Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowy "Dom w lewkoniach"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 195
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
Hejka Beatko

Ale superancko Kochana to budowanie Wam idzie , tylko tak dalej :stirthepot:

Domek pieknie sie prezentuje :)

Pozdrawiam i sloneczka zycze ;)

Dzięki Edytko!!! Chłopaki robią jak umią ściany się wymurowały a od dzisiaj zaczęła się kłąść dachówka. Jaki to piękny dla nas widok:wiggle:. U Ciebie również chłopaki gonią a gonią!!! Byle tylko fajna pogoda była a robota pójdzie do przodu. Również słoneczka życzę i pozdrawiam serdecznie :hug:

Wow,

ależ tempo i jak cudownie się patrzy na taki rosnący domek.

Jakże Ci zazdroszczę... a u mnie nie ma jeszcze nawet dziury w ziemi...

Budowa idzie w super tempie, jak tak dalej pójdzie to zaraz dach będziecie mieli gotowy:)

Dzięki myszonik. Nie martw się, czytałam w Twoim dzienniku, że jutro, bądź pojutrze koparkowy przyjeżdza, czyli robota się zaczyna, więc nie ma się co martwić. Ani się obrócisz a już domek będzie stał, czego Ci bardzo życzę. Głowa do góry, pięknej pogody i więcej optymizmu!!!!:cool: Pozdrawiam!!!

łooooo mamo, zaglądam dziś do Ciebie, a tu kurde.... poszliście jak burza!! dach już na ukończeniu! masakra!! ;)

oby tak dalej!! a zamówiliście już okna?? gdzie w ogóle będziecie zamawiać? macie już coś wybrane?

pozdrawiam serdecznie!

hej gabisiek:) No chłopakom praca pali się dosłownie w rękach a do tego robią bardzo starannie co nas bardzo cieszy:) Okien jeszcze nie zamówiliśmy, ale daliśmy już do wyceny - dzisiaj nawet mąż był w Gliwicach (a później razem byliśmy w Lublińcu) i tam w oknoplaście mają nam wycenić. Mamy problem z kolorkiem bo chcemy ciemny brąz i zastanawiamy się nad kolorkami dąb bagienny lub orzech i do teraz mamy mętlik w głowie które wybrać. Pozdrawiamy serdecznie

Beatko :wiggle:

Ale pieknie u CIEBIE ..........

Normalnie powala mnie na kolana jak masz pieknie i czysto , a o budowaniu to juz nie wspomne ........ Cudnie ten dach ( dachowke ) chlopaki Ci klada :).

Buziaki i dobrej budowlanej pogody zycze :hug:

Mam nadzieje , ze z Twoim paluszkiem wszystko ok. .............. zdrowka zycze

hej gabisiek:) No chłopakom praca pali się dosłownie w rękach a do tego robią bardzo starannie co nas bardzo cieszy:) Okien jeszcze nie zamówiliśmy, ale daliśmy już do wyceny - dzisiaj nawet mąż był w Gliwicach (a później razem byliśmy w Lublińcu) i tam w oknoplaście mają nam wycenić. Mamy problem z kolorkiem bo chcemy ciemny brąz i zastanawiamy się nad kolorkami dąb bagienny lub orzech i do teraz mamy mętlik w głowie które wybrać. Pozdrawiamy serdecznie

Beatko jesli moge glosuje na DAB BAGIENNY !!!!!!! dla Waszej dachoweczki idealny kolor , orzech chyba za jasny ..... :cool:

Nie widze u Ciebie okien dachowych ???????

Hej Edytko dzięki za te miłe słowa:hug: Palec po mału się goi, w czwartek jadę na kontrolę i może już wyciąganie szwów (ale tylko 4 bo 2 są rozpuszczalne). Dzięki za to głosowanie, szczerze mówiąc ja też jestem bardziej za kolorem dąb bagienny, no ale mój mężulek nie jest do tego koloru całkiem przekonany no i tym samym mnie w to "nieprzekonanie" wciągnął. Aha okna chcę mieć ze złotymi szprosami (taki mój kaprys) dlatego też wiem, że lepiej na ciemnych oknach te szprosy wyglądają, bo na jaśniejszych już są mało widoczne. A z oknami dachowymi to masz rację nie widzisz bo nie ma;) ale będzie 8 okien, tylko chłopaki postanowili wpierw całą dachówkę położyć, a później dopiero okna będą wstawiać. Pozdrawiam serdecznie i lecę twój dzienniczek pooglądać Buziaki papa :)

A co z dachowka ktora zdejmiecie z dachu zeby wstawic okna ?

30 - 40 dachowek podstawowych plus po kilka gasiorow i szczytowych nalezy zostawic na wypadek potrzeby wymiany za pare lat , aby dachowka byla w tym samym ODCIENIU oraz gdyby nie byla juz dostepna w sprzedazy (zapewne o tym pani nie pomyslala a to niestety istotna sprawa) , natomiast reszte dachowek ktore sa w miejscu okien czyli okolo 50 sztuk wyciagniemy za niedlugo gdyz sa one wliczone w dach i je potrzebujemy na ostatnia połać dachu.

Edytowane przez andrzej belka
literowka