blazejj 26.03.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Kupiłem w IKEA najtańszą baterię - legan za 39,90 pln. Wszystko fajnie tylko zamiast wężyków są jakieś rurki miedziane zdaje się z gwintem na końcu. Może mnie ktoś oświecić co mam z tymi rurkami zrobić? Z jednej strony jest gwint, a z drugiej otwarta rurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 26.03.2010 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Daj foto. Na stronie mają opis taki:(...)W komplecie miedziane łączniki.Wykorzystaj narzędzia FIXA (2 szt.), sprzedawane osobno, do cięcia miedzianych rur.(...) Więc może być jakieś Ikeowe cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 27.03.2010 01:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 niektóre baterie mają takie rurki np. Grohe eurosmart. W tym przy przypadku one są takie wyginające się i zastępują wężyki. Trzeba tylko uważać przy zakupie zaworków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 27.03.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 i po pomyślnym montażu te rurki mają tę niewątpliwą zaletę że są już "na zawsze" /w odróżnieniu od wężyków które lubią sobie czasem pęknąć niespodzianie/... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 27.03.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 (...) /w odróżnieniu od wężyków które lubią sobie czasem pęknąć niespodzianie/... tiaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 27.03.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Kupiłem w IKEA najtańszą baterię - legan za 39,90 pln. Wszystko fajnie tylko zamiast wężyków są jakieś rurki miedziane zdaje się z gwintem na końcu. Może mnie ktoś oświecić co mam z tymi rurkami zrobić? Z jednej strony jest gwint, a z drugiej otwarta rurka. Ech te przyzwyczajenia do tanich rozwiązań.... To nie rurki są dziwne, to wężyki są dziwne. Rurki są bardzo dobrym rozwiązaniem, o niebo lepszym od wężyków. Gwintowane strony wkręca się w baterię, a gładkie zaciska w specjalnych końcówkach, do kupienia w każdej Castoramie, Leroju i tym podobnych. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 29.03.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Chodzi zapewne o coś w tym stylu: http://forum.muratordom.pl/pekniety-wezyk-zalane-mieszkanie-nigdy-wiecej,t176903.htm Uważam, że b.dobre rozwiązanie, ale ciężko znaleźć złączki żeby to połączyć z instalacją. Można kupić w marketach zaworki z takim przyłączem na rurkę miedzianą 10mm, ale same złączki b.ciężko. A propo wężyków, rodzicom pękł 2 albo 3 razy ale nic strasznego się nie stało bo w porę zauważyliśmy, jedynie wykładzina zalana schła kilka dni. Ale bardziej ekstremalna sytuacja spotkała moją Narzeczoną w mieszkaniu gdzie pęknięty wężyk u sąsiadki z góry powoli zalewał jej łazienkę. Ale hitem jest przypadek znajomego, którego pęknięty wężyk kosztował 20 tys. PLN i dwa czy trzy miesiące wyjęte z życiorysu. Wężyk pękł i zalał parkiet. Wszystko trzeba było zerwać i układać na nowo. Koszt plus remont w domu - masakra. Dlatego wolę dmuchać na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blazejj 29.03.2010 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Pójdę w takim razie z tym do Leroy Merlin i poproszę o złączk i kraniki do tych rureki. Mam nadzieję, że będą mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts