Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna w kolorze jasnego dębu, naturalnego dębu lub podobne???

Klodziki

Recommended Posts

Finlandia - dzięki za tę informację - ja wiem, ze Oknoplast i Vetrex robią na Vece, że ich parametry są bardzo podobne, ale jakoś nie przyszło mi do głowy, że w takim razie kolory powinny byc takie same! Myślałam, ze okleina może byc inna...ale fajnie, bo bardzo mi się one podobają :)

Zbiglem - myślałam na samym początku o jasnym dębie - mój mąż stwierdził, że są zbyt jasne i poszukaliśmy kompromisu, czyli kolor winchester (dopiero będziemy zamawiac). Wkrótce kładziemy dachówkę - Koramic antracyt, która na dachu wygląda jak czarna, do tego bardzo jasna elewacja, myślę, że to wszystko jakoś ze sobą współgra, a okna będą ładnym kontrastem do czarnego dachu. Niestety,nie wiem, co to za kolor newada, mimo że pochodzę z miasta, w którym swoje okna produkuje Drutex. Pochwal się zdjęciami! pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zbiglem - w takim razie czekam na te fotki i życzę udanego urlopu :)

Kobraa - komin już mamy od 3 lat i wtedy nie planowałam antracytowego dachu (tu możesz go zobaczyc: http://www.kasiaros.mojabudowa.pl/?menu=pokaz&miesiac=5&rok=2009&page=2), dziś pewnie dałabym w kolorze dachu, czyli antracytowy. Rolet zewnętrznych nie mamy - koleżanka ma w kolorze okien i mnie się to bardzo podoba! Pozdrawiam i życzę samych udanych decyzji!

• 1 year później...
Ja zamówiłam bramę w kolorze Winchester, wymiar 4500x2250, przetłoczenia wysokie. Dzisiaj zamontowana. Jest cudna - wygląda bardzo naturalnie, jak drewno. Kolor winchester jest już u Wiśniowskiego bez dopłat (robiłam wycenę chyba w 5 punktach sprzedaży bram i powiem Wam, że na tej samej bramie rozbieżność cenowa była 2 tys.). Ja za swoją z montażem i napędem (2 piloty, nice) zapłaciłam 5700 brutto. Do tego zamawiamy okna w Oknoplusie - kolor Montana jest identyczny - i tańsze od Oknoplastu (a to jest ważny argument ;-)

• 2 years później...
Witam, reaktywuję temat, ponieważ sama szukam okien w kolorze dębu naturalnego lub jasnego. Czy ktoś się zdecydował na taki kolor? Nie mówię o kolorze Winchester czy Montana. Jeśli jest możliwość, byłabym bardzo wdzięczna za zdjęcia z realizacji zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz. Pozdrawiam :)

• 3 months później...
.........I nic?

Ja jeszcze nie mam, ale szalenie mi się podobają okna w kolorze jasnego drewna do ciemnego dachu (grafit, czarny, antracyt)i elewacji w złamanej bieli. Rozglądałam się wstępnie w firmach "okiennych" i na razie kolorystyka MS wygląda na godną uwagi. Znalazłam tam kilka jasniejszych odcieni okleiny. W Gdańskiej Fabryce Okien jest dość przyjemny jasny dąb ( w kolorystyce profili Veka jest on określany jako folia specjalna, więc pewnie droższy).

Edytowane przez Kejt_R