dbandmax 25.03.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Witam jestem przed dociepleniem swojego buynku Zamierzam kupicstyropian swisspor lambda eps 031 fasada Chcialbym sie dowiedziec jakiem klejem przykejac taki styropian? Budynek mam zbudowany z Portotherm 24 cm szeroki. Dodatkowo mam pytanie jakie uzyc kleje do siatki siatke zbrojenowej I kiedy mam juz taki styropian to jaki uzyc do tego puc czy silikonowy czy silikatowy? Duzo tych pytan w jednym poscie ale mysle ze znajdzie sie Ktos z Panstwa kto mi pomoze znalezc odpowiedzi na powyzsze pytania. Pozdarwiam,dbandmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 26.03.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Chcialbym sie dowiedziec jakiem klejem przykejac taki styropian? Budynek mam zbudowany z Portotherm 24 cm szeroki. Chodzi ci o rodzaj kleju, czy o producenta? I kiedy mam juz taki styropian to jaki uzyc do tego puc czy silikonowy czy silikatowy? Jeżeli masz styropian, to lepiej zainwestuj w tynk silikonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.03.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 podobno termoorganika ma dość fajny klej do styro i siatki - z kilku źródeł słyszałem dobre opinie na jego temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbandmax 29.03.2010 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Chodzi ci o rodzaj kleju, czy o producenta? Chodzi mi o jedno i drugie. pozdrawiam dbandmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 29.03.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Osobiście nie jestem zwolennikiem pianek do klejenia styropianu i dlatego polecam raczej kleje tradycyje, z worka. Jest wielu dobrych producentów na rynku. Do przyklejenia płyt możesz użyć np. ALPOL AK530, CERESIT ZS, ATLAS HOTER S, CAPAROL CT 190S (bardzo dobry). Do wykonania zbrojenia warto zainwestować w klej z wyższej półki np. CAPAROL CT 190, ATLAS STOPTER K-20, CERESIT CT 85. Oczywiście zawsze możesz wybrać coś z produktów STO, ale to już bardzo wysoka półka cenowo-jakościowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barthelemy 30.03.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Moim zdaniem finansowo lepiej wyjdzie styro 040 fasada niz 031, ale niestety trzeba bedzie dac nieco grubsza warstwe. 15 cm /0,031 = 4,83 m2K/W ----> U = 1/4,83= 0,207 W/m2K 20 cm /0,040 = 5,00 m2K/W ----> U = 1/5,00= 0,200 W/m2K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts