Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Deska Parkietowa Merbau lakierowana Leroy Merlin opinie

jacenty02

Recommended Posts

Witam

Jestem nowym użytkownikiem tego forum więc przepraszam jeśli dubluję ten temat,ale jest ich miliony i nic nie znalazłem na temat deski parkietowej lakierowanej Merbau z Leroy Merlin link poniżej

http://www.leroymerlin.pl/produkty/deska-parkietowa-lakierowana-merbau,1103733927,1258379271.html

a więc kupiłem bo była promocja z 104 zł za metr.

-Pytanie czy dobrze zrobiłem. proszę o opinie Państwa .

Może ktos posiada taką podłogę chętnie poczytam opinie, zdjęcia mile widziane.

-Pytanie czy powinienem ją wyciągnąć z opakowania bo będzie kładziona za jakieś półtora miesiąca

z góry dziękuję za odpowiedzi

Jacenty02

dziekuję za odpowiedź.

jeśli można mam jeszcze jedno pytanie. w związku z tym że ta deska jest podłogą pływającą i polakierowaną. czy powinienem kłaść ją sam ponieważ kładłem już barlinek i panele, czy może powinienem wziąć fachowca oraz czy powinienem ją jeszcze po położeniu polakierować?

dziękuję i pozdrawiam

Każda przecena nazywana promocją/?/ z czegoś wynika. Z czego dowiesz się po kilku latach użytkowania podłogi. Zakupione deski trzymaj w ogrzewanym pomieszczeniu w oryginalnych opakowaniach. Pozdrawiam.

dziekuję za odpowiedź.

jeśli można mam jeszcze jedno pytanie. w związku z tym że ta deska jest podłogą pływającą i polakierowaną. czy powinienem kłaść ją sam ponieważ kładłem już barlinek i panele, czy może powinienem wziąć fachowca oraz czy powinienem ją jeszcze po położeniu polakierować?

dziękuję i pozdrawiam

Jeśli układałeś podobne elementy gotowe to i tu sobie poradzisz. Z lakierowaniem byłbym bardzo ostrożny, a jeśli już to lakiery wodne po uprzednich testach na przyczepność. Pozdrawiam.

rozumiem że jest Pan fachowcem w tej branży więc korzystając z Pana doświadczenia czy ponowne lakierowanie mam sens czy lakier który jest już na desce może jest wystarczająco wytrzymały.

Pytam bo mój znajomy kładł Barlinek i parkieciarz poradził mu żeby jeszcze raz polakierować, jak to się ma do parkitu?

Przy obecnych technikach nakładania lakierów na wyrobach gotowych trudno mówić o trwałości powłoki. Tu jest bardzo różnie i na ogół nie wystarczająco. Dodatkowe lakierowanie można zastosować na zasadzie prób i błędów, których nie życzę a zdarzają się bardzo często. Pozdrawiam.

Posiadam ten parkiet od roku i niestety, nie polecam. Nie mamy psa w domu, dziecko zaledwie roczne, a jest na tych deskach masa drobnych rys. Moim zdaniem, to wina lakieru. Ponownie nie zdecydowałabym się na te deski. Może więc warto polakierować raz jeszcze po ułżeniu?...My tego nie zrobilismy :( .

P.S. Ostatnio była dużo większa promocja na te deski :roll:

Posiadam ten parkiet od roku i niestety, nie polecam. Nie mamy psa w domu, dziecko zaledwie roczne, a jest na tych deskach masa drobnych rys. Moim zdaniem, to wina lakieru. Ponownie nie zdecydowałabym się na te deski. Może więc warto polakierować raz jeszcze po ułżeniu?...My tego nie zrobilismy :( .

P.S. Ostatnio była dużo większa promocja na te deski :roll:

Nie poleca Pani tego parkietu ze względu tylko na te rysy czy może są jeszcze jakieś inne wady? czy parkiet się skurczył czy powstały jakieś szczeliny?czy jest to bardzo widoczne mam na myśli te rysy?Czy jest jakaś szansa żeby Pani zrobiła jakieś zdjęcia tego parkietu?jeśli tak mogę podać email:

[email protected].

Większa promocja tzn?

Jaką ma Pani grubość deski 12 czy 15 mm?

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Każda przecena nazywana promocją/?/ z czegoś wynika. Z czego dowiesz się po kilku latach użytkowania podłogi. Zakupione deski trzymaj w ogrzewanym pomieszczeniu w oryginalnych opakowaniach. Pozdrawiam.

dziekuję za odpowiedź.

dziękuję i pozdrawiam

Układałeś i barlinek i panele zapewne na zatrzaski. \Czy te deski merbau są równiez na zatrzaski. Jest to produkt wielowarstwowy czy drewno lite? Łączenie ba pióro?wpust?

Układałeś i barlinek i panele zapewne na zatrzaski. \Czy te deski merbau są równiez na zatrzaski. Jest to produkt wielowarstwowy czy drewno lite? Łączenie ba pióro?wpust?

jest to lite drewno i ma łączenie jak w desce trójwarstwowej, czy pióro czy wpust to niewiem ponieważ nieznana jest mi ta terminologia poniżej link może Pan sobie zobaczyć może to pomoże:

http://www.leroymerlin.pl/produkty/deska-parkietowa-lakierowana-merbau,1103733927,1258379271.html

dziękuję i Pozdrawiam

jest to lite drewno i ma łączenie jak w desce trójwarstwowej, czy pióro czy wpust to niewiem ponieważ nieznana jest mi ta terminologia poniżej link może Pan sobie zobaczyć może to pomoże:

dziękuję i Pozdrawiam

Ten towar posiada własne i pióro i wpust. Nie jest montowany na zatrzaski.

Jest to produkt przygotowany na klejenie do podłoża. Podłoże zgodnie z zaleceniami DLH powinno pod parkietu z drewna egzotycznego mieć wytrzymałość na ściskanie około 30MPa (30N/mm2).

Promocja ok, tylko dlaczego ??zakupili duze ilości i sprzedaja w korzystnej cenie oby ci nie zabrakło bo za miesiac nie dokupisz juz bo nie beda mieli stanów.

Jezeli podłoga posiada pióro wpust i jest lita to należy ja przykleić, barlinek ma zamki a tutuaj niestety nie.

Za nim bedziesz cos robił poradz sie fachowca czy wylewka jaka masz jest ok a następnie nalezy takie elementy przykleić na klej poliuretanowy, jezeli bedziesz sam to robił polecam 1 składnikowy, wiecej czasu na prace po otworzeniu wiaderka.

[ moderowano - reklama ]

• 1 year później...

Witam.

Jako iż jestem nowy na forum to witam wszystkich :) Otóż mam pytanie. Widziałem ostatnio w promocji w w/w markecie parkiet Merbau (a raczej lamparkiet) lakierowany, do przyklejenia do podłoża w dość rewelacyjnej cenie, bo 59.99 m2. Strasznie mi przypadł do gustu i się zastanawiam nad jego zakupem. Ale i też zastanawiam się nad jego jakością - a raczej nad jakością lakieru. Rzekomo są 3 warstwy lakieru utwardzonego UV. Bo nie chciałbym żeby się później okazało, że kupiłem bubel. Czym sie kierować przy zakupie? Będe wdzięczny za sugestie:) Pozdrawiam

Witam.

Jako iż jestem nowy na forum to witam wszystkich :) Otóż mam pytanie. Widziałem ostatnio w promocji w w/w markecie parkiet Merbau (a raczej lamparkiet) lakierowany, do przyklejenia do podłoża w dość rewelacyjnej cenie, bo 59.99 m2. Strasznie mi przypadł do gustu i się zastanawiam nad jego zakupem. Ale i też zastanawiam się nad jego jakością - a raczej nad jakością lakieru. Rzekomo są 3 warstwy lakieru utwardzonego UV. Bo nie chciałbym żeby się później okazało, że kupiłem bubel. Czym sie kierować przy zakupie? Będe wdzięczny za sugestie:) Pozdrawiam

Określenie "promocja" zdewaulowało się do wyprzedaży produktów będących w nadmiarze lub materiałów o wątpliwej jakości. Znajdż fachowca, który będzie Ci w stanie pomóc oceniając jakość oferowanych desek. Pozdrawiam/

Określenie "promocja" zdewaulowało się do wyprzedaży produktów będących w nadmiarze lub materiałów o wątpliwej jakości. Znajdż fachowca, który będzie Ci w stanie pomóc oceniając jakość oferowanych desek. Pozdrawiam/

Mam kolegę, który tam pracuje (wprawdzie na innym dziale) może on się coś dowie co do jakości. Pokazywał mi, że dość chodliwy był ostatnimi czasy. Co do fachowca to jeszcze zobacze, bo zasadniczo to chciałbym sam położyć ten parkiet ;)

Mam kolegę, który tam pracuje (wprawdzie na innym dziale) może on się coś dowie co do jakości. Pokazywał mi, że dość chodliwy był ostatnimi czasy. Co do fachowca to jeszcze zobaczę, bo zasadniczo to chciałbym sam położyć ten parkiet ;)

lamparkiet czyli bez wpustu i wypustu? Grubość 10mm? Położyć samemu to możesz ale czy uda ci się go porzadnie wykleić. Przede wszystkim musisz sprawdzić podłoże, a to jest niebywała sztuka podparta ogromną wiedzą i doświadczeniem. Tych atutów większość parkieciarzy nie posiada. Stąd tak wiele problemów z parkietami na tym i innych forach.

lamparkiet czyli bez wpustu i wypustu? Grubość 10mm? Położyć samemu to możesz ale czy uda ci się go porzadnie wykleić. Przede wszystkim musisz sprawdzić podłoże, a to jest niebywała sztuka podparta ogromną wiedzą i doświadczeniem. Tych atutów większość parkieciarzy nie posiada. Stąd tak wiele problemów z parkietami na tym i innych forach.

Podłoże było równane wylewką samopoziomującą. Te klepki co oglądałem miały pióro-wpust. Grubość się zgadza - 10mm, szerokość 60mm i długość 300-600mm. Jakiego producenta klej poliuretanowy polecil byś? Patrzyłem na produkty firmy Uzin - dobra to firma?

Wysłałem zapytanie ofertowe do firmy trudniącej się parkieciarstwem, po za ceną napisał mi takie coś:

taki parkiet najlepiej byłoby położyć na płycie osb lub wiórowej, wtedy mamy prawie idealnie prostą powierzchnie , jeśli miałoby to być kładzone na wylewce to wdedy raczej napewno trzeba będzie cyklinować

Co o tym myśleć?

Podłoże było równane wylewką samopoziomującą. Te klepki co oglądałem miały pióro-wpust. Grubość się zgadza - 10mm, szerokość 60mm i długość 300-600mm. Jakiego producenta klej poliuretanowy polecil byś? Patrzyłem na produkty firmy Uzin - dobra to firma?

Wysłałem zapytanie ofertowe do firmy trudniącej się parkieciarstwem, po za ceną napisał mi takie coś:

Co o tym myśleć?

JEST TO DOBRE ROZWIĄZANIE, ACZKOLWIEK KOSZTOWNE I CZY KONIECZNE ?

Poproś o sprawdzenie jakości Twojego podkładu i w oparciu o jego wyniki można określić taki lub inny sposób wykonania podłogi. Pozdrawiam.