marwooj 26.03.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam, oto stanąłem twarzą w twarz z problemem zamontowania muszli sedesowej na podłodze wykonanej z płyty OSB 22 mm. Pod płytą nic nie ma, rozstaw krokwi to około 80 cm.Mam pewne obawy że po zwykłym przykręceniu toaleta wyrwie się z płyty przy pierwszym potknięciu o nią.Ktoś może dokonał takiego montażu, lub na jakieś rady dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 26.03.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Bez przesady z tym kopnięciem. Chyba nie wiesz jak śruba dobrze w płycie trzyma. Ja ma umywalkę wiszącą przykręconą do płyty osb 22m. Przykręcona dwiema śrubami fi8 do drewna. Siedziałem na niej i nie drgnęła - ważę 95 kg. Poza tym kibelek przykleja się silikonem do kafelek dodatkowo, po pierwsze aby nie miał tendencji do bujania a po drugie w celu wykończenia połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marwooj 26.03.2010 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 fi8 do drewna. czyli to taki duży wkręt?, ja rozmyślałem nad czymś w stylu MOLLY to się chyba nazywa I ta śruba już w nic nie weszła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert.k 26.03.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 No raczej duży. A w nic oprócz płyty nie wszedł. bo pod nią była pustka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marwooj 26.03.2010 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 A długi czy tylko tyle co płyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 26.03.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam, oto stanąłem twarzą w twarz z problemem zamontowania muszli sedesowej na podłodze wykonanej z płyty OSB 22 mm. Pod płytą nic nie ma, rozstaw krokwi to około 80 cm. Mam pewne obawy że po zwykłym przykręceniu toaleta wyrwie się z płyty przy pierwszym potknięciu o nią. Ktoś może dokonał takiego montażu, lub na jakieś rady dla mnie? zapoznaj sie z zasadą wkręcania wkrętów w drewno lub płytę wiórową czy paździerzową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marwooj 27.03.2010 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 A gdzie taką zasadę można odnaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 27.03.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam, oto stanąłem twarzą w twarz z problemem zamontowania muszli sedesowej na podłodze wykonanej z płyty OSB 22 mm. Pod płytą nic nie ma, rozstaw krokwi to około 80 cm. Mam pewne obawy że po zwykłym przykręceniu toaleta wyrwie się z płyty przy pierwszym potknięciu o nią. Ktoś może dokonał takiego montażu, lub na jakieś rady dla mnie? Zdemontuj OSB w miejscu planowanego stelaza . Daj wzmocnienie . Przykrec OSB . Zamontuj stelaz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 27.03.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 na podłodze wykonanej z płyty OSB 22 mm. Pod płytą nic nie ma, rozstaw krokwi to około 80 cm. Taka podłoga będzie zwyczajnie zbyt wiotka. Zerknij np. na http://www.grupapsb.com.pl/files/MagazineDocument/6ocu5h3072f4bm/ss_29kronopol.pdf . 22mm daje się dla rozstawu 60cm. Daj drugą płytę 18mm, poskręcaj obie gęsto wkrętami i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 27.03.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 na priv masz podpowiedz powinno pomóc rozwiązać problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts