Honya 04.10.2013 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Wczoraj dwukrotnie pomalowałam "salon" hehehe alpiną lateksową...nie wiem już czy to ta farba do kitu czy moje umiejętności malarskie,ale nie pokryło mi ścian. Dzisiaj dałam trzecią warstwę farby dulux- lateksowa. Efekt końcowy całkiem całkiem...jutro okaże się na 100% czy znowu nałożyć kolejną warstwę..czy ta już wystarczy. Generalnie na budowie uprawiam sobie cross fit wszystko mnie boli... ciężko mi zaczynać każdą z prac...końca nie widać i tym samym duch walki trochę podupadł... Jutro od rana Anioł nam pomoże z podłogami na górze....ciekawe czy tylko pokój Krzyśka zrobimy czy może uda się korytarz również wykonać... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 07.10.2013 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 w sobotę Bogdan z Grzegorzem położyli podłogę w pokoju Krzyśka....korytarz zostawili na przyszłą sobote ale....w międzyczasie zrodził się pomysł koczowania w domu i zrobienia małej imprezki rodzinnej dzisiaj dostałam pismo z Energa....podobno do 29 listopada bedziemy mieli prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 08.10.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Gratuluję prundu. Widzę, że już meble są. Nic tylko się wprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 11.10.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Gratki. Kiedy przeprowadzka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 12.10.2013 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 (edytowane) może na gwiazdkę? idzie nam to wszystko bardzo powoli.. mam od jakiegoś czasu kupione lampy do pokoju na dole: nad strefą wypoczynkową będą 4 takie pojedyńcze (białe) nad kuchchnią nero- podwójne, róniez białe w łazienkach reflektorki nad stołem w pokoju dziennym, jak i we wszystkich sypialniach oraz nad klatką schodową: zamontujemy na białym zwykłym kablu i zwykłej białej oprawce takie duże żarówki (te na kablach kolorowych sa drogie, ta konfiguracja którą wybraliśmy nie przekroczy kwoty 50zł) Edytowane 12 Października 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 19.10.2013 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Podłoga na górze wykonana za radą jednego specjalisty odzwierciedliliśmy dylatacje na deskach kupiliśmy listwy maskujące...jeszcze nie założone w międzyczasie odwiedził nas inny specjalista, który powiedział nam,że w przypadku naszej podłogi nie było to konieczne! ze względu na ogólne przemęczenie, nie przezywam już tego jak na początku drogi budowlanej...trudno się mówi..... pokój na dole pomalowałam...prawie...bo okazało się,że Alpina to "szit" nie pokrywa dobrze (pomimo gruntowania ścian- tak jak należy) i nakładam kolejną czwartą warstwę farby- teraz Dekoral. jak ja nie lubię malować sufitów!!!! Rodzice zasponsorowali szklarza- być może w przyszłym tygodniu bedziemy mieli zamontowane lustra w łazienkach (oczywiście nie obyło się znowu bez narzekania na szalonego "artystę' płytkarza Z braku czasu...cały czas jeszcze trwają prace: szlifowanie ścian na górze... aaaa i zamówiona jest szafa garderobiana w korytarzu na dole...po kosztach mam to szczescie,że brat nam to zrobi zwykła biała pojemna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 25.10.2013 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 mam już wszędzie drzwi osadzone http://www.pol-skone.pl/product/drzwi-wewnetrzne-simple-duo tylko bez tego "wyłożenia" na ścianę zwał jak zwał bo Panowie nie dali rady wszystkiego wykonać w jednym dniu jutro i pojutrze: szlifowanie, moze uda się zagruntować ściany.. na dole dałam kolejną warstwę farby....mam nadzieję,że to już koniec, jeśli nie.....to i tak chyba odpuszczę....bo nikt z odwiedzających błędów nie widzi....to chyba moja obsesja szafa na parter zamówiona, ale chyba o tym pisałam....potrzebuję jeszcze listwy przypodłogowe ( tylko dół, na górę na razie odpuszczam) Bogdan musi wymierzyć, bo sobie już nie ufam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 02.11.2013 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 ech....kompleks mam wykonawczy......forumowicze co niektórychy domów mają tak idealnie wykonane projekty...z wyliczeniami itda my do budowy podeszliśmy intuicyjnie:największe okna są od południa, od północy klatka schodowa i pod nią skrytki, na górze od północy mają być przy ścianach zabudowane szafy (typu komandor) już teraz wchodząc do domu nie ma odczucia zimna, kominek bardzo szybko daje ciepło, jesli chodzi o rozprowadzenie ciepła w podłodze to trzeba poczekać jakieś 6-8 h na uzyskanie letniej podłogi (dotykając) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 12.11.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Widze,ze juz koncoweczka!! Fajnie sie robi! Jestem na podobnym etapie chyba? Pozdrawiam i zycze duzo sily(mi juz czasami nie starcza....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 22.11.2013 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Miłośniczka prostoty oj ciężko nam to wszystko idzie sił już brak...nadal szlifujemy (tylko w soboty bo inaczej się nie da) pradu nadal nie mamy na święta się nie wprowadzimy...ale nie ma tego złego co na dobre nie wyjdzie nie ma przypadków...są tylko znaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 10.12.2013 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 skrzynka założona, teraz czekamy na licznik i podłączenie prądu do domu...ściany jeszcze nie do końca wyszlifowane, nie pomalowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 11.12.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Honya dopiero dzisiaj trafiłam na Twój dziennik! Jak to możliwe, że wcześniej Cię nie wyłuskałam z FM? Twoja stodółka jest wspaniała! (moje marzenia - kiedyś). Podziwiam samodzielne prace! Nie podjęłabym się tynkowania - wystarczyło mi równanie kleju na styropianie Współczuję spotkania z partaczem, my też wtopiliśmy z takimi - obawiam się, że mur oporowy trzeba będzie zrobić od nowa. Ale na razie nie mam na to wolnych środków. Miałam plany na wyprowadzkę w tym roku, ale nie ma szans - prąd tylko z prowizorki (kłopoty w PGE innego rodzaju).Tynki też nie pomalowane, a że nie ma rekuperatora jeszcze to raczej malować będziemy dopiero na wiosnę. Kończą się układać płytki. Ostatnio rzadko udzielam się na FM, ale będę podglądać Wasze postępy. Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 11.12.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Honya to jest nadzieja,ze prad niebawem!!! Trzymam kciuki! My tak czekalismy na gaz....wlaczyli w koncu. Teraz za to patrze na licznik i nie wierze.....mieszkamy juz,prowizorka leci,ale nie mamy wyjscia;)) no i czasem tak bardzo tesknie za koim mieszkankiem w poznaniu i zastanawiam sie po co mi to bylo??? Trzymajcie sie,pozdrawiam!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 12.12.2013 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 adk dziękuję ja też wcześniej nie widziałam Twojego dziennika! super dom, troszkę zazdroszczę dużych okien będe do Ciebie zagladać i również życzę jak najmniej problemów Miłośniczka prostoty trzymanie kciuków- bezcenne dziękuję.....odpuściliśmy trochę, i tak nie wprowadzimy się na święta czekamy na kupca mieszkania, potrzebne są pieniążki na wykończenie pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 27.01.2014 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Prądu jeszcze nie mamy. Mamy skrzynkę i to wszystko. Góra nie pomalowana. W sumie to dobrze bo ściany zaczęły pękać w kilku miejscach jakoś musimy to zabezpieczyć. Kupca na mieszkanie brak. Ludzie nie mają zdolnosci kredytowych o gotówce już nie wspomnę. Palimy w kominku- wiadomo mrozy. Nie potrafimy jeszcze dobrze manipulować ogrzewaniem. Temp w domu +15, z tym,że nie palimy non stop. Rozpalamy ok 15-tej. Chęci brakuje...radości brak...byle do wiosny pozdrawiam Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 02.02.2014 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 nic się nie zmieniło na budowie ponad to,że czasami nocujemy aby przypilnować ogień narożnik musi wytrzymać kurz (zakrywamy go folią), korzystamy z rekreacyjnych krzeseł, wifi z komórki działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 03.02.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 A to Wasze wnętrze na FB Antek ma Wygląda bardzo domowo. Kominek jeszcze mocno industrialny Jak się śpi we własnym domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 03.02.2014 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 rere ano nasze super się śpi, nie chce się wracać do bloku jeszcze trochę...i zaprosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 16.02.2014 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 z nowości: góra prawie pomalowana (listwy przypodłogowe muszą poczekać na przypływ gotówki) w przyszłym tygodniu przychodzi elektryk aby wszystko pospinać, pozakładac kontakty... łazienka i skrytki będziemy malowac sami w tzw. miedzyczasie na meble kasy nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 18.02.2014 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Kuchnia no cóż nie będzie to kuchnia marzeń znalazłam tanią płytę na fronty w kolorze aluminium -podobne kolorystycznie do tych frontów http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99003839/#/S59003841 blat planujemy z drewna bukowego, tego samego co schody (od tego samego producenta) myślę,że wyjdzie to wszystko dobrze...ok zadowalająco może kiedyś uda się się fronty wymienić na bardziej atrakcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts