Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Green Field- dziennik budowy.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 384
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:) dzieje się, panowie rozłozyli styropian, folie itd...zabierają się za położenie rurek od ogrzewania :)

martwi mnie pogoda i zalegający śnieg.....jest za grząsko wokół domu aby wjechał sprzet z betonem....czyli na zalewanie posadzek musimy poczekać...

teraz przeglądam: lampy, armaturę itd...i krew mnie zalewa...bo pieniądze topnieją...a wszystko co mi się podba jakoś tak drogawe czy co?

2013-04-02 15.56.03.jpg

instalacje grzewcze tzw. podłogówka połozona, po próbie powietrznej :)

w przyszłym tygodniu przyjedzie osoba od posadzek, zadecyduje czy na naszą obecnie grząską działkę wjedzie samochód z betonem....no działamy :)

pośliz w pracach ze względu na pogodę jest znaczny, dzisiaj dzwoniłam do kolegi który miał zając się łazienkami...okazało się,że termin ma wolny dopiero w lipcu....kicha....szukam kogoś nowego

drobne podsumowanie:

w kwocie 168 745,50 (bez wykonania fundamentów) udało nam się wykonać:

stan surowy zamkniety z:

instalacjami :elektryczną, grzewczą (podłogówka w całym domu),woda i przyłącza wodno-kanalizacyjne

tynki wewnetrzne

na tym etapie przyznam, umiarkowanie oszczędzaliśmy.....ekipy do wszystkich prac nie były najtańsze ale i nie najdroższe....ma być dobrze ;)

zakupione już mamy : watę do ocieplenia dachu

czekamy teraz na ekipę która nam ma wykonać posadzki szlifowane to nam da kwotę 55zł netto x 126 czyli 6930zł

po wykonaniu posadzek zamówimy schody...5000zł plus wyprawki 1000zł czyli 6000zł

no...i teraz zacznie się mega oszczędzanie....ale z czego by tu zrezygnować:

baterie łazienkowe......ups...nie stać nas na te które nam się podobają....zrobimy taniej

nie mogę jednak zrezygnować z drzwi na dole (góra na razie się bez drzwi obedzie...no cóż nie wszysto musi być od razu) może to głupie ale jednak uparłam się na na takie bezprzylgowe, potrzebuję 3 szt na dole, 4 na górze (ale te mogą poczekać)

malowanie na biało zrobimy sami

drzwi-biale-bezprzylgowe-zawiasy-chowane.jpg

Edytowane przez Honya

pod koniec przyszłego tygodnia Panowie od betonów obiecali wykonać posadzki

szlifowanie betonu bedzie w tym samym dniu kiedy "beton jeszcze ciepły" cokolwiek znaczy ciepły ;) nie znam się ;)

w ramach cieszenia się pojechałam dzisiaj do szkółki ogrodowej i kupiłam dwa ok 1m iglaki jeden to sosna czarna drugi...nie pamietam jaki...ładny ;)

• 2 weeks później...

Milosniczka prostoty, dziękuję,że jesteś :) betony jednak będą się lały dopiero w poniedziałek.....Panowie przetrzymali nas trochę :)

a ten etap! to bedzie mordęga....tak jak dotychczas wiadomo było: ma być dobrze wykonane...bo to stałe itd...

teraz mało kasy już z kredytu zostało i to będzie mega wyczyn jeśli uda się wszystko zrealizować...

na betony się wprowadzimy.....i już :)

Honya jak patrze na Wasze koszty to super to wyglada,naprawde. My mamy domek parterowy,wiec stan surowy otwarty wyszedl dosc drogo,rozlazle fundamenty i dach( choc domek maly ,tylko waski i dlugi ze wzgledu na dzialke). Pocieszam sie,ze na wykonczeniowce oszczedze jak Bura Kocurka:). Slecze w necie,szukam inspiracji,promocji a ze to moja pasja to nie jest zle,juz mi sie wszystko pomalu uklada w glowie,zobaczymy jak z realizacja. W kazdym razie marze o byciu na Waszym etapie!! Caly czas trzymam kciuki i zycze sil w tym prawie koncowym etapie:)

bardzo dziekuję :)

jutro ważny dzień: będą się lały betony...urlop wzięłam aby cały czas być i obserwować :)

na tym ostatnim etapie sporo zamierzamy wykonać własnymi rękami :)

malowanie: wykonam samodzielnie...już nie mogę się doczekać :)

docieplenie dachu i położenie kartongipsu też z pomocą dobrych dusz prawie "samo się zrobi"

schody wiadomo, zamówimy- mamy już wybranego producenta

meble kuchenne pomoże wykonać mój brat....jakoś to bedzie ;) ale i tak wiemy,że na prawie surowe się wprowadzimy, bez lamp, wszystkich włączników, bez zrobionych łazienek...ale rekompensuje to wszystko możliwość wyjścia z kawą na "ogródek" :)