Gość kaśka:( 28.01.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Bardzo proszę o jakiś rzetelny artykuł na temat szkodliwości stosowania w zamkniętych pomieszczeniach mieszkalnych płyt OSB. Planuję dość szeroko wykorzystać te płyty do wykończenia ścian i podłóg poddasza.Z lektury artykułów prasowych dowiedziałam się ,że mogą być stosowane w szpitalach i przedszkolach, a na Forum czytam o ich szkodliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 29.01.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Dołączam się... sama jestem zainteresowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 01.02.2004 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Kaśka Gościu,a gdzie to wyczytałas na tym Forum o tej niby szkodliwości ?. Podaj link bo nie znalazłem, a może dyskredytujesz płyty OSB, a inaczej mówiąc lobbujesz za ............. ? Mimo wszystko pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 05.02.2004 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Ja też to gdzieś wyczytałem .Było napisane ,że nie może być więcej jak 1m2/1m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 01.03.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Może ta Wasza szkodliwość płyt OSB3 wynika z tego, że gdy są nowe to mają specyficzny zapach "drzewa" a tak naprawdę jest to tylko miesznina odpadów drzewnych i kleju, który tak naprawdę to nie jest szkodliwy. Parkiety też się lakieruje a potem mieszka w tych pomieszczeniach. Bezpodstawna jest teza o szkodliwości powyższych płyt - bynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo. Ostatnigo roku na działeczce wybudowałem pomieszczenie gospodarcze z płyt. Spędziłem tam wiele dni i nocy i niestwiedziłem żadnych omamów czy halucynacji albo torsji żołądkowych moja Żoneczka również się pod tym podpisuje) a wręcz odwrotnie - przyjemne samopoczucie spowodowane kolorem ścian i ciepłem w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts