Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Green Field- dziennik budowy.

Recommended Posts

No, jest różnica w obudowie wanny :) Zresztą, nawiasem mówiąc, bardziej mi się podoba nawet dobór mozaiki teraz - cały czarny katafalk :D

.

to co jest teraz, to wykonanie projektu: tak miało być....to co było wcześniej to była inwencja twórcza "mistrza"

Spójrz na wizualki :) kilka stron dalej..

Ta gładź, nie jest w wiaderku, tą musisz rozrobić, ale serio...jest super...może ciut droższa, ale w obróbce doskonała....

http://www.megaron.com.pl/gladz-gipsowa-gt120-super-finisz

• Odpowiedzi 384
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No teraz to tylko mlaskać nad tą mozaiką :) Świetnie.

rere79, tak teraz jest to co chciałam...niby proste...a problemów dużo, szkoda tylko,że nie mam już środków aby zmienić resztę to co Stiv spierdzielił...

Andrzej, ten co teraz obudował wanne, mówi,że może to skorygować resztę, naklejając kolejną warstwę......załuję bardzo, ale już nie mamy kasy....

przeboje z prądem...enarga :)

w ubiegłym roku...złozylismy wniosek o doprowadzenie prądu ( dokłanie nie pamiętam kiedy- czerwiec/lipiec)

w tym roku, na poczatku kwietnia pojechaliśmy z opcją: może coś się przyspieszy...

okazało się,że nie podpisaliśmy umowy, która była w jednej, tej samej kopercie co złożony wcześniej przed nas, podpisany przez osobę własciwą wniosek...generalnie DUPA...niby zawiniliśmy, bo w terminie nie odesłaliśmy.....ale w ferworze walki i załatwiania wszystkiego...nie przeczytałam wszystkiego....i nawet nie byłam świadoma,że powinnam odesłać....w torbie to sobie leżało

pojechaliśmy w kwietniu i wyszedł zonk...

i co teraz

Oni robią wszystko wg zleceń, nie ma innej firmy która by to wykonała, mamy potentata

jadę dziesiaj, proszę aby było to wsześniej wykonane niż w kwietniu 2014...taki termin oczekiwania

nie da się....po błaganiach i tłumaczeniu, że prawie wszystko mamy....dastaję info....że może uda się w listopadzie,,,,,,ale generalnie nie mam o czy marzyc....

moze tak ma być, nasze mieszkanie nie chce się sprzedać......

Edytowane przez Honya

No to Honya, powodzenia z energetyką życzę. Głupio wyszło, a każdemu mogło się zdarzyć, ja też czasem mam wrażenie, że tonę w papierach, tu miałam odnieść to, tu tamto - nawet w codziennym życiu, płacąc podwójnie rachunki (za obecne mieszkanie i dom, bo już lecą wszystkie) czasem w desperacji idę do biura obsługi i mówię: co ja mam do zapłacenia, czego jeszcze nie dopełniłam z formalności, bo już wszystko mi się poplątało ;) Panie patrzą czasem dziwnie, ale wychodzę, mam czyste konto i wiem na czym stoję :)

Dzięki za wyszukanie rachunku, rozejrzę się, co w hurtowniach piszczy. A Tomaszowi wyślę worek po gładzi pocztą :)

najwyżej na dziko bedziemy mieszkać ;)

jutro montaż schodów :) i malowanie głównego pokoju na dole

ściany na górze jeszcze nie do końca wyszlifowane...wolno nam to idzie..

konieczne są poprawki na gładziach w naszej sypialni...chyba za mocno napowietrzyli gładzie i mam bardzo duzo takich dziurek, które nie dają się wyszlifować- bo im wiecej szlifuję tym wiecej wychodzi tych kropek...aż pokazuje się tynk...Grzegorz poprawi, domyślał się,że tak bedzie..

ech, przeczytałam ponownie mój dziennik :(

wnioski:

ci co budowali MÓWILI PRAWDĘ :)

postawienie murów, dachu, wstawienie okien, posadzki; to pikuś

przyznam uczciwie, zupełnie inaczej kalulowałam koszty roboty wewnętrznej

nawet kiedy kombinujesz z tanimi płytkami, z tańszą armaturą (kombinujesz aby coś kupić w outlecie) to koszty robocizny przygniatają..

nie mamy jeszcze drogi dojazdowej, bo moja siostra buduje się na przyległej działce....i ten ciężki transport mógłby zepsuć drogę...czekamy cierpliwie na jej "stan surowy"

trochę przeraża mnie zima:

zimno.jpg

Edytowane przez Honya

są! prawie gotowe...jak wyjeżdżałam jeszcze Panowie kończyli montaż

Schody, parapety, decha na balustradzie/murku, poręcz.

Junior na tą okolicznosć nie poszedł do przedszkola, bo nie mógł sobie odpuścić lekcji praktycznych ;)

Już nie chce być ścianarzem ale schodziarzem :)

Jaka to radość móc wejść i zejść jak człowiek po schodach,a nie po drabinie.

Skończyła się era spidermana ;)

Odwiedziła nas na tą okoliczność moja siostra i tato, którzy cierpliwie czekali na schody ;)

jest bosko :)

schody mają po bokach listwy....choć bez listew wyglądałby lepiej,ale względy praktyczności przeważyły nad desingiem ;)

aaaaa i poręcz mało urodziwa...ale wole ją niż ślady rąk na ścianie ;)

jutro cyknę zdjęcie jeszcze przed założeniem kartonów :)

2013-09-18 15.08.41.jpg

Edytowane przez Honya

schody w mniej urokliwej wersji,ale wolę jednak mopem je myć ;)

wczoraj pierwszy raz po kontroli uruchomiliśmy kominek

podłoga po kilku godzinach palenia takiego na minimum była letnia- dobrze

..ok 12-tej na drugie dzień, jak przyszłam szlifować, woda w kranie była ciepła :) luksusy mamy :)

2013-09-19 11.43.10.jpg

2013-09-19 11.42.37.jpg

2013-09-19 11.43.10.jpg

2013-09-19 11.42.37.jpg

Edytowane przez Honya

Wiadomo,że bez cokołów schody prezentują się lepiej (na zdjęciach), no i bardziej pasują do domu,ale......już pomijam kwestię użytkownia:

to są tanie schody, tanio zrobione, tanio zamontowane- nie dochodzą idealnie do ścian- są szpary mniejsze i większe......i już niech zostaną te cokoliki...

wierzcie mi, na tym etapie, po przejściach z posadzkami, po płytkarzu fuszerancie (gdzie co chwilę jeszcze coś wychodzi) to już mi to tito,że nie będzie tak jak chcę. Super,ze noska nie mają! a prawie by były ;)

dziękuję,że się odzywacie :)

front247 , Panna Migotka bardzo dziękuję ;)

Panna Migotka: nie pomaluję ich na biało bo na górze będzie założona deska trójwarstowa- bukowa, dokładnie w kolorze schodów i pewnie te nieszczesne cokoliki bedą również jako listwy przypodłogowe :)

ps. ktoś na forum napisał,ze w Szwajcarzy budują drogo, ale tak aby wygladało. że tanio- w Polsce odwrotnie. Mieliśmy ostatnio okazję być na chwilkę u rodziny w Szwajcarii. Kuzyn mieszka w 5-lenim takim nowoczesnym bloku: ściany wewnętrzne wytynkowane takim "barankiem"- białe, łazienki- płytki- ich położenie-ciut lepsze od naszej fuszery......po rozmowie z Adamem, uznaliśmy,że pewnie za wysoko sobie poprzeczkę postawiliśmy....zbyt dokładnie byśmy chcieli niż pieniądzy na to mamy :)

Bardzo się teraz cieszymy z tego,że jest woda, wc, schody i ciepło z kominka :)

na zdjęciach:

- szlifowanie desek w sypialni- w dwóch szczytowych sypialniach nie zabudowaliśmy sufitu poziomo tylko pociągnęliśmy do samego szczytu- paskudne to w szlifowaniu, malowaniu, bo wysoko (a samodzielnie wykonujemy te prace)

- Junior demonstruje zabudowę wanny ;)

- Junior zapłakany, zawiedziony bo tato nie chciał wykorzystać jego patentu do szlifowania- kawałka drewna oklejonego taśmą....

2013-09-21 14.48.23 (1).jpg

2013-09-21 15.19.15.jpg

2013-09-21 15.32.21.jpg

Edytowane przez Honya

Grzegorz przyjechał dzisiaj robić poprawki na ścianach.....szlifowania dla mnie ciag dalszy...już go prosiłam, błagałam, mówiłam,że wystarczy...a on twardo NIE Honya...robimy, nie będziesz żałowała!

Doświadczenie mi podpowiada,że czasami mężczyźni mają rację dlatego nie oponuję ;)

Podłogi też się zrobiły: w naszej sypialni i w pokoju Juniora :)

Jutro zrobimy podłogę w pokoju Krzyśka...

korytarz musi poczekać na następną sobotę,

w międzyczasie szlifowanko i gruntowanko ;)

pozdrawiamy

podłoga sypialnia 1.jpg

podłoga sypialnia 2.jpg

sypialnia Juniora.jpg