Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Green Field- dziennik budowy.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 384
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

po 17 sierpnia wchodzi elektryk....

przyznam,że jeszcze nie określiłam położenia wszystkich lamp :(

mam problem z głównym pokojem/kuchnią.....niby wizja jest,ale nie jestem w 100% pewna

wiem,że najlepiej byłoby udac się do projektanta...ale zupełnie czasu nam brakuje

czyli jak zwykle intuicyjnie będziemy działać......

ps. nie bierzcie wzoru z naszej budowy :)

od wczoraj mamy elektryków :)

wielkie planowanie rysowanie po ścianach gdzie co i jak ma być....improwizacja aaaaaa!!! mam nadzieję,że wszystko będzie ok :)

bardzo,ale to bardzo podobają mi się lampy tej firmy http://www.aquaform.pl/aquaform,m7,polish.html

najgorsze jest to co zwykle :) dlaczego takie drogie....no przecież jednej nie powieszę ;) a tu cały dom chciałoby się mieć w takich lampach :).....nic to najwyżej bedziemy je powoli do każdego pokoju dokupywali ;)

poszło już 500m kabla, założono już ok 100 puszek...jeszcze klika dojedzie

w poniedziałek elektryk spotka się z instalatorem ogrzewania i omówią wszystko co gdzie i jak :)

wełna isover na ocieplenie dachu kupiona,

wycena okien robi się

w poniedziałek przyjeżdza równiez Pan z banku...czekamy na drugą transzę....

na razie zgodnie z planem :)

• 2 weeks później...

Elektryk po rozmowie z instalatorem wie co i jak ma wykonać. OK

Mamy wycenę okien z 3 firm.

Jak mnie zirytował jeden właściciel firmy! Nosz...jak można przekonywać,ze drzwi, które chcemy brzydko będą wyglądały? Jak można do klienta mówić na "Ty". Czy nie można od razu powiedzieć,że czegoś w ofercie nie ma? tylko robić z klienta głupka?

to jest moje pierwsze wkurzenie się w czasie budowania....wieeeem nie ostatnie ;)

Honya, to i tak długo Ci się udawało pozostać w stanie niewkurzenia ;) Ale nie przejmuj się - ja wiele razy już usłyszałam "ale jak to będzie wyglądało?!", "panele sobie pani założy, jak to beton?", "okno lepiej wyprostować, a resztę pozmniejszać", "taki kolor od środka?" itd. Dopóki nie namiesza Ci to w głowie - czyli będziesz pewna swojego - można się tylko z tego pośmiać. A jak ktoś mnie traktuje jak głupią babę z fanaberiami, widzi mnie pierwszy i ostatni raz :p

• 3 weeks później...

trochę przystopowaliśmy,

elektryk zrobił swoje,

okna i drzwi wejściowe zamówione...teraz musimy czekać 5 tygodni na realizację,

jak już będą okna zaczniemy robić tynki:)

jutro będziemy gościć zaprzyjaźnioną firmę z dużym potencjałem http://antowski.eu/pl/umywalki-betonowe-parapety-betonowe-blaty-betonowe

porozmawiamy o tym co można wykonać w naszym domu :)

no to Antek z firmy http://antowski.eu/pl/umywalki-beton...blaty-betonowe

zaraził nas betonem :)

czekam teraz na wycenę schodów :)

Antek wymierzył klatkę schodową,

pokazał nam próbki betonowych parapetów :) widzieć na zdjęciach (gdzie i tak to super wygląda) a dotykać na "żywo" to dzień do nocy :)

no co zakochałam się wzyczajnie

szkoda,że tak trudno jest o ekipę która realizuje małe zlecenia ad posadzek

mówi się trudno...

Edytowane przez Honya

Honya, pisalam już w swoim dzienniku, ale naprawdę bardzo fajne rzeczy pokazują na tej stronie i wcale się nie dziwię, że Cię wzięło ;) Wyobrażam już sobie Twoje schody, mniam. Nawiasem mówiąc, te schody stanowią przedmiot mojej zazdrości od początku - nijak nie udało mi się upchnąć jednobiegowych, a bardzo chciałam. Trzymam kciuki za powodzenie przedsięwzięcia, choć nie wątpię w efekt i tak ;)

cicho u nas....czekamy na okna

dopiero po montażu bedziemy tynkowali środek

w sobotę był u nas Pan z koparką i wykopał wokół domu rów,

przez cały tydzień, zacny pracowity mąż w tzw. międzyczasie odpowiednio go przygotował, położył rurę drenażową.....w niedzielę, pojutrze ma skończyć prace :)

od dwóch tygodni...odchwaszczamy ;) wykopujemy chwaściory z całej działki

wiosną spryskamy "randapem" i posiejemy trawę...

• 3 weeks później...

mam jedno z kom ;)

nawet nie wiecie jak mnie wkurza wrzucanie zdjęć tu na tym forum, załozyłam specjalnie fotosika i jestem zdegustowana

na jednym forum końskim gdzie jestem od lat wszystko bardzo dobrze działa, jest założona galeria użytkowników, każdy może tam sobie wrzucac zdjęcia bezpośrednio z komputera i potem na forum

tu tak nie działa i wkurza mnie to bardzo

bury kocur, mąż jak to mąż człowiekiem czynu jest, o zdjęciach nie pamieta,

ale zrobił:

studzienkę rewizyjną,

drenaż wokół domu,

teraz myśli nad zamontowaniem pojemnika/szambo na wodę opadową

rere79...dzięki, Junior meczy się z ospą i anginą....męka w domu...

Edytowane przez Honya

Honya, ja wrzucam zdjęcia bezpośrednio z kompa lub zgoła z aparatu - na pasku nad polem tekstowym jest opcja 'insert image' - taki obrazek z narożnikami ;) - i działa szybko i sprawnie, tyle że zdjęcia wchodzą małe, trzeba je potem przy oglądaniu powiększyć kliknięciem. Ale i tak wydaje mi się to dużo prostsze niż jakieś fotosiki...

A ospa tylko raz w życiu na szczęście :)