Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna w kolorze jasnego dębu, naturalnego dębu lub podobne???

Klodziki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wtam, widzę że dyskusja kwitnie.

U mnie zamontowali właśnie okna w kolorze "chayene" z oknoplusa, coprawda są ciemne, ale piękne i z brama nie ma kłopotu. Wiśniowski robi bramy segmentowe w nowych kolorach oknoplusa (chyba nie podnoszą ceny) jeżeli chodzi o drzwi to chyba problem jest jeszcze mniejszy moga być PCV lub stolarz napewno dobierze kolor.

KŁODZIKI ja włśnie uważam że jasne okna do dachu antracytowego są najładniejsze, robisz podbitkę w kolorze okna i jest super (widziłam taki domek-piękny acha i elewacja jest kremowa)

Pozdrawiam i życzę zadowolenia z wybranych okien !

Zakrzów? Wasz kolor to D3? tak wynika z linków, ale ze zdjęć.. ten Wasz kolor jest jakiś cieplejszy (ładniejszy). Może to kwestia aparatu?

Pojawiły się teraz nowe kolory - w tym jasne lazury - nowa technologia - nowe możliwości.

A do winchestera bez problemu da się dokupić bramę w Krispolu a od niedawna także w Wiśniowskim. Rozwijają się te nasze firmy :)

winchester w kolorniku wygląda inaczej. Tak na żywo zyskuje, zwłaszcza w słońcu. Nie żałuję że wybraliśmy ten kolor

Gabba trudno jeszcze mówić o elewacji, ale to zjęcie oodaje ten kolor. Mam inne ale jakieś ciemniejsze okna wyszły.

http://lh6.ggpht.com/_y3bJD5CY9n8/S-b7VOzjosI/AAAAAAAAAPI/O7BD5NWi5Ek/s640/002%20-%20Copy.JPG

http://lh6.ggpht.com/_y3bJD5CY9n8/S-b7Zr9tWUI/AAAAAAAAAPM/IOzhsnzpqw4/s640/001%20-%20Copy.JPG

http://lh5.ggpht.com/_y3bJD5CY9n8/S-b7etxwT2I/AAAAAAAAAPQ/sE2KXF7nKbs/s640/003%20-%20Copy.JPG

A okna to ms, jak piszą Kłodziki ;)

Nie, no Anndzia, piękne te Twoje okna - i kolor , i podział wyszły super!!! Ja widziałam winchesterki na żywo z Oknoplasta i bardzoooo mi się podobały - one wyglądają jak drewniane. Może ma ktoś winchestery z Vetrexu??? Niestety, oni w salonie mieli tylko część profilu, a to nie to samo, co zobaczyć całe okno.

• 1 month później...
Nie, no Anndzia, piękne te Twoje okna - i kolor , i podział wyszły super!!! Ja widziałam winchesterki na żywo z Oknoplasta i bardzoooo mi się podobały - one wyglądają jak drewniane. Może ma ktoś winchestery z Vetrexu??? Niestety, oni w salonie mieli tylko część profilu, a to nie to samo, co zobaczyć całe okno.

Vetrexi Oknoplast robią okna na tej samej Vece, więc kolory są identyczne. To dokładnie ten sam profil i okliena, różnice mogą być w wykonaniu okna (aletu uważam że standard jest też bardzo podobny), dystrybucji (plus za wyspecjalizowane salony O) i marketingu (też plus za wzorcową promocję - no ale to kwestia ceny..)

witam ja też chciałam jasny dąb , ale bałam się ,że będą zbyt "blade" i mam kolor newada z drutexu , a są to bardzo duże okna i jest ich dużo , jak to stwierdzili murarze - mało pracy maja , gdyż więcej tu okien niż ścian , ale tak mi sie podobało ; marzy mi sie czarny dach ten błyszczący i jasna , prawie biała elewacja