Beata1164 05.08.2010 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Hej myszonik:) W tym roku marzy nam się SSZ no i może ogrodzenie (siatka + thuje) no ale co z tego wyniknie to niewiadomo. Na razie zaczęły nam się żniwa, więc wiadomo - ważniejsze jest pole, no ale później trzeba będzie coś w tym kierunku robić (szczególnie mam na myśli ogrodzenie, ponieważ okna daliśmy już do wycen i wstępnie mamy obrane co i jak). Zobaczymy jak nam to dalej pójdzie - firma była to szybko zrobiła, no a teraz będzie się to dosyć ciągło, no ale może kiedyś uda nam się zakończyć - też nie chcę robić wszystkiego za szybko, bo lepiej wolniej a dokładniej no i staram się żeby wszystko było porządnie zrobione (lepiej za coś dopłacić niż w przyszłości żałować, że to mogło być tak a jest inaczej) - wszystkich błędów nie da się uniknąć ale jak najbardziej próbujemy je wyeliminować. Barierą też jest w dużym stopniu kasa, ale po malutku może kiedyś dojdziemy do końca. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.08.2010 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Hejka Beatko .... Co u Ciebie ???? Jak tam postepy z wyborem - doborem okien ? Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 20.08.2010 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Hej Edytko!!! Miło że wpadłaś U nas na razie cisza szczerze mówiąc - dalej jeszcze żniwujemy, dlatego dalsze plany budowy poszły troszeczkę w "kąt" ale na ktrótki czas na szczęście;) Okna już wybraliśmy ostatecznie i będzie jednak orzech ze złotymi szprosami (chyba łatwiejszy w utrzymaniu no i myślę, że wewnątrz -jako że jaśniejszy - będzie się lepiej prezentował niż jego konkurencja - dąb bagienny, ale szczerze mówiąc dalej gdzieś tam w głębi duszy się waham i wahać się nigdy nie przestanę, ale jest orzech i koniec!!!). Brama garażowa będzie z Normstahla lub Hormanna ale to jest uzależnione od ceny no i koloru - w końcu musimy się zabrać za te bramy, bo nie wiem, jaki jest czas oczekiwania na nie. Z drzwiami niestety dalej mam ciężko - mamy wnękę na szer, 110 i zastanawiam się czy nie zrobić drzwi z boczną szybą wąska, no ale nie wiem jak to przy filarach będzie wyglądało i z reguły te drzwi które mi się podobają to niestety mają dodatki srebrne a przy tych złotych szprosach to by nie pasowało. Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.08.2010 03:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Witaj Beatko Ja wprawdzie do montazu okien i drzwi mam jeszcze sporo czasu , ale juz zaczelam robic wyceny i przymiarki co do kolorow i parametrow .... Bardziej sklaniam sie do ciemniejszych kolorow okien , natomiast brama garazowa bedzie w kolorze elewacji czyli jasniutka ( nie chce zeby rzucala sie za bardzo w oczy ) , drzwi wejsciowe tez dylemat ...... daje sobie czas do namyslu , montaz na drugi rok wiec jeszcze troszke moge poprzebierac , a na nieszczescie jest tego wszystkiego DUZO ..... za duzo Pozdrawiam i trafnych wyborow zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 07.09.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 witaj Beatko, jaki Wy macie porządek przed domkiem, łałłł, plac boju czyściutki, elegancko:)Piękny dach macie, bardzo mi się podobają takie, cudo.co do okien to jak my wybieraliśmy to też braliśmy pod uwagę kolor orzech, w koncu zdecydowaliśmy jednak że bedzie inny, ale najładniejszy (wg. mnie) odcień orzecha ma oknoplast, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.09.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 A jednak coś się powolutku dzieje:)Napisz proszę jakiej firmy okna wybraliście ze szprostami w kolorze okien? Też planuję szprosy w kolorze okien i zastanawiam się kto to robi (pewnie każdy) i jak cenowo wypadają w porównaniu do czystych okien bez szprosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 08.09.2010 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Hej Karolinko i myszoniku. Cieszę się, że jeszcze tutaj ktoś zagląda:) Prace teraz bardzo powoli idą, ale to za sprawą pogody no a bardziej, najbardziej kasy, no ale co zrobić powolutku dotrzemy do celu a budowę rozplanowaliśmy na lata (inaczej się nie dało-kasa) więc nie spieszymy się teraz zbytnio. Niedawno był pan wymierzyć wnęki na okna no i powiedział, że nasz domek nawet by nie pasował bez szprosów (co mnie wzmocniło w mojej decyzji, ponieważ cały czas trochę się wahałam - nigdy nikt nie miał szprosów u nas w rodzinie stąd te wahania). My wybraliśmy okna z oknoplastu - profil platinum mnie urzekł i już innych nie widziałam w naszym domku szczerze mówiąc:oops:, ale też cieśla, który