DEZET 04.08.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Resztki kleju po foliach samoprzylepnych reklamowych usuwam z blach i pcv rozpuszczalnikiem Birol- trzeba sprawdzić, czy nie naruszy plastiku okna. Rozpuszczalniki uniwersalne, benzyna ekstrakcyjna, i do chlorokauczuku nie sprawdzają się. Ostatnio nabyłem w casto płyn do usuwania naklejek. Resztki kleju schodzą super po spryskaniu- cena ok.26zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 05.08.2013 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 kakusek, DEZET dziękuję w środe będę kombinowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 15.08.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Czuje juz wielkie odliczanie!! Caly czas trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 15.08.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Powoli się dzieje w głównym pokoju już prawie koniec kładzenia płytek, udało się tak wszystko powymierzać,że tylko w jednej lini (z trzech dylatacyjnych) były cięte płytki wygląda to całkiem dobrze, akurat przypada to na umownej części podziału na część wypoczynkową i jadalnię Takie mam pytanie: jak wylewali beton (ten co miał być docelowy, polerowany-a nie wyszło) w łazience nie kombinowałam z systemem liniowym odpływowym, tylko aby uniknąć porażki stwierdziliśmy,że kupimy kabinę i włożymy ją w narożnik.... teraz się zastanawiam, przy układaniu płytek czy można by to jeszcze zamontować? byłoby to o tyle korzystniejsze,że częś natryskowa byłaby o ok 10cm szersza i zamontowalibyśmy tylko szybę... jak myślice da się to jeszcze zrobić? to świeży pomysł z dzisiaj ps. DEZET kupiłam w casto co coś do naklejek- wszystko zeszło, dziękuję Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.08.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Honya, najpłytszy system jaki widziałam, miał chyba 5 cm z kawałkiem bez grubości płytki. Ale może dałoby się podkuć po prostu kawałek podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 15.08.2013 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 moim zdaniem można by podkuć....ale wiesz co? nasz ówczesny "artysta" kafelkarz nie zaizolował nam ścian bocznych pod kafelkami i no własnie...nie wiem czy to dobry pomysł....bo ta izolacja powinna płynnie przechodzić na podłogę (tak przynajmniej widziałam na filmikach youtube) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 15.08.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Hm, a może pociągnął ściany folią w płynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 15.08.2013 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 sądząc po tym jak kafelki połozył- nie sądzę ba, o tym nie mówił, nie prosił o zakup ... najważniejszy był dla niego klej mapej dlaczego? bo wycinał kupony z opakowań i za ileś tego tam dostaje coś tam...marketing sprzedaży jest wielki z ciekawostek jesli potrzebujesz kleju do płytek to sprawdź kleje Optolith- niemiecka firma, cena bardzo konkurencyjna.. Andrzej najpierw wziął jeden na próbę i stwierdził,że jest bardzo dobry...dobrze się kładzie, płytka dobrze chwyta parametry takie same jak w innych klejach elastycznych i kładziemy na OPTOLITH nam udało się wynegocjować cenę 30zł za worek 25kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 16.08.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Cieszę się, że mogłem takim drobiazgiem być pomocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMDWM 21.08.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam po raz kolejny:) Pytanko znów mam- co macie pod blachą- pełne deskowanie, płytę osb, czy może szersze łaty, jak nam w niektórych sklepach radzą?I jak Wam się ta blacha sprawuje, nie faluje? NA razie mam 2 wyceny- Pruszyński i Ruuki, ta pierwsza oczywiście tańsza, na Waszą blachę nie trafiłam. Muszę szybko podjąć jakąś decyzję.... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 21.08.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Honyi nie ma, więc zastępczo odpowiem jako posiadaczka dachu z blachy Ruukki Mamy tylko łaty, zresztą dzwoniłam do Ruukki i pytałam, co oni rekomendują - i właśnie tak ma być. Leży prosto, nie faluje. Ale wiele osób ma na pełnym deskowaniu lub płycie i też jest dobrze. Zresztą z tego co wiem, dekarze mają raczej przekonanie do pełnego deskowania pod blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMDWM 21.08.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Bardzo dziękuję Wiem, że na takiej płycie osb byłoby najpewniej, ale dodatkowy koszt.... A ma być tanio i pięknie U mnie również dom na miarę i na naszą kieszeń, czyli eco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 21.08.2013 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 hej JMDWM dlaczego na płycie osb byłoby najpewniej? my mamy Ruuki, dach w całości odeskowany- cały dach, z rynnami, drewnem, robocizną i blachą wyniósł nas 27tyś. Wszystko robiła jedna firma. Jesteśmy jak na razie...po roku zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 21.08.2013 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 z nowości u nas: pokój i przedpokój- mamy położone kafelki (jeszcze bez fugi), dzisiaj Andrzej połozył dwa pasy w łazience....zdjęć brak bo bałagan totalny panuje u nas Grzegorz wrócił wczoraj i działa do dzisiaj wykonał konstrukcje pod sufit w pokoju Krzyska i w przedpokoju na górze jak wykona sufity to poproszę jeszcze o gładzie na ścianach szczytowych i na ścianach przy schodach....resztę prac biorę sama skoro Kocur Bury i Cronin daje rade to dlaczego nie ja Wzięłam ze sklepu jedno opakowanie fugi "antracyt" tej samej firmy co klej do sprawdzenia czy kolor bedzie ok ( sklep nie dysponował próbnikiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 21.08.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Honya, wrzuć jakieś zdjęcia. Nawet z bałaganem, ja mam wyobraźnię Zazdroszczę postępów prac, to już tak prawie-prawie do zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 21.08.2013 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 [quote name=to już tak prawie-prawie do zamieszkania [/quote] niby tak, ale jeszcze nie wiem kiedy mi prad podłączą zrobię zdjęcia niebawem, umyję wstępnie płytki aby chociaż kolor było widać na razie same mazy z brudnej wody, szaro, buro i nijako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMDWM 22.08.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 ohh, dziś spotkaliśmy sie z kolejnym dekarzem, namieszał nam jeszcze bardziej On inaczej blachy na rąbek nie robi, jak na płycie osb, bo wtedy mamy gwarancje, że nic nie pofaluje, a deskowanie też ponoć różnie może sie zachowywać po latach. Mało tego namawiał nas, żeby kupić tą specjalną blachę do zaginania, bo bedzie wtedu super och i ach, a wyjdzie cenowo niby tak samo jak te podrobki typu pruszynski, ruukki, a ja mam nad garazo-kotlownia spadek 8st i tam blacha na rąbek sie nie nadaje, ratunkuu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 22.08.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 No nie wiem, czy tak samo cenowo to wyjdzie. Ta inna blacha, którą się zagina samodzielnie, to jest tytanowo-cynkowa pewnie, trudna w obróbce i kosztuje krocie. Chyba że jakaś inna, ale czy wtedy jest sens zamieniać gotowy produkt na nią?Ja w zeszłym roku płaciłam za robociznę 80 zł/m2, w tym wszystko, łącznie z więźbą, ale bez deskowania. A dach z Ruukki wyszedł około 7700 z rynnami i wszystkimi akcesoriami - prosty dwuspadowy 120m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 26.08.2013 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 JMDWM ...masz wycenę tylko z jednej firmy? i opinię co dobre i złe?ja nie wiem czy dobrze zrobiliśmy....firma, której zleciliśmy dach daje nam gwarancję i tego się trzymamy...wiem jedno....wkurzają mnie fachowcy którzy mówią: ja tylko na tym pracuję...z tym materiałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 27.08.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 JMDWM ...masz wycenę tylko z jednej firmy? i opinię co dobre i złe? ja nie wiem czy dobrze zrobiliśmy....firma, której zleciliśmy dach daje nam gwarancję i tego się trzymamy... wiem jedno....wkurzają mnie fachowcy którzy mówią: ja tylko na tym pracuję...z tym materiałem.... To się nazywa... specjalizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts