Martinezio 18.07.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Jeśli już, to z perłą - a konkretnie z efektem perlenia Ma to niby działać tak, że jak się na to wodą spryszcze, to woda się skupi w kropelki nie przylegające do fugi - takie perełki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 18.07.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Aż sprawdzilam na stronie sopro;) sopro safir- fuga perłowa i sopro brillant- fuga perłowa Mieliśmy tego brylanta wziąć, ale koloru nie było i wzięliśmy ten Safir... Ale brylanta w nazwie kojarzyłam;) A mężowi uparcie tlumaczyłam, że Sopro ma jakąś fugę diamentową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 18.07.2011 23:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Jak nie widać z normalnej wysokości to.....uffff......jest ok. Szybko o nich zapomnisz w swojej pięknej kuchni. Zaciekawiłaś mnie ta fugą, ale juz dziś tego nie sprawdzę, bo ciut późno się zrobiło:D albo może jest zbyt wcześnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 19.07.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 (edytowane) No mnie też zaciekawiło... Ostatnimi czasy się namnożyło fug i wybór tej jedynej jest prawie tak samo upiorny, jak wybór samej ceramiki Toto ma się niby mienić, jak diament w masie perłowej, czy ma być twarde jak diament, czy co?? A, już doczytałem Saphir to prawie to samo co Brilliant, ale ta brylantyna jest szybkowiążąca (polecam zatem robić w małych kawałkach fugowanie i od razu zmywać - ja raz zrobiłem całą ścianę taką fugą i później zabrałem się za mycie.... ściana praktycznie do poprawy poprzez wyskrobanie nadmiaru fugi :/ ). No i szafirowa ma więcej kolorów. Edytowane 19 Lipca 2011 przez Martinezio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 19.07.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Miała być epoksydowa, ale zadzwoniłam do doradcy technicznego i mi doradził właśnie jedną z tych dwóch. Ponieważ brylantowe kolory nie pasowały do moich płytek;) stanęło na szafirowych;) Różnią się jeszcze tym, że szfirowa może być do mniejszych fug, bodajże do 5mm, a diamen... tfu! brillant;) może być przy szerszych stosowana:) ale to tylko fuga;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 20.07.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Aniu, dawno mnie tu nie było - zdążyliście się wprowadzić, super! Bardzo mi się Wasz salon podoba.I mam pytanie odnośnie malowania klatki schodowej (mnie to po nocach męczy) - tam drabina stoi na płycie (osb?) a o co jest oparta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 21.07.2011 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Waderko dobrze widzisz drabina stoi na płycie osb, na zdjęciu w dzienniku widać też pod oknem kawałek jakiejś kantówki, ona była położona na dwóch kawałkach takiego samego drewna, które stało na stopniach i robiło za nogi.Jeden koniec płyty leżał na podłodze górnego korytarza, a drugi właśnie na tej kantówce pod oknem. Nie wiem , czy to dość obrazowo wytłumaczyłam:( Yuczka ja mam w kuchni epoksydowa i niech ją cholera weźmie. Miała się nie brudzić ( bzdura, łapie brud nawet szybciej niz zwykła mapei) podobno miała być cudowna w myciu, ( normalna jest , jak inne fugi, trzeba się nad nią pochylić i dobrze wyszorować)Różni się według mnie tylko ceną,ma zbyt wysoką niestety.Co u Ciebie ?, bo słyszę, że nad Łodzią znów nawałnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 21.07.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Wielki dzięki, zrozumiałam wszystko jest zatem szansa na pomalowanie klatki schodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 21.07.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Cześć kochana:hug: Hmmm... to jednak dobrze, że w końcu nie zdecydowaliśmy się na epoksydową Ale w łazience, zwłaszcza pod prysznicem już damy:yes: Ta nawałnica wczoraj przetoczyła się nad moim osiedlem m.in. ale ja w tym czasie na działce byłam:) Zrobilo się ciemno, ale poza kałużmi, które do dzisiaj nie wsiąknęły nic się stało, natomiast dojazd do mojej ulicy wczoraj o 22 był jeszcze z jednej strony niemożliwy... Wkoło mnóstwo polamanych drzew, gałęzi jeszcze dzisiaj... Szok!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.07.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Atijka, czytam że Nowa Gala ciężka w utrzymaniu?? prawda to?? coraz więcej takich opinii słyszę i zastanawiam się czy brać ten połysk, czy nie lepiej mat. Powiedz mi jeszcze ile płaciłaś za sztukę drzwi dre?? Ty masz premium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 23.07.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Karolinko Zgadza się nasze drzwi to DRE premium. Są ok. I najważniejsze.... nie widać na nich tego wstrętnego kurzu ( jeszcze go nie polubiłam ) Z Nową Galą to jest tak : jest cudna.... ale widać na niej każdy włosek, niestety, okruchy i w ogóle wszystko widać......ale za to wystarczy nawet miotełką zmieść ( nie trzeba za każdym razem wyciągać odkurzacza) przejechać wilgotnym mopem bez żadnych płynów i ... znów jest pięknie. :) No ale coś za coś. Powiem tak, w kuchni drugi raz bym jej nie położyła. Pewnie nie takich niusów oczekiwałyście:( Lojalnie jednak wyrażam moje zdanie. Mam nadzieje, że sytuacja z kurzem trochę się unormuje kiedy będą schody i płytki w garażu, bo na razie okropnie się nosi W zasadzie to najbardziej widać kocie kłaki. A dziś nasza Suri wróciła ze spacerku cała utytłana . Łapy i brzuch mokre i pokryte piachem , a w zasadzie gliną . MASAKRA . zostawiła całe mnóstwo śladów i piachu. Kota wykąpałam ....hi hi hi żebyś to widziała a płytki odkurzyłam i wytarłam mopem.I po problemie.A te zachwyty gości , jakie piękne mam płytki i moje zadowolenie kiedy na nie patrzę. chyba warto trochę częściej pobiegać z mopem. Wiesz co? wszyscy ( i ja też tak miałam ) zastanawiają się nad utrzymaniem czystości gresu polerowanego, a tymczasem największą moją zmorą są zwykłe BRĄZOWE płytki INFINITA OPOCZNO w górnej łazience. Widać na nich każdą kroplę wody ,po wyschnięciu przybiera okropną formę plamy. Nigdy więcej brązowych płytek. Nowa gala przynajmniej robi wrażenie.Jest naprawdę ślicznie. Tylko pamiętaj . Żadnej chemii do mycia . Sama woda !! cena za nasze drzwi to tak: 80 - tki 470zł zł + ościeżnica regulowana 228zł + montaż 120zł co daje sumę 818 zł to tak przykładowo, bo np mieliśmy też drzwi 90-tki i 70 -tki i ościeżnice różne w sumie za 9 szt drzwi wew + jedne stalowe do garażu i przeciwpożarowe do kotłowni z klamkami, ościeżnicami i montażem zapłaciliśmy 9155 zł. To już cena z 9% rabatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 23.07.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Yuczka no gdzie Ty????? Waderko Cieszę się , że udało mi się obrazowo wyjaśnić. Twoja klatka schodowa też się pewnie cieszy :) Wydrukowałam sobie kobiety na zwykłej domowej drukarce. Zastanawiam sie gdzie je umieścić . ale o tym w tajemnicy mówię bo jakieś prawa autorskie czy cóóóśś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.07.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Ano nie pocieszyłaś mnie tymi wieściami o nowej gali, właśnie naczytałam się opinii, że nie tyle trudno ją utrzymać w czystości co trzeba impregnować. No ale biegać z mopem za często to też żadna atrakcja. Powiem Ci że mam teraz dylemat. W wiatrołapie i korytarzu damy mat w środku a na oblamówkę z połysku, fajnie to wygląda. Zastanawiam się nad kuchnią... Aniu a drzwi zamawialiście w jakimś sklepie stacjonarnym czy internetowym?? pytam bo u nas wycena między stacjonarnym a internetowym wyszła ok. 2 tys, to dość dużo. Mam nadzieję, że potargujemy się jeszcze i dadzą nam dobrą cenę z montażem u nas w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 23.07.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Karolinko moim zdaniem na każdych , ale to na każdych gładkich płytkach wszystko widać, i nie ma znaczenia czy to mat czy poler ( chociaż może sięnie znam , bo matu u nas nie ma ) W łazience mamy wspomniane już brązowe płytki, gładki , ładny brąz ( ładny , póki były w kartonie, w codziennym używaniu , masakra ) natomiast, żeby się nie nalatać z mopem płytki powinny być ciapate No ale fakt efektu nie mają jak poler. I cóż decyzja należy do Ciebie:rolleyes: . Wiem , że nie jest łatwo. Jak daleko ode mnie mieszkasz? ( ja pod Gdańskiem) Może chciałabyś się przekonać naocznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.07.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Witam się Na usprawiedliwienie powiem tylko, ze maluję, maluję, maluję i.... maluję Co do Nowej Galiu (jest pięęęęękna, to fakt:D:D:D) I ja wolę częściej przelecieć z mopem i niech robią wrażenie, niż miałabym się natyrać przy sprzątaniu a płytki z natury swojej wyglądają jak brudne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 23.07.2011 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 No w końcu jesteś A pokażesz co i na jaki kolor malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.07.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 (edytowane) Pokoje dziewczyn: u Klaudii na razie poszła baza: szary, teraz musimy jeszcze poprawki porobić i docelowe: czyli ten szry jako baza i czerwony i ciemno szary;) A u Julii dwa róże: z mieszalnika, ale nazwała je: bajkowy róż i truskawkowy koktajl:D zaczywiście farba w wiaderku przypominała koktail;) I zagruntowałam na razie holl na górze... No i kuchnia:D:D:D Najpierw miała być śmietanka, a wyszła jajecznica;) I przemalowałam na szaro (ale taki jaśniteńki, niemalże biały) Edytowane 23 Lipca 2011 przez yuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 23.07.2011 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Ale czad :wiggle: Nie usuwaj, podoba mi się , a to czerwone to co będzie? w tej wnęce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.07.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Cieszę się, że Ci się podoba:D:D:D A w tej wnęce będą szafki po bokach + piekarnik z mikrofalą w środku. Z różnych przyczyn na razie nie chcę zamieszczać zdjęć na forum, ale myślę nad prywatną galerią, tylko nie wiem, jak się do tgo zabrać, a nie mam na razie czzasu, żeby poczytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 23.07.2011 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Prywatna galeria to nie jest głupi pomysł.Tez nie za bardzo mi się podoba to , że każdy może oglądać moje wnętrza. na kiedy planujesz przeprowadzkę? bo chyba już jesteście na finiszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts