Honya 21.11.2014 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 tomekwa, cieszę się,że się podoba powoli robimy szafy, w przedpokoju już stoi tylko bez frontów w sypialni będziemy w niedzielę montować, kupiliśmy łóżko do sypialni co prawda, nie takie jakie było w marzeniach,ale i to daje radę (lubimy Ikea za pomysły i ceny) bardzo się cieszymy,że zdecydowaliśmy się na ogrzewanie podłogowe w całym domu, komfort użytkowania jest świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 25.11.2014 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Wiosną zaczniemy działać z elewacją. Na etapie projektowania zrezygnowaliśmy z drewna i łupka (za drogo a ustalenia były: ma być dom tani w budowie i utrzymaniu.) Będziemy ocieplać tylko ścianę zachodnią i kłaść tynki (kolor elewacji- złamana biel- dokładnie jeszcze nie wiem jaka ). Dzisiaj oglądałam na domo+ program: Jak tanio wybudować dom http://www.domoplus.pl/program/full/jak-tanio-zbudowac-dom_42942 w programie jako przykład pokazali: http://homeli.co.uk/fiscavaig-eco-home-on-the-isle-of-skye-by-rural-design-architects/, była mowa o taniej elewacji z drewna.....taaaa u nas i drewno i łupek drogi bardzo.... Drogę dojazdową mamy zrobioną: wykorytowane, potem położyliśmy gruz, ubiliśmy porządnie,a na wierz poszedł: zerwany asfalt z jakiejś tam drogi i ponownie ubite walcem. Bardzo dobrze się to wszystko zachowuje, wygląda przyzwoicie. Wczoraj wjechał zestaw 30 tonowy i nic się z drogą nie stało. Przed domem na ten moment jest wykorytowane i nawieziony gruz.....na kostkę nas nie stać...nie wiem jak to wykończymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 29.11.2014 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Ogrzewanie podłogowe nie jest korzystne dla stojących bezpośrednio na podłodze roślin. Mąż mój zacny był dzisiaj w Ikea i miał kupić na tzw. tym czas, dopóki czegoś nie wymyślę stojak na trzy rośliny. Kupił nie taki jak planowałam....i tak się u nas zrobiło, jak u cioci na imieniach....nie patrzcie na tło, bo to jeszcze nie ogarnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMDWM 23.02.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Hej Honya Pokaż jak umieściłaś "Dobry wiatr" Joanny Burdy! I Syrenkę Podjazdu zazdroszczę, u nas błoto... A elewację zrobiłam za Twoją radą złamaną biel. wybrałam lekko szary, ale i tak wygląda na biały (caparol), będzie jeszcze betonowy narożnik A w kwietnik włóż same paprocie i też będzie fajnie Super łóżko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 01.03.2015 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Cieszę się,że na coś się przydałam Dobry wiatr- wisi sobie na ścianie w sypialni miło jest spojrzeć z rana (częściowo zakrywa pękniecie na ścianie...niech sobie pęka spokojnie do remontu za pięć lat ) Syrenka jeszcze nie ma swojego miejsca...na razie stoi oparta o ścianę po drugiej stronie. Nie mam jeszcze drzwi do szaf i przez to mam poczucie nieporządku. Jeszcze trochę muszę poczekać droga co prawda jest już do użytku, ale podjazd do domu na razie jest tylko gruzem wysypany.....nie wiem jak długo utrzyma się ten stan pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts