Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Green Field- dziennik budowy.

Recommended Posts

Honya - współczuję problemów z podłogą. Zdarza się i nie ma co rozpamiętywać. Z gresów pewnie adres znasz, ale podsyłam: http://www.outlet-villeroy-boch.pl. Jak masz dobrego fliziarza (w Twoich stronach zdaje się nazywają ich kafelkarzami ;)) to II gatunek mu nie straszny, a nie znalazłem lepszego stosunku jakości do ceny.

• Odpowiedzi 384
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dr_au, teraz to wszystko na cito musimy zrobić bo "kafelkarz" wchodzi w środę z samego rana :)

podobno jest dobry, nie tani, ale nam dał całkiem dobre ceny.....i też mówił,aby kupić II gat- bo sobie z tym poradzi...tylko zaznaczył: nie chińskie

nie ma czasu z outlet kombinować,

mam już jakieś typy....w poniedziałek jeszcze pobiegam po innych sklepach...trzymaj kciuki proszę :)

Ja trzymam! W tajemnicy Ci zdradzę, że swego czasu przejrzałam płytki betonopodobne, właśnie w razie niepowodzenia (w sensie, gdyby nikt nie chciał się podjąć tych posadzek) i niektóre są bardzo dobrze zrobione - jedyne, co mi się nie podobało, to fuga. Same płytki - bez zarzutu. A będziesz w ogóle robić a la beton czy całkiem co innego?

jeszcze nie wiem

te tanie a'la beton to wygladają tak... wypadają tak jakbym wadę wzroku miała ;)

zastanawiam się na białymi,ale rozumiesz nie biały szpitalny....

poniedziałek-wtorek podejmę decyzję

cały czas zastanawiam się nad żywicą, widziałam w jednym domu, pogadałam z właścicielką...ona zadowolona 2,5 roku używa, pogłaskałam, podotykałam, zakochałam się :)

wszystko i tak jest poza naszą kalkulacją

za gresem: na plus jest większa trwałość

kombinując z tanim gresem to i tak mi wyjdzie jakieś 100zł za m2 z położeniem i fugą

żywica 120 za m2

żywica byłaby najlepsza, to prawda

okazało się jednak,że zamawiając żywicę tylko na sam dół to cena już nie byłaby 120zł tylko dużo większa (wykonawca nie był skory do dalszych kalkulacji)

zdecydowaliśmy się położyć płytki 60x60 na całym dole, pomaga nam w zakupach koleżnaka, która ma większe możliwości negocjacji cen

proponowane przez nią płytki są ok- taki beton, tylko,że w płytkach

szukając plusów w całej tej sytuacji: posadzka jest równa jak stół więc można kłaść je na bardzo cienki klej.

Widać tak miało być :) jak to mawiają: nie ma przypdaków są tylko znaki.

Co prawda, budżet nadszarpnięty....ale może nie będziemy żałować ;)

• 2 weeks później...
Cześć Honya, uroczyście donoszę, że wczoraj zamówiłam i zapłaciłam za beton na górę, a w poniedziałek będzie robiona posadzka. Życz mi powodzenia, bo trochę się boję... Następna tura w czwartek (dół).

oczywiście zyczę najpiękniejszej posadzki :) trzymam kciuki aby wszystko wyszło zgodnie z planem

u nas dzisiaj był Kierownik budowy, poprosilismy go o interwencje w sprawie łazienek (próbowano nam wmówić,że krzywe jest proste)

mam nadzieję,że dobrze wszystko zostanie poprawione

wykończeniówka naprawdę wykańcza :(

też pracujemy w usługach, swoje prace wykonujemy perfekcyjnie....to nie tylko ma mieć wartość użytkową, ale również estetyczną, z olbrzymią dbałością o najmniejszy detal

siedzisko KS.jpg

Edytowane przez Honya

wykonawca "znalazł dystanse" poprawia, każdą mała płytkę kładzie na nowo...cóż sam sobie roboty dołożył

czekam aż skończy, zapłacimy i sie pożegnamy

do płytek na podłogę zamówiłam już innego fachowca, który w sierpniu przyjedzie z Norwegii i poświęci nam trochę swojego czasu