Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze Ani

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Taaaa, też przyleciałam i co? ale wczoraj to już sił nie miałam, żeby coś skrobnąć, po tym jak pod moim oknem nad ranem (mniej więcej od 3 do południa) przetoczyło się kilkadziesiąt (a może nawet więcej?) samochodów na sygnale a im wcześniej, tym częściej jeździły, w związku z tym tylko 3 godz. spałam poprzedniej nocy, to padłam na pyszczek...

Jaka oszukistka? jaka oszukistka ? :D;)

przecie ja grzeczna jezdem.;)

Pokazałam co miałam, na razie zmian zbyt wielkich nie ma. Kupiłam kwiatka, doniczkę i... mam lustra w łazienkach. Nareszcie, bo poranna toaleta w takim 20x30 nieciekawa była.;)

Ilonko

co byś chciała oblukac? to pójdę pofocić :);)

Yuczka

to gdzieś blisko Ciebie wczoraj się paliło?

ps.kupiłam sobie YUKĘ :):)

Ania styropian kołkowaliśmy, choć jak sama najlepiej wiesz są różne opinie na ten temat...

Jeżeli chodzi ci o tynk to pytasz o ten baranek na elewację?

Dzięki za namiary na wannę- zaraz sobie sprawdzę co i jak, bo właśnie też chcemy 160*100 :)

Co do kurzu budowlanego to zdaje mi się, że u nas on dalej sobie beztrosko fruwa!!!!

Jeżeli chodzi ci o tynk to pytasz o ten baranek na elewację?

Co do kurzu budowlanego to zdaje mi się, że u nas on dalej sobie beztrosko fruwa!!!!

Tak , właśnie o ten baranek mi chodzi.

Zastanawiam się jaki dać tynk. Silikonowy czy silikatowy a może jeszcze inny??? I dlaczego ten a nie tamten ????

U mnie tez fruwa i to jeszcze jak. Jakby był u siebie;)

Ty wiesz, że ja Cię:hug::hug::hug: i jeszcze za tą yukę:hug:

Nie paliło się zbyt blisko, ale niestety tą ulicę jechali wszyscy na ratunek:eek: W nocy powinni trochę przystopować z syrenami:offtopic:

A teraz: Pięknie!!! Te kwiaty to naklejki, czy malowane? Super efekt!!! Naprawdę bardzo mi się podoba:yes::yes::yes:

I jeszcze pytanie do ostatniego zdjęcia (z holu na górze) Na ścianie po prawo od drzwi (hehehe.., których:lol2:) na wprost to coś jest, czy to gra świateł? Chodzi mi o te poziome paski...

Atija: a propos tynków zewnętrznych, to najlepsze są chyba tynki Si-Si (silikonowo-silikatowe). To połączenie zalet obu rodzajów. No i najdroższe chyba :/ My z racji za małych funduszy zdecydowaliśmy się na tynki silikatowe i jak na razie jest ok.

PS: wnętrza super wyszły :) Gratuluję.

Ty wiesz, że ja Cię:hug::hug::hug: i jeszcze za tą yukę:hug:

Te kwiaty to naklejki, czy malowane?

I jeszcze pytanie do ostatniego zdjęcia (z holu na górze) Na ścianie po prawo od drzwi (hehehe.., których:lol2:) na wprost to coś jest, czy to gra świateł? Chodzi mi o te poziome paski...

:hug::hug::):)

Kwiatki to naklejki, brawo dla Ilonki :D A u góry gra świateł.Maki są moje ukochane, warto było głowić się nad tą łazienką tyle czasu;)

OOooo..... idzie burza, nareszcie pada deszcz

Martinezio

dzięki za info i dobre słowo:yes:

Muszę poczytać

ilość metrów:

180m2

Rodzaj tynku:

silikonowy

Potrzebna ilość styropianu: 90 paczek.

Potrzebna ilość tynku: 450 kg została zaokrąglona do 18 wiaderek (450 kg)

Potrzebna ilość siatki: 198 m2 została zaokrąglona do 4 rolek (200 m2)

Potrzebna ilość kleju do siatki: 630 kg została zaokrąglona do 26 worków (650 kg)

Potrzebna ilość kołów 22cm: 720 szt. została zaokrąglona do 8 paczek (800 szt.)?? nie wiem czy będziemy je dawać

Potrzebna ilość kleju do styropianu: 720 kg została zaokrąglona do 29 worków (725 kg)

Potrzebna ilość gruntu: 36 kg została zaokrąglona do 4 wiaderek (40 kg)

Cena 1m2 systemu wynosi 38 zł.

Co nam daje razem 6840zł za materiał

symulacja robiona na styropian 15 cm Magbud EPS70( co o nim sadzicie? ) i tynk silikonowy MEGA 1000

Siatki wyjdzie więcej bo musisz dawać z 10cm zakładem na łączeniach.

Poza tym w narożnikach otworów należy wzmocnić klej dodatkowym paskiem siatki pod kątem 45 stopni, co powoduje, że siatki pójdzie pewnie 5 rolek.

Ja dawałem kołki, ale teraz bym się zastanawiał.

Mój kierownik twierdził że nie trzeba.

U Nas gruntu poszło 65kg na dwie warstwy po 250m2.

Ile kleju poszło, nie pamiętam.

Tynk też planujemy silikonowy, ale inna firma - WEBER.

Wydają mi się te koszty trochę zaniżone, ale niedużo.

Tak poza tym to pięknie mieszkacie.:)

Pozdrawiam

:hug::hug::):)

Kwiatki to naklejki, brawo dla Ilonki :D A u góry gra świateł.Maki są moje ukochane, warto było głowić się nad tą łazienką tyle czasu;)

Gra świateł super, że o makach nie wspomnę:D Mówisz, że warto głowić się nad łazienką? Ja właśnie nad dziewczyn myślę i nic mi nie chce wyjść:( Może więc super będzie!!! dziewczyny mają swoje typy ale niestety dosyć kosztowne:( (najchętniej całe ściany by w dekory ubrały) A ja muszę to teraz jakoś połączyć i "dać zlecenie na produkcję";)

Atijko, Twój Arek chyba ma pokój szaro-czerwony? Moja Klaudia też wspominała o takich kolorach, da radę wrzucić fotkę, czy to jest zakazany temat?