Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Po wpisach widać że nie ma dobrych lekarzy

comin

Recommended Posts

Według mnie to najgorsza grupa zawodowa.

Potrafią wyłącznie leczyć portfele pacjentów i nie ponoszą odpowiedzialności za błędy, a przecież brak dobrej diagnozy to też błąd!

Jak najszybciej sprywatyzować służbę zdrowia żeby zaczęli zabiegać o pacjentów a nie odwrotnie.

Ja muszę sie męczyć z odczytywaniem ich bazgrołów,niejednokrotnie miałam do czynienia z ich arogancją i zupełnym brakiem poszanownia dla pacjenta. :evil: Mogłabym przytoczyć wiele przykladów na to,że Pan (Pani) Doktor uważaja się za bożych pomazańców niemalże. Ci ,którzy wykonuja swój zawód jezeli nie z powołania to w kazdym razie rzetelnie i sumiennie sa chyba niestety w mniejszości.I aż trzeba tworzyć "złote listy" żeby ich znaleźć....

... Ci ,którzy wykonuja swój zawód jezeli nie z powołania to w kazdym razie rzetelnie i sumiennie sa chyba niestety w mniejszości.I aż trzeba tworzyć "złote listy" żeby ich znaleźć....

Z powołania to się zostaje księdzem. Lekarz to jest zawód za który biorą się ludzie chcący go wykonywać i dostawać za to wypłatę. Czy to tak ciężko pojąć?

Ja jestem informatykiem ale nie z powołania. Czy to znaczy, że jestem kiepski w tym fachu? A koleżanka z powołania kim jest?

• 2 weeks później...

To macie jakiś niespotykany niefart w życiu., miałam okazje trafić na fantastycznych lekarzy jak i na tych, których jak to pięknie smadalena nazwała "bożych pomazańców".

I jakos dziwnie...ale ci pierwsi byli w znacznej przewadze :)

ps.....nie jestem lekarzem :)

dla przykladu podam ze w hiszpani kazda recepte lub opis choroby otrzymuje sie z kompa i nie ma mowy o bazgrolach a i w aptece panie nie zastanawiaja sie co to moze byc za lek

mialem (nie) szczescie przebywac w szpitalu na majorce kilka dni i jestm pelen podziwu dla tutejszej profesionalnej sluzbie zdrowia

Myślę sobie, że lekarz to zawód jak każdy inny, tyle, że przez fakt, iż wymaga bliskiego kontaktu z drugim czlowiekiem, nie każdemu pisane jest byc dobrym lekarzem. U nas pacjenci mają do lekarzy specyficzny stosunek. Z jednej strony podziw (zwłaszcza w potrzebie), z drugiej strony jakaś taka zawiść...

• 3 weeks później...

Jak zawsze zależy od człowieka. Miesiąc temu maiłem dziadka na onkologii i córkę na dziecięcym. Opieka na onkologii - na medal - częste doglądanie pacjenta przez personel medyczny, gdy coś było potrzebne wszystko było na "już". Niestety oddział dziecięcy to zupełnie inna bajka, trafiliśmy tam na zapalenie ucha, małą osadzono w pokoju z dziećmi z zapaleniem płuc więc po wyleczeniu ucha przesiedzieliśmy miesiąc lecząc zapalenie płuc, a obok była wolna sala. Najweselsze było to że przyjęto nas w sobotę z pierwsze badania były robione w środę.

Jeśli nasi lekarze z oddziału dziecięcego pojadą kiedyś strajkować pojadę pomagać policji ich pacyfikować

Według mnie to najgorsza grupa zawodowa.

Potrafią wyłącznie leczyć portfele pacjentów i nie ponoszą odpowiedzialności za błędy, a przecież brak dobrej diagnozy to też błąd!

Jak najszybciej sprywatyzować służbę zdrowia żeby zaczęli zabiegać o pacjentów a nie odwrotnie.

Takie opinie bardziej przystaja do znachorow i zielarzy. Przy czym ich pacjenci to najczesciej idioci , ktorzy o zawodzie lekarza maja takie pojecie jak ty.

Prywatyzacje chorej sluzby zdrowia popieram jak najbardziej.

• 1 month później...

Jak czytam takie uogólnienia poparte"rzetelną wiedzą "na temat pracy lekarzy i tzw powołania to się słabo robi. Najgorsze są te uogólnienia przypisywane tej grupie.

Tak jak uogólnienie " że wszystkie nauczycielki " to " idiotki".

Spotykam w swoim życiu zawodowym lekarzy z sercem na dłoni dla Pacjenta i zawsze zdarzy się ktoś z rodziny kto napluje takiemu w twarz oszczerstwem i pomówieniami, jak i spotykam wyrachowanych, nierzadko młodych ,żądnych kasy na początku drogi zawodowej, nie umiejących nic i nie chcących się niczego nauczyć. Pomijam starych , bo tacy też się zdążają zwłaszcza na górnej półce; żal.

Dobrze że spotykam tych dobrych, ale uogólnienia to brzmią jak w ustach " tzw " głupiej "Nauczycielki"

Tak jest w każdym zawodzie.

Jestem lekarzem , pracuje 19 lat w szpitalu, pracuje po 260 godzin, współczuję Pani -panu Comin ,że takich spotkała ale to nie oznacza ,że należy Nas obrażać.

Ja się czuję obrażona.

Właśnie buduję dom !!! Przecież wszystkie " firmy " działające w budownictwie to jedna wielka lipa !!! Poczynając od miejscowych hurtowników , kończąc na jełopku robiącym na budowie ( pomijam kilku naprawdę dobrych fachowców z którymi zetknąłłem się na budowie, wielki szacun dla nich np. posadzkarz i tynkarz ), reszta jest nastawiona na max. zysku i min. pracy. Panowie budowlańcy !!! z taką robotą w szpitalu to by były same trupy !!! Zastanów się co piszesz !! Bo brak opieki domowej i brak chętnych w rodzinie na podcieranie dupy swemu ojcu nie znaczy że szpital za ciebie to załatwi !!!

Odwieczny problem, kto za mnie lub za nas wykona opiekę nad chorym rodzicem- no faktycznie -"tylko szpital "lub co byłoby najlepsze niech ten " lekarz" który przekazuje nam info o rodzicu i go leczy niech weźmie go sobie do domu i się niech nim opiekuje bo nierzadko jest tak ,że nie ma kto ale to już problem rodziny a nie lekarza czy systemu- system jest taki jaki jest .

Rodzic wymaga na starość od nas tylko miłości i wdzięczności dorosłych swych dzieci.

Szkoda,że wielu dorosłych tego nie potrafi albo co najgorsze problem ich przerasta.

Współczuję ludziom ,że niektórzy nie potrafią być ludzcy dla swoich bliskich.

Niektórzy dorośli w takich sytuacjach pokazują jak bardzo dalej są niedorosłymi dziećmi, malutkie bezradne i najlepiej że by ktoś ich wyręczył a najlepiej wziął do siebie do domu.

Jeśli ktoś nie może to oddaje rodzica do DPS lub Zolu ale nierzadko okazuje się,że chodzi o kasę tylko tyle; więc się psioczy na lekarzy i co najgorsze posługuje się starym sloganem -"służba zdrowia" Masz służyć. Ja nie jestem siostrą zakonną i nie jestem służącą.

A DPS-ów i ZOL-ów jest tyle ile jest i działają tak jak działają , z reformami do ministra lub wojewody ale nie na lekarzy.