nowaogrodniczka 25.03.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Witam. Właśnie zakupiłam kilka róż i posadziłam, są nieduże od ziemi mają jakieś 15 cm. Mam pytanie czy one zakwitna jeszcze w tym roku czy bę de raczej musiała poczekać do następnego roku? Wiem pytanie raczej banalne ale jestem laikiem w tych sprawach wię c wole zapytać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 25.03.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Troszkę zależy od tego jakie to są róże (do jakiej grupy należą) ale zasadniczo powinny zakwitnąć już w tym sezonie, może nie jakoś szczególnie obficie, ale powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sviola 26.03.2010 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 ja tez się już skusiłam na zakup róż. tylko jak jeszcze był śnieg za oknem mama podpowiedziała mi abym ją trochę podlała i postawiła w chlodnym ciemnym miejscu. ale moja różyczka i tak postanowiła wypuscic gałązki z listkami. w ten sposób trochę podpędziłam jej wzrost planuję ją posadzic na działeczce w przyszłym tygodniu. też mam nadzieję,że zakwitnie jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 26.03.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Większość róż kwitnie w tym samym roku po posadzeniu, a jeśli jest to róża rabatowa, to i tak się co roku ścina ją dość krótko. sviola - nie wysadzaj swojej róży przed majem, bo przymrozki zniszczą ci wyrośnięte pędy. Co prawda róża odbije, ale szkoda, nie? Możesz ją postawić na dworze, i w przypadku zapowiadanych przymrozków zabierać na noc do domu. Mam nadzieję, ze róża jest już w widnym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaogrodniczka 26.03.2010 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Dziękuje za odpowiedzi. 2 róże to róże rabatowe, reszta to wedłóg opakowania wielokwiatowe cięte więc nie wiem czy to jest jakaś grupa czy tylko taka potoczna nazwa producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sviola 26.03.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Większość róż kwitnie w tym samym roku po posadzeniu, a jeśli jest to róża rabatowa, to i tak się co roku ścina ją dość krótko. sviola - nie wysadzaj swojej róży przed majem, bo przymrozki zniszczą ci wyrośnięte pędy. Co prawda róża odbije, ale szkoda, nie? Możesz ją postawić na dworze, i w przypadku zapowiadanych przymrozków zabierać na noc do domu. Mam nadzieję, ze róża jest już w widnym miejscu tak właśnie robie wystawiam ją teraz na balkon, a na noc jak jest przymrozek to ją chowam. czyli dopiero w maju ją wsadzic do gruntu? oki dzieki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts