaną stawkę pomocnik skończy u Ciebie to możesz podesłać do mnie ;)

I trzymam kciuki za pewien kredyt , w ogóle uważam ze młode małżeństwa powinny mieszkać na swoim :rotfl: