k_lenc 25.03.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 14.06.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Piekny projekt Jak realizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 01.08.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Współczuje!!! U mnie przynajmniej można jeszcze tą wpadkę skorygować, a komin nie wiem czy da się jakoś przesunąc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_lenc 02.08.2010 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 U mnie przynajmniej można jeszcze tą wpadkę skorygować, a komin nie wiem czy da się jakoś przesunąc? To jest tylko nasz błąd wynikający z adaptacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 08.08.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Przejczytałam dziś Wasz dziennik, i muszę przyznac, że bardzo przypomina nasze zmagania, może dlatego że budujecie z ytonga, podobnie zbrojony strop, ale Wasz garaż mnie przeraził, tzn ilość stali na siatki!!! My zrobiliśmy strop nag garażem ze stropu ceramicznego wienerbergera, więc uniknęliśmy ciutkę zbrojenia. Ze złupami też mieliśmy problem, ponieważ ekipa która wykonywała nam fundamenty zrobiła je znacznie szersze niż powinny być z niewielkimi przesunięciami, ale udało nam się jakoś to wyprostować.Będziecie ocieplać dom, czy zostawicie ścianę jednowarstwową? I jeszcze jedno pytanko, będziecie mieli wieńce wokół ścian szczytowych?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_lenc 09.08.2010 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Olbrzymie zbrojenie stropu wynika z adaptacji i niestety musiał być lity beton. Dom będziemy ocieplać min 5 cm max 10 cm. Ocieplenie będzie z pewnością - znamy dwie osoby od certyfikatów energetycznych i obie były zgodne, że szczeliny między bloczkami (nawet minimalne) dają konieczność izolacji 5 cm. Niestety nasi budowlańcy miejscami zostawili duże szczeliny, dlatego zastanawiamy się nad grubością ocieplenia. Decyzję podejmiemy później. Akurat kończą wylewać wieńce i w tym tygodniu będą stawiać ścianki działowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 21.09.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Jak tam u Was idą postępy prac, bo coś ucichło na tej budowie. A jestem strasznie ciekaw co się obecnie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts