miloszenko 22.02.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Czas obudzić się dzisiaj był intalator od ogrzewania, w przyszłym tygodniu otrzymam wycenę: kominek z płaszczem wodnym, instalacje wodne i grzewcze z robocizną itd....... z kominka spartherm zrezygnowałam- za drogi i już...... padło na edilkamin....tylko jakoś tak dziwnie: wcześniejszy fachowiec sugerował spartherm mini z 7 kw ( cena powala) ten drugi edilkamin 22 kw! skąd ta rozbieżność w mocy kominka? aż taka wielka? jest ktoś mądry w tym temacie? Czy ten plaszcz wodny bedzie grzal wode tylko na potrzeby CWU czy tez na CO ? Jesli Twoj salon w extremalnym przypadku srogiej zimy potrzebuje max. z 2 KW, to zakladajac sprawnosc wkladu na jakies 50-60 % w salonie nie bedzie sie dalo wytrzymac, bedzie po prostu sauna. Taki 7KW uz jest blizszy idealu choc i tak trzeba grzac ostroznie, co do ocy potrzebnej na CWU to sie nie wypowiadam, ale chyba cale przedszkole nie bedzie sie do was przychodzic wieczorem kapac w wannie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 22.02.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 miło,że piszesz miłoszenko kominek z płaszczem wodnym- to główne źródło ciepła, podłogówka w całym domu- 550 kubatura, 4 osoby w domu klatka schodowa otwarta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 22.02.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Honya fajnie, że wracacie do gry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 22.02.2013 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Demon- Moniko...zbieramy siły....z podłogi jakoś trzymaj kciuki kochana:) ostatnio zastanawialiśmy się: po co wyrywamy te rękawy?....i tak mało w domu jesteśmy....i te 36m zupełnie wystarczają ....tylko młody ma parcie na przestrzeń i ogródek chce mieć....Junior chce szklarnię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 22.02.2013 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 (edytowane) Czyli interes się kręci. To rewelacyjnie . A ja Demona strasznie ostatnio zaniedbałam przez tą budowę Brawo dla Juniora. Trzymam kciuki mocno. Edytowane 22 Lutego 2013 przez demon D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 28.02.2013 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) Dostaliśmy wycenę instalacji wodno kanalizacyjnej + instalacje grzewcze z kominkiem, podłogówką, buforem i innymi ustrojstwami wyszło 38 tyś, kominek edilkamin acquatondo plus 22. Umowę podpiszemy wprzyszłym tygodniu. Dzisiaj byli równiez Panowie od posadzek- jutro dostanę wycenę podłóg: szlifowany beton wszystko na gotowo, oraz wycenę wylewek pod płytki.....zobaczym jak to wyjdzie, niestety od tego zależy czy zostanie szlifowany beton czy płytki.....wolelibyśmy surowy, oszlifowany beton Jak na razie idzie wszystko z planem.....to co oszacowałam w głowie, to na czym oszczędzać nie mamy zamiaru jest zgodne z planem. Czyli wprowadzimy się na surowiznę...i powoli będzie się wszystko dopieszczać Edytowane 28 Lutego 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 01.03.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Hej Napisz - może być na priva - kto wyceniał posadzki. I jak będzie robiony ten beton u Was. Z ciekawości pytam, bo my też jeszcze nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 01.03.2013 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 (edytowane) Kocie, wycene dostałam 55 zł netto za metr na gotowo: materiał plus szlifowanie zwykły beton pod płytki: 28zł netto jesteśmy już umówieni na prace jak tylko instalatorzy zakończą robote a tu kilka zdjeć ostatnio znalezionych Edytowane 1 Marca 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 01.03.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 (edytowane) Honya, a to są ceny z materiałem czy bez? Podłoga na ostatnim zdjęciu najbardziej w moim typie Łomatko, ślepa jestem - z materiałem Podaj namiar na priva - przeliczyłam, to bardzo dobra cena. Ja mam osobno robociznę, beton musiałabym załatwić sama. Edytowane 1 Marca 2013 przez bury_kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 01.03.2013 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 tak jak mi się udało zamówić w "polsce" tańszy solbet, tak wiem,że na tym etapie nie ma co szukać tańszych materiałów.....instalatorzy mają swoje wejscia w hurtowniach i jak się weźmie usługę całościową z umową...to wychodzi całkiem dobrze usmiałam się podczar rozmowy z instalatorem od ogrzewania: mówiłam mu że czekam właśnie na Panów od posadzek.....instalator: wie Pani mam nr telefonu do dobrych chłopaków poprosiłam o nr tel.....okazało się,że mam ten sam (od naszego budowlańca) pytam się instalatora: jak ci panowie się nazywają, bo ja mam w telefonie zapisane tylko " posadzki", Instalator na to: ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 01.03.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Honya, a to jest cena od ekipy na którą dostałam namiar ? Bo ja w Wawie dostałam jakąś chorą wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 01.03.2013 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 demon nie, teraz mam nową ekipę podaję nr....a co mi tam 693459435 powołaj się na mnie w rozmowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 01.03.2013 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Honya bardzo, bardzo Ci dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 13.03.2013 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 od dzisiaj działaj instalatorzy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 19.03.2013 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) Prace trawają...a ja jak zwykle z dzieckiem chorym w domu siedze... kanaliza i woda położone (zdjęcia tylko dwa małe bo nie ma sensu wrzucać wszystkiego) prace przebiegają szybko, jesteśmy zadowoleni.. w czwartek Panowie mają rozkładać folie potem styropian i ogrzewanie podłogowe ZBIORNIK NA WODĘ! za mały wzieliśmy, 10000l okazało się za mało! Bogdan wypomopowywał już 3 razy wodę (co prawda nie do końca, no ale!, jutro znowu będzie musiał wypompować kilka tysięcy) - skłaniamy się aby jeszcze jeden zamontować. Woda idzie tylko z drenów wokół domu i z dachu (a dach malutki 103m) Plus na teraz mimo wszystko jest- można wejść na budowę nie gubiąc kaloszy Edytowane 19 Marca 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 19.03.2013 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 (edytowane) No nie potrafię pisać dziennika, jak nic blogerką nigdy nie zostanę Na tym etapie jednak pokusze się opowiedzieć jak sobie wnetrze wyobrażam i do czego dążę: oczywiście od myślników hahaha - ma być dużo światła czyli: białe ściany, beton szlifowany po całości - w dwóch szczytowych sypialniach zrobimy drewniane sufity - schody drewniane - elementy drewniane w tym samym odcieniu co schody: blat w kuchni i parapety oraz obłożenie balustrady - łazienki skromne, tylko newralgiczne miejsca będą miały położone kafelki (kolor jeszcze do końca nie sprecyzowany) - lampy w pokuju dziennym/kuchni- aluminiowe - marzy mi się trochę elementów z betonu...może donice? - będzie trochę czerwieni, ciut czerni...i ciut jeszcze czegoś Edytowane 19 Marca 2013 przez Honya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 19.03.2013 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Ciesze się Honya razem z Tobą postępami instalacyjnym w domu. I oczywiście trzymam kciuki za ekspresowe następne etapy prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 20.03.2013 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Demon dzięki wielkie ...ale juz mi się Ciebie dogonic pewnie nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 20.03.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 To jesteśmy na podobnym etapie, Honya - ale Wy zaraz nas wyprzedzicie, bo u Was szaleje ekipa, a my czekamy na wiosnę, bo jesteśmy cienkie bolki i wymiękamy przy tej zimnicy na budowie Fajne wizje wystroju roztaczasz - znów, u nas podobnie, tyle że mniej drewna, a więcej koloru może (ale też jeszcze nie sprecyzowałam gdzie i ile). Niezmiennie trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 23.03.2013 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Kocie, mamy jakiś taki teraz ciężki okres.....ze z ekipą tylko działamy przez telefon We wtorek mają kłaść już styropian i rurki jutro wlecimy zobaczyć jak położona jest folia po ułożeniu wszystkiego będzie próba...i jak wszystko będzie dobrze to w drugim tygodniu kwietnia będzie mogła już działać ekipa od betonów cieszę się,że jesteście i czytacie pozdrawiam od dzisiaj stara/nowa żona sakramentem naznaczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts