Paweł D. 23.12.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 http://images38.fotosik.pl/1889/2b30d7dde8966c18med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 24.12.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 Dla wszystkich budujący Zdrowych i spokojnych świąt ps. pozwoliłam sobie zamieścić zdjęcie naszej Pani Konstruktor bez pytania...ale mam nadzieję,że się nie pogniewa Kartke juz gdzies rok temu widzialem, wiec Pani Konstruktor nie powinna sie obrazic )) Fajna, fajna, taka jakby dla nas - idealna;) stajenka to prawie jak stodola... Weolych Swiat i Inwestycji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 26.12.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Domek prezentuje się rewelacyjnie Dziennik budowy zasubskrybowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 28.12.2012 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Dziękujemy za życzenia bardzo, bardzo święta minęły, spotkania z rodziną i odpowiadania na pytania : kiedy się wprowadzacie rodzinka zgodnie powiedziała,że następne świeta u nas ......mąż mój na to: wyjeżdżamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 30.12.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Witaj!!! Przeczytałam dziennik. Świetny domek i chyba koleżanka z wlkp???? My z Poznania,ale domek buduje się na wsi. Przywiodly mnie do Ciebie tez betony. Słyszałam o firmie antowski,ale podobno niestety drogo wychodzi.. Ja marze o blatach betonowych w kuchni,ale mnie wystarczyli,ze cenowo jak kamień wychodzi a to już za drogo jak dla nas.... My dopiero na początku,więc jeszcze mam trochę czasu na zastanowienie,ale podoba mi się to strasznie!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 02.01.2013 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 (edytowane) Miłośniczka prostoty witam serdecznie tak z wielkopolski jesteśmy antowski świetnie rzeczy robi...nie wychodzi to tanio,ale powiem szczerze nie dziwie się, Wszystko robione jest na wymiar, dokładnie pod wymagania klienta. To nie jest drewno które łatwo "obrobić". My niestety zrobimy schody drewniane....ale tak to jest jak ma się wyznaczony budżet i marzenia trzeba na wodzy trzymać Mimo wszystko...bo te ich betony są genialne jakieś mniejsze formy zamówię Trzymaj kciuki aby finanse nam się nie rozlazły i na te drobniejsze sprawy coś zostało I załóż dziennik Powodzenia H. ps. te nasze tynki schną i schną i wyschnąć coś nie mogą, palimy w dwóch kozach, otwieramy okna...woda paruje i skrapla się na drewnianej konstrukcji.... proszę o wiosnę, ocieplać dach już chcemy Edytowane 2 Stycznia 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 02.01.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 A ile kosztuje szlifowanie betonu za m2? Bo mnie właśnie zabiłla cena schodów- w drewnie (dywanowe- może przez to). Wylanie tego, ze zbrojeniem, robocizną itd wychodzi kilka razy taniej (nawet taniej niż prefabrykowane z betonu). No i gdyby je później oszlifować??? Może wyszłoby jeszcze taniej niźli obkładanie drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 02.01.2013 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 (edytowane) szlifowanie betonu to jedno,a wykonanie schodów z poszczególnych już oszlifowanych elementów to drugie, nie sądzę aby dało się już wylane schody wyszlifować (stopnice i podstopnice) szlifowanie samej posadzki: ja dostałam cenę 50-60 zł (nie dopytałam czy to netto czy brutto) my nie mamy wylewanych schodów, one będą wykonane na na konstrukcji, stelażu drewnianym, zabudowane całe, bardzo prosto ps.crategus masz pw Edytowane 2 Stycznia 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 02.01.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Honya biegnę do ciebie na pw z tymi betonami. demon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sława05 07.01.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Witaj Honya, Ciesze się, że natrafilam na Twój dziennik Z wielką przyjemnością będę podglądać... My startujemy na wiosne - oby szybko nadeszła Też w wlkp. Temat betonu coraz bardziej powszechny... My chcemy mieć wszystkie podłogi w szlifowanym betonie... Jednolita szara całość... piękne Daj znać jak będziesz miała więcej info na ten temat pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 11.01.2013 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Witaj Honya, Temat betonu coraz bardziej powszechny... My chcemy mieć wszystkie podłogi w szlifowanym betonie... Jednolita szara całość... piękne Daj znać jak będziesz miała więcej info na ten temat pozdrawiam, jasne,że zdam relacje witam serdecznie u siebie na razie wszystko zawiesiliśmy....pogoda jaka jest każdy widzi....i trochę siły nam opadły...widocznie należy trochę odpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 12.01.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 kurcze, wiecie co? na górze też chyba zrobimy betonową posadzkę to bedzie chyba najlepsze rozwiązanie...podłogówka ma być wszedzie, paneli nie kocham , kafelki i drewno odpadają... w sypialniach wrzucę jakieś małe dywaniki i bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł D. 12.01.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Honya jaka jest decyzja: robicie sami czy ktoś wam robi ? Nalegam zróbcie sami Wpadniemy pokibicować i pomóc zacierać. Każda para rąk jest ważna, słyszałam gdzieś, że beton ponoć szybko wiąże . Później Wy możecie pomóc nam . demon Edytowane 12 Stycznia 2013 przez Paweł D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 12.01.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 No pewnie, honya - my przeszliśmy tę samą ewolucję U nas miała być na piętrze płyta osb na podłogach, ale wygrała opcja zasilania wszystkiego jedną temperaturą, bez mieszacza na kotle. Płytek nie lubię za bardzo, panele już przerobiłam, znów wybór okazał się prosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 12.01.2013 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 (edytowane) demon, kot bury sama nie wiem jak to zrobimy ,ale temat samopomocowy jest dla nas na tak dwa razy nie ma co mówić poczekajmy do tej wiosny rozejrzę się w temacie i dam znać juz się kręcę na współpracę ps. wycofali mi krzesła w ikea....głupcy pps.zupełnie nie wyobrażam sobie lania betonu na górze.. tam są trzy sypialnie, łazienka i pralnia..generalnie to sa małe pomieszczenia...czy uda się tak wylać beton aby było dobrze do szlifowania.....i tu Demon...nie chcę lustra tylko właśnie taką satynę....jak to zrobić? Edytowane 12 Stycznia 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 13.01.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 A jakie krzesła Ci wycofali?Co do połysku betonu, to mi tłumaczono, że należy przerwać szlifowanie w żądanym momencie - czyli kiedy połysk jest wystarczający. Zmienia się tylko gradacje na coraz drobniejsze, jak przy papierze ściernym, a nie ma potrzeby szlifowania do lustrzanego połysku - to tylko ze względów estetycznych się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 13.01.2013 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 to wycofali...kupiłam tylko 3 bo tyle potrzebowałam..myślałam,że będą zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 13.01.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 O kurka, a to takie ładne krzesło! I w sumie taki sztandarowy ikeowski dizajn Szkoda, szkoda, ale może trafisz za jakiś czas na allegro używane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 14.01.2013 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 szkoda, bo zwyczajnie sa bardzo wygodne...z racji budżetu bedziemy celować w ikea....cieszę się,że jest ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 22.02.2013 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Czas obudzić się dzisiaj był intalator od ogrzewania, w przyszłym tygodniu otrzymam wycenę: kominek z płaszczem wodnym, instalacje wodne i grzewcze z robocizną itd....... z kominka spartherm zrezygnowałam- za drogi i już...... padło na edilkamin....tylko jakoś tak dziwnie: wcześniejszy fachowiec sugerował spartherm mini z 7 kw ( cena powala) ten drugi edilkamin 22 kw! skąd ta rozbieżność w mocy kominka? aż taka wielka? jest ktoś mądry w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts