marcin2707 25.03.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Witam wszystkich zamierzam zagospodarować poddasze domu jednorodzinnego chcę podnieść ściankę kolankową i zmienić całkowicie dach, mam tylko dylemat zalewać strop nad tym piętrem i dopiero dać dach czy założyć dach i wyłożyć wełną i płytami gipsowymi. Co radzicie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdanski64 25.03.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Bogdański górale wykonawca zdecydowanie bez płyty żelbetowej dużo mniejsze koszty zrobić tylko sciankę kolankową na czysto po wylewkach minimum 90 cm i wszystko gra POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2707 25.03.2010 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 no właśnie koszty na pewno mniejsze ale mam dylemat ponieważ jakbym zalał strop nad tym poddaszem to na pewno byłoby to solidniejsze i w razie gdyby np zerwało dach (odpukać) to jeszcze będzie strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdanski64 25.03.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Zdejmując dach trzeba wymurować ściankę kolankową zrobić czpienie od płyty właściwej lub dac szpilki z kołkami od płyty do nowego wieńca pod murłatę i murłatę zakotwić szpilkami to przecież dla fachowców którzy przyjdą powinno być wiadome Góral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2707 25.03.2010 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 dokładnie, tak trzeba zrobić ale moje pytanie dotyczyło innej sprawy mianowicie będę ściągał dach i chcę zrobić mieszkania na górze i zastanawiam się jak to zrobić czy: 1. podnieść ściankę kolankową i postawić ścianki działowe zrobić szalunki i zalać strop i dopiero później założyć dach lub 2. podnieść ściankę kolankową założyć dach i wymurować wszystkie ściany a sufity i ocieplenie zrobić z wełny i płyt kartonowo gipsowych chyba że ktoś ma pomysł jak to inaczej zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszw180 25.03.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 jak wytrzyma budynek to obciążenie to śmiało rób a nie będziesz żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2707 25.03.2010 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arch-bartek 26.03.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 ja przede wszystkim proponuje, aby byc w zgodzie z przepisami, zrobić projekt budowlany poprzedzony ew. ekspertyza konstrukcyjna budynku istniejacego.Oczywiscie wtedy dobrane zostana najlepsze i najtansze rozwiazania. Bardzo chetnie pomozemy. [ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2707 26.03.2010 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 dom ma 15 lat rozmawiałem z murarzem ale w sumie nic mi nie doradził, znajomy który będzie robił mi dach radzi żeby zrobić szalunki i zalać strop ale zastanawiam się czy warto (dodatkowe koszty i czas) dużo ludzi teraz kładzie dach i potem wełna i płyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts