nadel84 27.03.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 WitamJestem nowy na forum i od razu przepraszam, bo nie wiem czy w dobrym miejscu zamieszczam temat. Mam prośbę. Otóż poszukuje materiałów, najlepiej jakiś książek na temat płyt OSB. Przymierzam się do pisania pracy inżynierskiej na ten właśnie temat i jak do tąd znalazłem tylko informacje w internecie o tych płytach. Będe bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.03.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Panie inżynier, może byś na stronach producentów szukał. Udaj się do żar pogadaj na miesjcu linie produkcji. Kilka lat temu organizowli u siebie specjalne szkolenia z OSB pewnie dalej to organizują. Czego właściwie szukasz czego producent nie podaje ? EDIT:Zmień tytuł wątku na jakiś zawiarający problem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 27.03.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 i jak do tąd znalazłem tylko informacje w internecie o tych płytach. no wiesz co w internecie jest wszystko, i tam się dowiesz o technologiach tworzyw drewnianych, zwłaszcza jak się sięgniesz do anglojęzycznych opracowań przyszły inżynierze ............. w necie też znajdzie jakie książki powinneś szukać, 5 sekund szukania i masz http://www.ksiegarnia.meble.pl/meblarstwo_i_stolarstwo/stolarstwo/ na uczelni dostaniesz też darmowe opracowania, konspekty, itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadel84 27.03.2010 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Inżynierem jeszcze nie jestem. Oczywiście byłem na stronie producenta, szukam po prostu jakiegoś rozwinięcia tematu. OK dziękuje za informacje, jakoś od innej strony zabrałem sie za szukanie, dziękuje jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.03.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 A temat tej pracy już masz?Bedzie łatwiej coś podpowiadać. Bo tak w ciemno, to tylko fusy zostają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 10.04.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Witam Proponuje bardzo uzyteczny temat: Ilosc i wplyw substancji lotnych, wydzielajacych sie pod wplywem temperatury z materialow chemicznych, uzywanych do klejenia plyty OSB, podczas cyklu produkcyjnego, (żywicy formaldehydowo-fenolowo-mocznikowo-melaminowej i innych ), na organizm ludzki. W funkcji: czasu/ temperatury zewnetrznej /producenta i sposoby minimalizowania wyzej wymienionego oddzialywania. Pozdrowienia To jest raczej temat dla zespołu badawczego dysponującego dużym budżetem i czasem a nie dla magistranta. Takie badania były prowadzone, bez problemu mozna znaleść również w sieci opracowania z tym związane. Kłopotliwe jest tu wyciągnięcie jednoznacznych wniosków z bardzo niejednoznacznych wyników badań. Podsumowując to wszystko co już gdzieś tam zostało napisanemozna zaryzykować tezę że te substancje w małych stężeniach nie szkodzą ale mogą powodować raka. Absurd! Jakie stężenia mogą być niebezpieczne, co to znaczy małe stężenie tego nikt nie określił z bardzo prozaicznej przyczyny; warunki wyjściowe a więc zebrane dane są zawsze inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadel84 15.04.2010 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 WitamTemat pracy to po prostu: "Płyty OSB" rozwiniecie tematu, porownanie z innymi, podobnymi materiałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 16.04.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 He he dobry temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts