Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odchylka ściany G-K 1.8 cm

Recommended Posts

Witam,

Chciałbym się was zapytac na forum czy odchyłka 1,8 cm na ścianie o wysokości 2,65 m mieści się w jakiejkolwiek normie? Ściana jest postawiona ze stelarza i obudowana płytą G-K.

Prosze o odpowiedź,

c

Stawianie ścianki z KG na stelażu jest proste jak budowa cepa i nawet z 2 lewymi rękami można ją wypionować najtańszą poziomicą z Obi i kawałkiem profila :D

1,8 cm to moim zdaniem znacznie za dużo.

1,8cm. To zależy... 8)

Jeśli stawiałeś sam, to uważam że jest super.

Jeśli zapłaciłeś i ktoś stawiał - bezwarunkowo fuszerka. Do poprawki.

Też zależy z której strony będziesz tam coś wieszał (np.obrazek):

Albo "położy się" na ścianie.

Albo będzie "dyndał".

No i zależy czy masz poziomą i równą podłogę.

Być może ta ścianka nie była stawiana pionowo, tylko prostopadle do podłogi.

Tyle odnośnie norm.

Witam,

Chciałbym się was zapytac na forum czy odchyłka 1,8 cm na ścianie o wysokości 2,65 m mieści się w jakiejkolwiek normie? Ściana jest postawiona ze stelarza i obudowana płytą G-K.

Prosze o odpowiedź,

c

Taki odchył nie mieści się w żadnej normie

Ja mam na poziomice niby 10 lat gwarancji i kosztowały troszkę ale prawda jest taka że już po 2 latach źle wskazują. Myślisz że ktoś mi je wymieni na gwarancji bo źle wskazują? Gwarancja na taki sprzęt to tak jak z dożywotnią gwarancją, niby jest ale i tak ci jej nie uwzględnią. Poziomica którą się pracuje tak samo się zużywa jak każdy inny sprzęt. Wiec wszystko zależy od tego kto ile poziomicy używa i do jakich celów. Znajomy co robi wylewki i tynki poziomce wymienia co parę miesięcy. Pomimo że wyglądają na dobre. Najlepiej przejść się do jakiegoś marketu i porównać sobie te tanie poziomice jak wskazują, na 5 możne jedna będzie wskazywała dobrze. I żeby nie było, nie mowie że odchyłka ta mieści się w jakiś normach, tylko że żeby ja sprawdzić trzeba użyć dobrej poziomicy bo stara może oszukiwać.

Wykonawca (jak to ładnie brzmi) używał nowych poziomic które sam sobie zakupił na mój koszt.

Ściankę i inne wybrane fotki można zobaczyć na http://picasaweb.google.pl/116833057759524958080/Siec#

Zmierzyłem jeszcze raz dokładnie szerokość ściany i efekt można zobaczyć na obrazku powyżej.

Jak można być takim partaczem i jeszcze żądać pieniędzy mówiąc, że taka ściana mieści się w normie!!!

Witam. Uzywam Słowików od kiedy pamietam i nic mi się nie przestawia, no chyba, że się ich używa do dobijania cegieł libelą i żeby zrobić odchył 1,8 cm na 2.65 to trzeba się naprawdę postarać. Wykonawcy gratuluję pomysłowości no i oczywiście wprawnego oka na kacu gigancie :cry:

Zgadza się prawa krawedź trzyma pion ( była poprawiana ). Natomiast lewa nie. Wykonawca była firma Budowlana SKAP z Warszawy. Oczywiście szef ekipy twierdzi, ze jest dobrze, powiem wiecej domaga się zapłaty za idealna robotę - żenujące.

P.S.

Żeby postawić krzywa ( ponad 1 cm )sciane o wysokości 2,65 m to trzeba się naprawdę postarać. Na tej scianie ma jeszcze wisiec telewizor, ktory razem zuchwytem ma wagę okolo 45kg. Czy sciana wytrzyma? To się okaze.

PANOWIE DO PRZENOSZEIA LINI I PIONOW JAK I POZIOMOW W PLYTACH K-G SLUZY NIWELATOR LASEROWY KTORY RZUCA NAM LINIE. POZIOMIC PANOWIE SIE NIE UZYWA DO MONTAZU PLYT I BUDOWY SCIAN. ALE JAK WYZEJ KTOS WYMIENIL SLOWIKA TO FAKT. SLOWIK I STABILA TO NA NASZYM RYNKU MOCNA MARKA I TYLKO NA TYM WARTO PRACOWAC. 1.8CM ODCHYLU TO MASAKRA. TO SIE LAPIE W OCZKU? ZAKLADAM ZE PIONY BYLY PRZENOSZONE 40 CM POZIOMICA.