robił u nas dach bardzo wychwalał te okna i powiedział że oknoplast jest bardzo dobrą firmą na rynku, stąd taki wybór. Szprosy będą w kolorze okien ze względu na dalsze plany, które chcę wdrożyć w moim domku -- podoba mi się styl bardziej nowoczesny, no a złote szprosy o których cały czas myślałam, to już styl dworkowy bardziej i nie będą tak pasować np. do srebrnych uchwytów w kuchni itd. dlatego wybór padł na szprosy w kolorze okien. I tak złote szprosy to cena 28zł dopłaty za pole (jak np. dzielimi okno na krzyż - 4 części- to są 4 pola czyli 4x28zł (one mają wymiar 8mm ) natomiast szprosy w kolorze okien są grubsze 18mm i cena też droższa 35zł za pole (dokładnie to do ceny nie jestem pewna, bo okno jest jako tako wyceniane w całości, ale z tego co pamiętam -a pamięć mi bardzo szwankuje- to chyba były takie ceny jak podałam). Pozdrawiam serdecznie i powodzenia w dalszych poczynaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.09.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Dzięki za info w sprawie szprosów.U mnie an 100% będą w kolorze okien i cieszę się, że oknoplas robi ładne, bo planowałam okna od nich właśnie:)Jeszze nie rozplanowałam tych szprosów w układzie okien, ale mam trochę czasu na przemyślenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 14.10.2010 01:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Beatko hejka Przepraszam , ze zaniedbalam Twoj piekny domek i ten cudny dach ....( moja milosc ) , izolacja czesci poddasza super robi wrazenie ten kawal welny ... uwielbiam ciepelko . Decyzja z kolorem szprosow trafiona na 1000 % .... ladniejsze beda te w kolorze okien zdecydowanie .... jedynie co moze byc problemem to to , ze przez szprosy w oknach bedzie Ci wiecej ciepelka z domku umykalo ...... i na grzanie kaski wiecej pojdzie . Ale skoro juz wybralas i takie okna Tobie sie podobaja to najwazniejsze .... no chyba , ze szprosy beda klejone na zewnatrz szyby oczywiscie wewnatrz domu to pozwoli zachowac piekny wyglad i uchronic sie przed " ucieczka " ciepla .... Pozdrawiam cieplutko i do uslyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.10.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 A dlaczego przez szprosy miałoby uciekać jakieś ciepło?Nie rozumiem.Jk szprosty są wewnątrzszybowe, to np. w naszych oknach nie ma różnicy w parametracjh cieplnych okna pomiędzy oknami ze szprostami i bez nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 14.10.2010 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 No Edytko mnie też zaskoczyłaś!!! Proszę wytłumacz jak to jest z tymi szprosami bo pierwsze słysze, że takie coś może być. My będziemy mieli szprosy wewnątrzszybowe. Okienka miały w poniedziałek być ale nie ma bram garażowych i nic z tego - ale wszystko będzie pod koniec października (miejmy nadzieję, że ten termin już się nie przesunie). Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odwiedzinki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 14.10.2010 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 (edytowane) A dlaczego przez szprosy miałoby uciekać jakieś ciepło? Nie rozumiem. Jk szprosty są wewnątrzszybowe, to np. w naszych oknach nie ma różnicy w parametracjh cieplnych okna pomiędzy oknami ze szprostami i bez nich... Niestety nie jest to prawda Myszonik , nie wiem gdzie kupilas okna , ale ktos kto je sprzedawal wprowadzil Ciebie w blad ...... lub po prostu wygodniej bylo mu nie udzielic takiej informacji . No Edytko mnie też zaskoczyłaś!!! Proszę wytłumacz jak to jest z tymi szprosami bo pierwsze słysze, że takie coś może być. My będziemy mieli szprosy wewnątrzszybowe. Okienka miały w poniedziałek być ale nie ma bram garażowych i nic z tego - ale wszystko będzie pod koniec października (miejmy nadzieję, że ten termin już się nie przesunie). Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odwiedzinki!!! Hejka dziewczyny http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dance.gif Nie przez szprosy ......... ale dlatego , ze szprosy .... napisalam przez szprosy w domysle poniewaz sa one zamontowane miedzy szybami http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dance.gif Wiadomo , ze przy zakupie okien bez względu jakiego rodzaju sa to okna, nalezy zwrocic szczegolna uwage na ich parametry ..... czyli najwazniejsze ... izolacyjnosc cieplna , akustycznosc , szczelnosc no i poziom bezpieczenstwa antywlamaniowego . Zgodze sie , ze okno ze szprosami jest moze bardziej eleganckie i urokliwe, ale szprosy umieszczone wewnatrz szyb powoduja obnizenie ich izolacyjnosci cieplnej i wykraplanie się pary wodnej w tych miejscach. Kazdy szanujacy sie sprzedawca powinien o tym poinformowac potencjalnego kupujacego o tym , ale nie oszukujmy sie wykonanie takich okien jest duzo trudniejsze, zatem ich cena tez jest odpowiednio wyzsza , a co za tym idzie wiekszy % zysku z ich sprzedazy dla dealera danego producenta okien . Dlatego Beatko w/g mnie alternatywnym rozwiazaniem sa – szprosy zawieszane, ktore imituja "prawdziwa" konstrukcje, a jednoczesnie latwo je zdemontowac, dzieki czemu nie utrudniaja mycia okna ....... i najwazniejsze nie obnizaja wspolczynnika U. Pozdrawiam dziewczyny http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif...... Jesli macie watpliwosci co do mojej wypowiedzi to zawsze warto zadzwonic w kilka miejsc ( najlepiej bezposrednio do producenta okien ) poza tym jesli kupujecie okna warto poprosic o certyfikat ..... klopotliwym moze byc sprawdzenie parametrow pojedynczej sztuki okna ( ale jest to wykonalne ) " na wyrywki " zazyczyc sobie aby izolacyjnosc ( wspolczynnik przenikania) zostal sprawdzony ....... Edytowane 14 Października 2010 przez Edyta M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.10.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2010 EdytaPowiem szczerze, że niewiele z tego zrozumiałam... w jaki sposób te wewnątrzszybowe szprosy miałyby negatywnie wpływać na izolacyjność okna tego nie wytłumaczyłaś.Są gdzieś w necie jakieś dane na ten temat? Skąd masz tę wiedzę?Mam zamówione okna z oknoplasu - evolution 2 z termoramką i szprosami wewnątrzszybowymi, osobno wyliczone parametry dla każdego okna i u mnie wskaźnik jest ok. 0,9 tego czegoś tam..Jak dla mnie zadowalający. Mój sprzedawca natomiast, a właściwie sprzedawczyni naprawdę rzetelnie informowała o wadach i zaletach poszczególnych rozwiązań ( w tym wadach rozwiązań, które są droższe), więc jakoś nie chce mi się wierzyć, aby miała to celowo przemilczeć. W sumie wszytsko mi jedno, bo i tak zamówienia nie zmienię, dla jakiejś tam 0,1 nie zrezygnuję ze szprosów, bo mi nijak mój dom bez nich się nie widzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 17.10.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witam Beatko:) Trafiłam do Twojego dziennika przypadkiem i jestem zachwycona szybkim postępem prac na Twojej budowie. Fajny projekt i śliczny dach.Jak rozumiem na razie mała przerwa w budowaniu? Chciałabym być już na tym etapie co Ty.Ja mam już uprawomocnione PnB, ale zaczniemy dopiero na przyszła jesień. Na razie się rozglądam. I właśnie w związku z tym prosiłabym Cię o namiar na Twoja ekipę budowlaną i Panów od dachu.Jeśli można prosić oczywiście. Pozdrawiam.Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 17.10.2010 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witaj anecik w moich progach. Dzięki za miłe słowa, nieskromnie powiem, że nam też się bardzo podoba ten domek i cieszymy się, że ekipa zrobiła kawał dobrej roboty (wszystko wybudowali tak jak sobie tego życzyliśmy no i ten dach - tej pracy w szczególności się baliśmy, no ale nie ma co cieśle też okazali się fachowcami). Namiary na nich wysłałam Ci na priva. My teraz czekamy na okna, drzwi i bramy garażowe - miały być jutro, ale bram jeszcze nie ma (a chcemy, żeby wszystko naraz wstawili, bo to jedna firma będzie wstawiać) i wstępnie na czwartek w przyszłym tygodniu się umówiliśmy, no ale co z tego wyjdzie to zobaczymy. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 17.10.2010 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Beatko milego tygodnia zycze http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dance3.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 18.10.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Witam Cię serdecznie. Dzieki śliczne za szybka odpowiedż. Będę Cię odwiedzać i podglądać. Można Pozdrowienia. Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 18.10.2010 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Edytko dzięki Również Wam życzę miłego tygodnia, pełnego samych miłych wrażeń. Anetko jasne, że można mnie odwiedzać Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.10.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Beatko a kiedy w Was montaż okien, bo jakoś chyba albo przegapiłam, albo nie doczytałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata1164 18.10.2010 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Hej Myszonik. U nas miał być dzisiaj montaż okien, ale z powodu bram garażowych termin ten został przesunięty i ma być pod koniec października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts