surow 27.03.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam, Musze zaimpregnowac 90m2 cegly na zewnatrz, moze ktos podpowie jakis dobry i niedrogi srodek do impregnacji. Jak znacie cene to bede wdzieczny za podanie. PozdraiwamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elmeros 27.03.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Zakładam ze to klinkier... np. http://www.impregnacja.com.pl/katalog/0/srodki-do-zabezpieczenia-klinkieru-spectrum.html Google to nasz wielki przyjaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 27.03.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 A czym zaimpregnować ścianę wewnętrzną ze zwykłej cegły? Nie będzie kryta tynkiem. Podobno jakieś olejowe impregnaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 27.03.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 A czym zaimpregnować ścianę wewnętrzną ze zwykłej cegły? Nie będzie kryta tynkiem. Podobno jakieś olejowe impregnaty... Ten z linka wyżej jest właśnie oleisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 27.03.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Langerob, dzięki, ale chyba to nie nadaje się do stosowania w pomieszczeniach mieszkalnych (nie napisali, że się nadaje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 27.03.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Langerob, dzięki, ale chyba to nie nadaje się do stosowania w pomieszczeniach mieszkalnych (nie napisali, że się nadaje). Można wewnątrz pomieszczeń,więc chyba się nadaje "Chemi Spectrum KLINKIER - preparat do impregnacji klinkieru Przeznaczenie Środek do zabezpieczenia i pielęgnacji klinkieru, cegły licówki, płytek terakotowych oraz innych chłonnych powierzchni nieglazurowanych. Preparat może być stosowany zarówno przed fugowaniem (zmniejsza chłonność powierzchni, a przez to zabezpiecza przed przebarwieniami oraz umożliwia łatwe usunięcie zabrudzeń z zapraw i fug) oraz po fugowaniu – w celu pogłębienia i ożywienia koloru. Powierzchnie, w tym również posadzki, pokryte preparatem mniej chłoną brud i są łatwiejsze w czyszczeniu i konserwacji. Preparat może być stosowany wewnątrz, jak i na zewnątrz pomieszczeń. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 27.03.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Langerob, tak, wielkie dzięki, nie doczytałem, przeskoczyłem do składu, BHP... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surow 28.03.2010 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Dzieki za linka, ale chodzilo mi raczej o kogos kto ma doswiadczenie z danym produktem.Musze wypiaskowac 90m2 zoltej cegly i potem ja zabezieczyc na jakies 10 lat.Chodzi mi o srodek hydrofobizujacy, nie wiem czy ten ktory poleciles to wlasnie taki srodek, ogolnie nie wiele o tym produkcie mozna przeczytac.Takim produktem jest np SILOXAN ale jest drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 28.03.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Mi przy zakupie cegie l klinkierowych zaproponowano prepzrat firmy Sapro FAD 712. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surow 28.03.2010 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Dzieki za info, a impregnwales juz nim. Jakie wrazenia? i jak z wydajnoscia? klinkier 0.1 - 0.2 l. /m2 naprawde tak malo tego srodka wystarczy do zaimpregnowania m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 28.03.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Ja impregnowałem komin tym spectrumem.Jak na razie jest Ok.Dość wydajny.Komin stoi dopiero 6 miesięcy ,więc jak na razie nie wiem jak z trwałością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surow 28.03.2010 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Dzieki a kolega o tym Sapro FAD 712 cos moze opowie.Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts