Honya 12.09.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 No, jest różnica w obudowie wanny Zresztą, nawiasem mówiąc, bardziej mi się podoba nawet dobór mozaiki teraz - cały czarny katafalk . to co jest teraz, to wykonanie projektu: tak miało być....to co było wcześniej to była inwencja twórcza "mistrza" Spójrz na wizualki kilka stron dalej.. Ta gładź, nie jest w wiaderku, tą musisz rozrobić, ale serio...jest super...może ciut droższa, ale w obróbce doskonała.... http://www.megaron.com.pl/gladz-gipsowa-gt120-super-finisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 12.09.2013 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 Kocie specjalnie dla Ciebie odszukałam rachunek, za 11 worków 20kg zapłaciłam 318,90, to mi wystarczyło na 214m ścian kładzone w dwóch warstawach...pół worka jeszcze zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 12.09.2013 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 No teraz to tylko mlaskać nad tą mozaiką Świetnie. rere79, tak teraz jest to co chciałam...niby proste...a problemów dużo, szkoda tylko,że nie mam już środków aby zmienić resztę to co Stiv spierdzielił... Andrzej, ten co teraz obudował wanne, mówi,że może to skorygować resztę, naklejając kolejną warstwę......załuję bardzo, ale już nie mamy kasy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 12.09.2013 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 (edytowane) przeboje z prądem...enarga w ubiegłym roku...złozylismy wniosek o doprowadzenie prądu ( dokłanie nie pamiętam kiedy- czerwiec/lipiec) w tym roku, na poczatku kwietnia pojechaliśmy z opcją: może coś się przyspieszy... okazało się,że nie podpisaliśmy umowy, która była w jednej, tej samej kopercie co złożony wcześniej przed nas, podpisany przez osobę własciwą wniosek...generalnie DUPA...niby zawiniliśmy, bo w terminie nie odesłaliśmy.....ale w ferworze walki i załatwiania wszystkiego...nie przeczytałam wszystkiego....i nawet nie byłam świadoma,że powinnam odesłać....w torbie to sobie leżało pojechaliśmy w kwietniu i wyszedł zonk... i co teraz Oni robią wszystko wg zleceń, nie ma innej firmy która by to wykonała, mamy potentata jadę dziesiaj, proszę aby było to wsześniej wykonane niż w kwietniu 2014...taki termin oczekiwania nie da się....po błaganiach i tłumaczeniu, że prawie wszystko mamy....dastaję info....że może uda się w listopadzie,,,,,,ale generalnie nie mam o czy marzyc.... moze tak ma być, nasze mieszkanie nie chce się sprzedać...... Edytowane 12 Września 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 12.09.2013 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2013 dla wszystkich budujący w tandemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 13.09.2013 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 No to Honya, powodzenia z energetyką życzę. Głupio wyszło, a każdemu mogło się zdarzyć, ja też czasem mam wrażenie, że tonę w papierach, tu miałam odnieść to, tu tamto - nawet w codziennym życiu, płacąc podwójnie rachunki (za obecne mieszkanie i dom, bo już lecą wszystkie) czasem w desperacji idę do biura obsługi i mówię: co ja mam do zapłacenia, czego jeszcze nie dopełniłam z formalności, bo już wszystko mi się poplątało Panie patrzą czasem dziwnie, ale wychodzę, mam czyste konto i wiem na czym stoję Dzięki za wyszukanie rachunku, rozejrzę się, co w hurtowniach piszczy. A Tomaszowi wyślę worek po gładzi pocztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 17.09.2013 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 (edytowane) najwyżej na dziko bedziemy mieszkać jutro montaż schodów i malowanie głównego pokoju na dole ściany na górze jeszcze nie do końca wyszlifowane...wolno nam to idzie.. konieczne są poprawki na gładziach w naszej sypialni...chyba za mocno napowietrzyli gładzie i mam bardzo duzo takich dziurek, które nie dają się wyszlifować- bo im wiecej szlifuję tym wiecej wychodzi tych kropek...aż pokazuje się tynk...Grzegorz poprawi, domyślał się,że tak bedzie.. ech, przeczytałam ponownie mój dziennik wnioski: ci co budowali MÓWILI PRAWDĘ postawienie murów, dachu, wstawienie okien, posadzki; to pikuś przyznam uczciwie, zupełnie inaczej kalulowałam koszty roboty wewnętrznej nawet kiedy kombinujesz z tanimi płytkami, z tańszą armaturą (kombinujesz aby coś kupić w outlecie) to koszty robocizny przygniatają.. nie mamy jeszcze drogi dojazdowej, bo moja siostra buduje się na przyległej działce....i ten ciężki transport mógłby zepsuć drogę...czekamy cierpliwie na jej "stan surowy" trochę przeraża mnie zima: Edytowane 17 Września 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 18.09.2013 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Fotostory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 18.09.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 (edytowane) są! prawie gotowe...jak wyjeżdżałam jeszcze Panowie kończyli montaż Schody, parapety, decha na balustradzie/murku, poręcz. Junior na tą okolicznosć nie poszedł do przedszkola, bo nie mógł sobie odpuścić lekcji praktycznych Już nie chce być ścianarzem ale schodziarzem Jaka to radość móc wejść i zejść jak człowiek po schodach,a nie po drabinie. Skończyła się era spidermana Odwiedziła nas na tą okoliczność moja siostra i tato, którzy cierpliwie czekali na schody jest bosko schody mają po bokach listwy....choć bez listew wyglądałby lepiej,ale względy praktyczności przeważyły nad desingiem aaaaa i poręcz mało urodziwa...ale wole ją niż ślady rąk na ścianie jutro cyknę zdjęcie jeszcze przed założeniem kartonów Edytowane 18 Września 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 18.09.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Piękne schody! Też chcę takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 18.09.2013 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 rere79 z listwą już nie wygladają tak fajnie, ale nie wyobrażam sobie mycia tych schodów z opcją myślenia o ścianach i ich nie zabrudzeniu przy myciu... wkurza mnie to,ale nic nie poradzę....albo design, albo wygodne użytkowanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 19.09.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Ja chyba zaryzykuję. Najwyżej szybko będę kłaść listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 20.09.2013 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) schody w mniej urokliwej wersji,ale wolę jednak mopem je myć wczoraj pierwszy raz po kontroli uruchomiliśmy kominek podłoga po kilku godzinach palenia takiego na minimum była letnia- dobrze ..ok 12-tej na drugie dzień, jak przyszłam szlifować, woda w kranie była ciepła luksusy mamy Edytowane 20 Września 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 21.09.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Honya piękne schody, fajnie się słoje ułożyły. Zdejmuj cokoły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Migotka 21.09.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Honya, obserwuje Twoj dziennik i bardzo Ci kibicuje. A gdyby cokoly pomalowac na kolor sciany? (nie wiem czy biale bede docelowe czy bedziesz jeszcze malowac) Wtedy nie rzucalyby sie tak w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 22.09.2013 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 ładny nowoczesny dom,szkoda ze mało fotek,bo projekt bardzo ciekawy:)pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 22.09.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Cokoły są niepotrzebne. Mam teraz w mieszkaniu płytki dochodzące do ściany bez cokołu. I naprawdę w użytkowaniu nie sprawia to problemów. A naprawdę szpecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 22.09.2013 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 (edytowane) Wiadomo,że bez cokołów schody prezentują się lepiej (na zdjęciach), no i bardziej pasują do domu,ale......już pomijam kwestię użytkownia: to są tanie schody, tanio zrobione, tanio zamontowane- nie dochodzą idealnie do ścian- są szpary mniejsze i większe......i już niech zostaną te cokoliki... wierzcie mi, na tym etapie, po przejściach z posadzkami, po płytkarzu fuszerancie (gdzie co chwilę jeszcze coś wychodzi) to już mi to tito,że nie będzie tak jak chcę. Super,ze noska nie mają! a prawie by były dziękuję,że się odzywacie front247 , Panna Migotka bardzo dziękuję Panna Migotka: nie pomaluję ich na biało bo na górze będzie założona deska trójwarstowa- bukowa, dokładnie w kolorze schodów i pewnie te nieszczesne cokoliki bedą również jako listwy przypodłogowe ps. ktoś na forum napisał,ze w Szwajcarzy budują drogo, ale tak aby wygladało. że tanio- w Polsce odwrotnie. Mieliśmy ostatnio okazję być na chwilkę u rodziny w Szwajcarii. Kuzyn mieszka w 5-lenim takim nowoczesnym bloku: ściany wewnętrzne wytynkowane takim "barankiem"- białe, łazienki- płytki- ich położenie-ciut lepsze od naszej fuszery......po rozmowie z Adamem, uznaliśmy,że pewnie za wysoko sobie poprzeczkę postawiliśmy....zbyt dokładnie byśmy chcieli niż pieniądzy na to mamy Bardzo się teraz cieszymy z tego,że jest woda, wc, schody i ciepło z kominka na zdjęciach: - szlifowanie desek w sypialni- w dwóch szczytowych sypialniach nie zabudowaliśmy sufitu poziomo tylko pociągnęliśmy do samego szczytu- paskudne to w szlifowaniu, malowaniu, bo wysoko (a samodzielnie wykonujemy te prace) - Junior demonstruje zabudowę wanny - Junior zapłakany, zawiedziony bo tato nie chciał wykorzystać jego patentu do szlifowania- kawałka drewna oklejonego taśmą.... Edytowane 22 Września 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 26.09.2013 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 szlifujemy, gruntujemy cały czas... jutro pomalujemy pierwszą sypialnię ps. już wiem dlaczego tyle kasy chcą ludzie za tą pracę no nie jest to bułka z masłem....robota upierdliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 28.09.2013 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Grzegorz przyjechał dzisiaj robić poprawki na ścianach.....szlifowania dla mnie ciag dalszy...już go prosiłam, błagałam, mówiłam,że wystarczy...a on twardo NIE Honya...robimy, nie będziesz żałowała! Doświadczenie mi podpowiada,że czasami mężczyźni mają rację dlatego nie oponuję Podłogi też się zrobiły: w naszej sypialni i w pokoju Juniora Jutro zrobimy podłogę w pokoju Krzyśka... korytarz musi poczekać na następną sobotę, w międzyczasie szlifowanko i gruntowanko pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts