Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowy "Dom w lewkoniach"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 195
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myszonik i Nalepiok dziękuję bardzo za te pochwały (one mnie jeszcze bardziej umacniają w przekonaniu, że dobrze zrobiłam tak jak zrobiłam;)) Myszonik nie martw się z tym przesunięciem terminu, nam też 2 razy aż przesuwali termin, ale jak się czekało to straszna taka ciekawość była, jak to wyjdzie, jak to będzie wyglądało itd, no a teraz jak już są to zaczyna być cisza na budowie i brakuje takiej małej adrenalinki co, jak i gdzie. Pozdrawiam Was serdecznie

• 2 weeks później...

Beatko z prezentami to roznie bywa ..... najczesciej sami sobie je robimy teraz w postaci zakupow budowlanych ..... u mnie etap drzwi zamkniety przelew wysylam w tym tygodniu ....... jeszcze chce dopiac sprawe bramy garazowej zeby " zamknac sie " na 7% podatku VAT ..... i w tym roku koniec zakupow UFFFFFFF .........

Pozdrawiam cieplutenko , a jak tam Twoje thuje ?????:D

Hej Edytko. Moje thujki są całe zaśnieżone (takie małe, że śnieg je całe przykrył;)) więc nie wiem jak tam im pod śniegiem jest, ale szczerze mówiąc coś ciemno to widzę, no ale zobaczymy jak będzie. Ogólnie już mi się przed tymi śniegami coś nie podobały (jakieś takie dziwne były na pewno nie miały kolorów takich jak bym chciała, mąż to tłumaczy tym, że na zimę tak się z choinkami dzieje, ale to mi się nie podoba - a w szczególności ten gatunek ponoć miał być całą zimę ładny zielony, ale coś z tym zielonym nie za bardzo). Zobaczymy co i jak, szkoda by było kasy, czasu i tej pracy poświęconej przy sadzeniu drzewek. Pozdrawiam serdecznie PS. Śliczne drzwi wybrałaś do swojego domku no i ten kolor:yes:!!!

Beatko trzymam kciuki za krzaczuszki tak jak piszesz szkodaby bylo pracy i pieniedzy gdyby sie zmarnowaly biedactwa :hug:.

U siebie planuje w przyszlosci tylko iglaki zasadzic ....... najlepiej gdyby udalo sie kupic juz takie wieksze ...... :yes:

Dzieki za komplementy drzwi ... kolor bedzie chyba troche jasniejszy niz na wizualizacji ( orzech ) takie sobie wymyslilam .... WROTA :lol2: mam tylko nadzieje , ze jakos sie wpasuja w chalupke .....

Buziaki zostawiam :hug:

Hej Edytko. Moje thujki są całe zaśnieżone (takie małe, że śnieg je całe przykrył;)) więc nie wiem jak tam im pod śniegiem jest, ale szczerze mówiąc coś ciemno to widzę, no ale zobaczymy jak będzie. Ogólnie już mi się przed tymi śniegami coś nie podobały (jakieś takie dziwne były na pewno nie miały kolorów takich jak bym chciała, mąż to tłumaczy tym, że na zimę tak się z choinkami dzieje, ale to mi się nie podoba - a w szczególności ten gatunek ponoć miał być całą zimę ładny zielony, ale coś z tym zielonym nie za bardzo). Zobaczymy co i jak, szkoda by było kasy, czasu i tej pracy poświęconej przy sadzeniu drzewek. Pozdrawiam serdecznie PS. Śliczne drzwi wybrałaś do swojego domku no i ten kolor:yes:!!!

witaj Beatko, troche sie zdziwiłam co z tymi krzoczkami, przemarzły by?

nasze sa zielone, nie wygląda na to żeby cos im było, jedynie boje sie że mokry śnieg jak zalegnie to może je połamac.

Hej Karolinko. Właśnie nie wiem, co może z nimi być,czy chore, czy przemarznięte.........Teraz pod śniegiem to nie wiem jakie są, ale wcześniej takie brązowe mi się wydawały a thuje smaragd miały być cały czas ładne zielone, no chyba że nie dostaliśmy tego co chcieliśmy (kupowaliśmy z allegro, może dostaliśmy inny gatunek aniżeli zamawialiśmy) Jak je otrzymaliśmy to były zielone, a co z nimi się stało, to nie mam zielonego pojęcia. Pożyjemy zobaczymy oby było wszystko ok bo tak bardzo mi się żywopłot podoba właśnie z tych thuji. Pozdrawiam serdecznie i życzę całych (nie połamanych) i dorodnych krzaczków:)

• 2 weeks później...

W te święta magiczne,

życzenia ślę liczne.

Pachnących jodełek z ogromem światełek.

Pod obrusem sianka, a za oknem bałwanka.

Prezentów pod choinką od Mikołaja z wesołą minką

Ciepła rodzinnego w Dzień Narodzenia Pańskiego.

Dużo jedzenia na stole,

NIECH TE ŚWIĘTA BĘDĄ WESOŁE!!

Hej, hej Karolinko:) U nas przygotowania już prawie zakończone - choinka postrojona, okna przystrojone, wszystkie serwetki, figurki świąteczne wystawione, domek wysprzątany jeszcze tylko podłogę umyć i jakieś ciasto upiec i czekamy na święta:yes:. W tym roku prezenty jedynie dzieciom kupujemy - oszczędzanie na domek - no ale coś za coś. Na wieczerzę wigilijną idziemy do moich rodziców ( w ubiegłym roku byliśmy u teściów i tak co roku raz do moich raz do męża rodziców chodzimy) W kolejne dni również po rodzicach będziemy chodzili, także święta praktycznie u rodziców (teściów) spędzamy - ale się mamy dobrze czyż nie??:cool:. Pozdrawiamy serdecznie i jeszcze raz zdrowych i radosnych świąt życzymy!!!