dr_au 01.06.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Honya - współczuję problemów z podłogą. Zdarza się i nie ma co rozpamiętywać. Z gresów pewnie adres znasz, ale podsyłam: http://www.outlet-villeroy-boch.pl. Jak masz dobrego fliziarza (w Twoich stronach zdaje się nazywają ich kafelkarzami ) to II gatunek mu nie straszny, a nie znalazłem lepszego stosunku jakości do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 01.06.2013 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 dr_au, teraz to wszystko na cito musimy zrobić bo "kafelkarz" wchodzi w środę z samego rana podobno jest dobry, nie tani, ale nam dał całkiem dobre ceny.....i też mówił,aby kupić II gat- bo sobie z tym poradzi...tylko zaznaczył: nie chińskie nie ma czasu z outlet kombinować, mam już jakieś typy....w poniedziałek jeszcze pobiegam po innych sklepach...trzymaj kciuki proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 01.06.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Ja trzymam! W tajemnicy Ci zdradzę, że swego czasu przejrzałam płytki betonopodobne, właśnie w razie niepowodzenia (w sensie, gdyby nikt nie chciał się podjąć tych posadzek) i niektóre są bardzo dobrze zrobione - jedyne, co mi się nie podobało, to fuga. Same płytki - bez zarzutu. A będziesz w ogóle robić a la beton czy całkiem co innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 01.06.2013 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 jeszcze nie wiem te tanie a'la beton to wygladają tak... wypadają tak jakbym wadę wzroku miała zastanawiam się na białymi,ale rozumiesz nie biały szpitalny.... poniedziałek-wtorek podejmę decyzję cały czas zastanawiam się nad żywicą, widziałam w jednym domu, pogadałam z właścicielką...ona zadowolona 2,5 roku używa, pogłaskałam, podotykałam, zakochałam się wszystko i tak jest poza naszą kalkulacją za gresem: na plus jest większa trwałość kombinując z tanim gresem to i tak mi wyjdzie jakieś 100zł za m2 z położeniem i fugą żywica 120 za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 01.06.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Zrób źywice. Masz na dole o ile dobrze liczę około 40-50 m. To maksimum 1000 zł różnicy, a do twojego domu nie pasuje gres tylko jednolita płaszczyzna podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 03.06.2013 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 żywica byłaby najlepsza, to prawda okazało się jednak,że zamawiając żywicę tylko na sam dół to cena już nie byłaby 120zł tylko dużo większa (wykonawca nie był skory do dalszych kalkulacji) zdecydowaliśmy się położyć płytki 60x60 na całym dole, pomaga nam w zakupach koleżnaka, która ma większe możliwości negocjacji cen proponowane przez nią płytki są ok- taki beton, tylko,że w płytkach szukając plusów w całej tej sytuacji: posadzka jest równa jak stół więc można kłaść je na bardzo cienki klej. Widać tak miało być jak to mawiają: nie ma przypdaków są tylko znaki. Co prawda, budżet nadszarpnięty....ale może nie będziemy żałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 03.06.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 No to w sumie masz mój wariant B Czyli - nie będzie źle. Napisz, jakie to płytki, jak już kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 03.06.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 jeszcze nie kupiłam, ale pojechałam specjalnie 30km dalej, aby dotkną i sprawdzić Płytka gresowa NordCeram Loft Grey 60x60 koleżanka jeszcze sprawdzi co i jak można zadziałać, jeśli dadzą dobrą cenę to biorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.06.2013 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 A to znam, też mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 05.06.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 kominek i bojler zamontowany, czekamy na bufor..Pan kafelkarz dzisiaj zaczął kłaść płytki w łaziencepłytki na podłogę zamówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 05.06.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Ciesze się, że się wszystko poukładało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 05.06.2013 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Moniko , koszty się zwiekszyły i to nie tylko o zakup materiałów, ale również o dopasowanie: schodów i drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sława05 14.06.2013 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witaj Honya, współczuje z powodu betonowego niewypału. Czy mogłabyś mi przesłać na priv wycene Twojej betonowej podłogi? Jak narazie zbieram informacje, jednak po cichu marze o betonowych posadzkach Jakie postępy u Ciebie? pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 14.06.2013 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Cześć Honya, uroczyście donoszę, że wczoraj zamówiłam i zapłaciłam za beton na górę, a w poniedziałek będzie robiona posadzka. Życz mi powodzenia, bo trochę się boję... Następna tura w czwartek (dół). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 15.06.2013 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 (edytowane) Cześć Honya, uroczyście donoszę, że wczoraj zamówiłam i zapłaciłam za beton na górę, a w poniedziałek będzie robiona posadzka. Życz mi powodzenia, bo trochę się boję... Następna tura w czwartek (dół). oczywiście zyczę najpiękniejszej posadzki trzymam kciuki aby wszystko wyszło zgodnie z planem u nas dzisiaj był Kierownik budowy, poprosilismy go o interwencje w sprawie łazienek (próbowano nam wmówić,że krzywe jest proste) mam nadzieję,że dobrze wszystko zostanie poprawione wykończeniówka naprawdę wykańcza też pracujemy w usługach, swoje prace wykonujemy perfekcyjnie....to nie tylko ma mieć wartość użytkową, ale również estetyczną, z olbrzymią dbałością o najmniejszy detal Edytowane 15 Czerwca 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 19.06.2013 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 wykonawca "znalazł dystanse" poprawia, każdą mała płytkę kładzie na nowo...cóż sam sobie roboty dołożyłczekam aż skończy, zapłacimy i sie pożegnamydo płytek na podłogę zamówiłam już innego fachowca, który w sierpniu przyjedzie z Norwegii i poświęci nam trochę swojego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.06.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 No i bardzo dobrze jak już poprawiasz i płacisz, to przynajmniej niech to jakoś przyzwoicie wygląda. Czekam na zdjęcia z odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 19.06.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 swoje prace wykonujemy perfekcyjnie....to nie tylko ma mieć wartość użytkową, ale również estetyczną, z olbrzymią dbałością o najmniejszy detal Potwierdzam, potwierdzam . Miałam zaszczyt dotykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 19.06.2013 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 demon no to możesz wyobrazic sobie nasze wkurzenie kiedy ktoś wmawia,że krzywe jest proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 19.06.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Honya rozumiem Cię doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts