Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Green Field- dziennik budowy.

Recommended Posts

rere79 dziękuję :)

mam zdjęcia!! wczoraj zalane posadzki na dole,jeszcze świeże, widać jak schną: przy oknach najszybciej, całość wygląda moim zdaniem bardzo dobrze.....no jak wyszlifowany beton hahahha szarości przenikają się, jest surowo! są drobne mankamenty do poprawki,ale to można usunąć....nie robi błedów ten co nic nie robi :)

firma do polecenia dalej http://www.jaws-inwest.pl/kontakt.php

beton1.jpg

betonn3.jpg

Edytowane przez Honya

• Odpowiedzi 384
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

schną nam posadzki, robią się jasno popielate.....hmmmm wolałbym te ciemniejsze,ale cóż :)

w ramach cieszenia pojechaliśmy do takiego sklepiku w lesie gdzie sprzedają różne rzeczy tzw. końcówki serii

i kupiliśmy sobie meble ogrodowe hahahah

co prawda widac niewielkie ślady, małe rysy ale i cena była bardzo dobra, za komplet 6 krzeseł (regulowanych) i stół z czarnym szklanym blatem zapłaciliśmy 990zł

tu zdjęcie oryginalne producenta http://www.blokker.nl/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDetails?storeId=10001&langId=-104&catalogId=10002&categoryId=42265&productId=49166

2013-05-10_18.27.25 (1).jpg

Edytowane przez Honya

posadzki nabrały jasnoszarego koloru :)

jutro montaż drzwi wejściowych,

schody zamówione :) załączyłam prostą wizkę ;)

w poczatkowym założeniu: schody/ stopnice miały się "schodzić" z podstopnicą tworząc kąt prosty....ale po przemyśleniu (choć gorzej bedzie to wygladało) zamówiłam stopnice z tym wystającym "noskiem" zwał jak zwał ;)

no i poręcz dodatkowo na dole przy podeście

zasugerowałam się opinią koleżanki, która z racji problemów z chodzeniem stwierdziła: starzejecie się kochani.....mi jest to cały czas potrzebne,a wam za chwilę...no i tak wyszło

desig designem, życie życiem ;)

2013-05-13 15.13.32.jpg

U-70 3D.jpg

Edytowane przez Honya

Dziekuję bardzo :)

dzisiaj dzień zamawiania :)

pojechałam do firmy która dla nas schody wykonuje, na miejscu akurat mieli takie jak wcześniej mi się marzyły: bez noska: weszłam, zeszłam...o podstopnicę nie uderzałam czyli, zmieniłam koncepcję i poprosiłam o wykonanie stopni bez noska ( dobrze,że dzisiaj pojechałam bo w poniedziałek już by było za późno :)

wziełam od nich kawałek drewna aby poszukać odpowiednich drzwi

aaaa. zapomniałam....chyba stół u nich zamówimy: z tego samego drewna na grubych prostych nogach dla 8 osób- cena fajna moim zdaniem 1000zł netto

z kawałkiem drewna pojechałam do sklepu z drzwiami......i tu porblem: NIE DA SIĘ dobrać kolorystycznie drzwi tanich w okleinie ( mam co prawda wycenę drzwi z tego samego drewna co schody,ale jednak muszę trzymać się budżetu- drewniane nie wchodzą w grę.

Skończyło się na tym,że zamówiłam drzwi takie jak wczesniej sobie upatrzyłam Pol-skone Simple....chyba mam trochę fuksa bo właśnie wprowadzili opcję bezprzylgową tzw simple duo http://www.drzwi.pl/katalog/nowosci-2013/pol-skone/drzwi-malowane/drzwi-simple-duo-0.html

Pojechałam również do trzech sklepów z płytkami i armaturą: ceny na tych samych płytkach róznią się tylko o 1 zł na +/-

wybrałam przez to sklep który oferował najlepszą usługę: planowanie łazienki (owszem w każdym to robią,ale w tym jednym szczególnym pochylają się nad klientem bardziej tzn. można być przy projektowaniu i na gorąco wprowadzać korekty- w osobnym bardzo zacisznym pomieszczeniu- dla mnie genielnie)

Umówiona jestem na poniedziałek z osobą, która dokładnie wymierzy łazienki :), przyjedzie również Pan, który wymierzy drzwi :)

Edytowane przez Honya

Honya, piękne posadzki! Ja właśnie się do tego przymierzam, cóż, wiedziałam, że mnie wyprzedzisz. W ogóle wszystko mi się podoba u Ciebie, ale to nie nowość, nie? I drzwi masz cudne :)

Drzwi wewnętrzne też mi się podobają, są na mojej liście, bo będę potrzebować jednych normalnie otwieranych białych :) I schody bez kapinosa też uważam za ładniejsze. Kurka, chyba jakieś moje alter ego się buduje ;)

Edytowane przez bury_kocur

zamówiłam drzwi wewnętrzne szt 7 z klamkami wow ;)

dokupiłam wełny 5 cm do docieplenia dachu ( 20cm już dawno leży i czeka do soboty)

płyty kartongips, wszelkie ustrojstwa do montażu, farbę podkładową, coś tam do wyprawek, czyściki i skrobaczki (zwał jak zwał)

ekipa samopomocowa umówiona na sobotę- grila zrobimy bedzie fajnie :)

wprowadziłam zakaza narzekania, mówienia (kolejnym odwiedzającym budowę czyt: dostawcy towaru, sprzedający drzwi, fachowcy od płytek, wykończeniówek itd):

- to zrobiłbym inaczej

- dlaczego nie kupiłaś lepszych- te:.....tu wpisz dowolne....są lepsze

- oni tak zawsze robią,a ja muszę poprawiać

- wszyscy robią teraz półkę, nie kupuj szafek pod umywalkę- po dwóch latach bedziesz wymianiała

no i najważniejsze: zakaz robienia min pt.: JA WIEM WSZYSTKO JA SIĘ ZNAM

koniec!

budowa jest moja, jest wynikiem różnych kompromisów, nic nikomu do tego, TO MÓJ DOM

Honya zamowilas drzwi bezprzylgowe czy przylgowe? Mozesz napisac cos wiecej?Ktore wzielas oscieznice,czy drzwi pelne czy plaster miodu i jesli to nie tajemnica moge wiedziec cene za szt (bez klamek) tak dopytuje bo wczoraj tez wyslalam zapytanie do okolicznej firmy z tym ze nie bylam zdecydowana ktora wersje wybrac i mam otrzymac wycene wiec mialabym porownanie :-)))