Honya 29.06.2013 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Dzisiaj, właściwie już wczoraj mieliśmy ambitny plan wykonania końcowego docieplenia i sufitu w pokoju Juniora. Mój brat i mąż działali Za dużo nie zrobili bo okazało się,że dziwnie zniknęły z budowy dwie paczki wkretów.Było już po 14-tej i już nic nie udało się kupić (chyba,że dojechać 30km do większego miasta i zrobić zakupy w castoramie- co zupełnie się już nie kalkulowało) Zamontowali jedynie "rusztowanie" na ścianach, skupiając się na poziomach. Różnice były 2mm. W pralni, gdzie fachowiec robił- na szerokości 1,2m różnica 2 cm. Już wiedzą jak to zrobić...w następną sobotę powinno pójść lepiej i szybciej Generalnie to wielka głupawka była (już chyba z niemocy) z jednym podstawowym tekstem :" jakby to szalony Stiv zrobił? my jesteśmy lepsi" Posprzatałam na parterze bałagan po pracach instalatorskich, wyrzuciłam kartony z błotem. Zrobiłam wyprawki na ścianach. Przeszlifowałam.....i jednak (nie ma co robić po taniości) konieczne sa gładzie po całości. Tynki gipsowe, zacierane, same w sobie to badziew. Mamy miesiąc na wykonanie gładzi samodzielne. Poświęcimy ten miesiąc z naszej pracy zawodowej i zamiast kończyć o 20-tej zakończymy o 17-tej, aby działać na budowie. Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 21.07.2013 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 (edytowane) jutro wchodzi ekipa, która ma wykonać: obróbka okien: dołozenie 2cm styropianu wokół ram, założyć siatkę i klej na ściany zewnętrzne, w czwartek przychodzi Pan wykonać gładzie na ścianach na parterze ( na więcej na razie nie znajdzie czasu), do jego przyjścia mam zagruntować ściany- OK cos się wreszcie posunie dalej Edytowane 21 Lipca 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 21.07.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Fajnie Jesteście już tak daleko, że chyba końcowe odliczanie włączasz, co? Piękny dom będzie, już sobie wyobrażam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 21.07.2013 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 bury_kocie wrzuciliśmy na luuuz i daliśmy sobie czas...na spokojnie...minęła nam presja szybkiego wprowadzenia się mieszkać mamy gdzie, kasa z kredytu się kończy, mieszkanie jakoś nie chce się sprzedać...może do gwiazdki się uda całe szczęście minął kryzys pod tytułem: oj, tam oj tam...36m2 nam wystarczy... bardzo dziękuję za wsparcie, że w nas wierzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 21.07.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Wierzę w to, że na dobre rzeczy warto czekać Przyjdzie wcześniej czy później, ale widzę, że już niedługo w każdym razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 21.07.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Honya juz jestescie na ostatniej prostej!!! Zobaczysz,juz teraz pojdzie z gorki,najgorsze za Wami! Bedzie cudnie a ja trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 25.07.2013 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 (edytowane) wreszcie dobry dzień okazało się,że Pan od ścian to kolega z lo co klasa mat-fiz to mat-fiz kąty proste się znalazły Grzegorz przywrócił mi wiarę w człowieka! serio,serio Nie ma przypadków...są tylko znaki dostaliśmy deskorolkę Edytowane 25 Lipca 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 25.07.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Nie ma przypadków, Honya Pozdrawiam siostrzany mat-fiz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 25.07.2013 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 kolejne spójne mat- fiz hahahah siostro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 25.07.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 W sumie myślę, że ta dyscyplina umysłowa może mieć jakieś przełożenie na preferencje estetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 25.07.2013 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 ja już jestem absolutnie o tym przekonana już nie wspomnę o jakości rozmowy tudzież wizualności Grzegorz jest siatkarzem, nauczycielem w-f, takim wiesz: dbającym o swoich uczniów no i te kąty proste iiii rozmowy o górach i szlakach gdzie byliśmy,co doświadczyliśmy dodatkowa rzecz: czystość w pracy, sprzęt po pracy: z dbałością wielką umyty.....jestem pod wrażeniem, wreszcie! pomagam jak tylko mogę: donoszę, podaję, sprzatam genialnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 25.07.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Miło Cię widzieć wreszcie zadowoloną Ile uśmieszków w jednym poście I to jaki powód do radości - że można być "przynieś, podaj, pozamiataj" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 25.07.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 I love you Bury Kocie cieszę się tym bardziej, że jutro gładzimy i szlifujemy ja do 175 - bo tam dosięgnę ...może ciut wyżej, a resztę Grzegorz:) bosko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.07.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Honya nie martw się tak budową, powiedz sobie ,że tak ma być widocznie miałaś miedz popaprańców co nie potrafią robić i dalej szukaj lepszych; szkoda się wypalać , zostaw siły na inne fajne rzeczy- liczy się naprawdę zdrowie , reszta jest nieważna , jakoś pójdzie.Głowa do góry i walcz dalej. Możesz pokazać fotkę domu z zewnątrz? Jakie wymiary ma twój domek po obrysie? I jeśli możesz podaj -projektantkę? Bo była to kobieta? prawda?Podaj na priv -jeśli oczywiście możesz ale to chyba nie problem?dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 26.07.2013 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 (edytowane) acca5 dom w obrysie ma 13,40m/ 6,50m (dzięki ściance kolankowej 170cm uzyskaliśmy 126 m2 ), zdjęcia zrobię jutro jak Panowie zakończą kłaść siatkę i klej (parapety będą dopiero za tydzień)- reszte info na pw Dziękuję za miłe słowa i wsparcie Jestem z tej ekipy bardzo zadowolona czysto, schludnie pracują, sprzatają po sobie, informują o problemach, ale nie tak, wiecie, nachalnie.... Milosniczka prostoty , dziękuję za dobre słowa dobra ekipa= dobry nastrój w drugim tygodniu sierpnia wchodzi Pan od płytek, Grzegorz bedzie miał jeszcze czas pod koniec sierpnia to pomoże przy sufitach na górze ( jednak mój mąż Bogdan nie daje rady....no nie da się wykonywać dobrze swoją pracę i znaleźć jeszcze czas na prace na budowie,zwyczajnie nie da się) Edytowane 28 Lipca 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 29.07.2013 01:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) wróciliśmy o 1-ej w nocy po pracy ze zmeczenia zasnąć nie potrafię....powiem tylko tyle,że zadowolenie ze swojej własnej pracy zawodowej dodaje skrzydeł oddać perfekcyjny produkt to jest powód do dumy Edytowane 29 Lipca 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 01.08.2013 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Grzegorz wczoraj skończył gipsowanie i szlifowanie. Dzisiaj sprzatałam i...tak jakoś mało widać część ścian zagruntowałam. Mam już przyciete parapety, w sobotę będą montowane. Siatka z klejem na elewacji położona- będzie ten stan dosyć długo...do czasu sprzedania mieszkania nie ruszymy z tynkowaniem i malowaniem. Wiem już,że szara elewacja być nie może. Pomalujemy ja na biało. Jutro spotkanie z Andrzejem i mam nadzieję,że od poniedziałku będą kładzone płytki na podłodze. Kasy z kredytu wystarczy jeszcze na: opłacenie Andrzeja, montaż drzwi wewnetrznych i montaż schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 03.08.2013 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Jednak parapety dzisiaj nie zostały zamontowane. Wczoraj zadzwonił Pan i powiedział,że prace mu się przesunęły, przeprasza...ok rozumiem, poczekamy do następnej soboty Mam problem: Panowie zabezpieczyli ramy okien i drzwi taką taśmą niebieską ( która świetnie odchodzi) na cześć okien im zabrakło i pokleili taką zwykłą do pakowania paczek. Nie wszystko dobrze odeszło...na największym oknie na dole został klej....nie wiem czym to usunąć Macie jakieś patenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.08.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Pięknie u Ciebie - ależ ja jestem monotonna, w kółko to samo ględzę Taśmę nie wiem czym się usuwa, ale może warto posmarować różnymi substancjami i zobaczyć, co podziała? Naklejki niedokładnie zerwane (z tym lepkim, twardym klejem, który zostaje i irytuje do szaleństwa) fajnie się usuwa na tłusto - krem, olej, itp, może i na klej po taśmie podziała. Ja bym chyba poeksperymentowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.08.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) Hony swego czasu mialam problem z tasma ochronna na oknie pvc z lazience (bialym ) ktora zapomnialam odkleic po montazu i po roku tak sie zwulkanizowala ze przy prbie oderwania schodzila tylko ta wierzchnia warstwa (przezroczysta ) a cala folia zostawala na oknie w dodatku strasznie sie kruszac.Doczytalam ze mozna to przemyc rozcienczalnikiem do wyrobow akrylowych i faktycznie maz za pomoca tego cuda uporoal sie z odkeljeniem tych tasm.Jesli poczekasz tydzien to sprawdze jeszcze w domu jeden srodek ktorym ostatnio zmywalam klej po naklejkach z szyb okiennych a takze z czarnej stalowej ramki na kominku. Nie pamietam nazwy ale jest to jakis srodek do czyszczenia samochodow. Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts